Pridať komentár 123 odpovedí
Apr '21

Max_is_faster_than_you

Njn a v konecnom dosledku Max ukoncil Ricciardovu karieru. Sice nie v pravom slova zmysle, ale z jazdca, ktory v sebe videl majstrovsky material a buduceho majstra sveta sa stal jazdec stredu pola. Je fajn, ze sa nad to Daniel vie povzniest.

1 odpoveď
Apr '21

Kiks

Daniel tam kde co povedal = schytal to aj LH. Ze v tom aute by asi vyhral nie len on a ešte aj nenápadne podotkol že v takom aute k tomu ešte ani v Bottasovi nemá najsilnejšieho súpera :rofl: Honeybadger nikdy nesklame :rofl: Zaujímavý rozhovor to bol :blush: pretekári Mclarenu si servítky co sa LH týka neberú. :+1:

1 odpoveď
Apr '21 ▶ Kiks

Tomas

Čo už mu iné zostáva, keď nikdy nedosiahne to čo LH. Takýchto kritikov je plno, no keď dostanú šancu v top tíme, zistí sa že sú to skôr majstri sebavedomých vyhlásení.

2 odpovede
Apr '21 ▶ Max_is_faster_than_you

Lacike82

Tak tak, a Max odvtedy bojoval do posledného závodu o jeden titul za druhým. :slight_smile:

1 odpoveď
Apr '21 ▶ Tomas

Kiks

Jasne lebo talent vyhrávať tituly ma na rošte len LH a ešte možno Max. Vieme všetci. Bez nich aj F1 zrušia.

3 odpovede
Apr '21 ▶ Kiks

Unleash_the_lion

Kto to tvrdi? 1515.

Apr '21 ▶ Tomas

Max_is_faster_than_you

Hlavne nezabudni dodat, ze keby Ricciardo v tom Mercedese sedel, tak by sam seba vychvaloval do nebies a urcite by nehvoril, ze vyhrava len vdaka autu.

1 odpoveď
Apr '21 ▶ Kiks

Max_is_faster_than_you

To nikto netvrdi, ale faktom je, ze su to dvaja najlepsi jazdci. Tak logicky maju sancu v dvoch najlepsich timoch. Na co by tu sancu mal dostat Ricciardo, ktory je horsi?

1 odpoveď
Apr '21 ▶ Lacike82

Max_is_faster_than_you

Minimalne bojuje o podia a vitazstva a ma do buducna realne sance o ten titul zabojovat. Ricciardo bude v idealnom pripade bojovat o TOP 5 a mozno v nejakom sialenom preteku o podium. Z Mclarenu top tim nebude a po starom jazdcovi s nevyraznym CVckom uz ziadny lepsi tim nesiahne. V zasade podobny osud ako Hulkenberg.

Unleash_the_lion

Hlavne Ricciardo svoju sancu mal. Bolo to jeho rozhodnutie, utiect pred Verstappenom do stredu pola. To trochu vypoveda o tom, ako velmi mal na to, s nim bojovat.

1 odpoveď
Apr '21

helmutko רגילים

Ja by som sa do neho az tak nenavazal za odchod z Redbullu. V tom case motor Redbullu bol vo hviezdach a Cyril mal s Renaultom smele plany. Cize vycerpavajuci suboj s Maxom je len jedna strana mince.
Keby sa Renault dostal aspon na uroven Redbullu tak by sa vsetci rozplyvali aky odvazny tah Ricciardo spravil.
Svojim sposobom je to podobny tah aky urbil Hamilton s Mercedesom ci Alonso s McLarenom (s inym vysledkom)

1 odpoveď
Apr '21 ▶ Unleash_the_lion

Kiks

Hej ešte mohol ostať a nechať zo seba urobiť handru =na to máme iných expertov :rofl: (a áno to je narážka na VB). RB politický evidentne tlačil MV =lepšie byť 1 v tíme 3 ako handra v tíme 2.

Po ďalšie MV a LH sú len dvaja veľmi kvalitný piloti v dobrom aute presne preto bojujú o titul. Ak by Ferrari nebolo kde je tak minimálne Leclerc je tam s nimi absolútne v pohode. Takže rozhodne nie sú jediný a ani jediný v skupine najlepší.

1 odpoveď

Kiks

My sa bavíme o potenciále vyhrávať tituly a tu dlhodobo panuje myšlienka že to dokážu len títo dvaja a MV aj LH sa všade hodia. Normálne nenahraditeľný na svete samy 2.

Bottas nemal nahnuté nikdy nič už =on sa nikdy neposudzoval za výkony.

A keď sme už pri tom Vettelovi ten schytá vždy za všetko u iných to nefunguje.

1 odpoveď
Apr '21 ▶ helmutko

Max_is_faster_than_you

Toto by bol aj celkom rozumny argument, ale uprimne tomu moc neverim. Hamilton v roku 2013 videl jasnu viziu a plan. Vedel, ze s tym timom mozel do buducna bojovat o titul. Ricciardo Renaultu podla mna neveril a dufal, ze tam stravi tak rok, urobi si dobre meno a zoberie ho Ferrari alebo dokonca Mercedes (v roku 2018 to aj Bottas a aj Vettel mali nahnute). Ostatne, ked Ricciardo videl v Renaulte smele plany, preco sa uz po roku pratal? Na rozdiel od roku 2013 bola medzera medzi timami v strede pola a spickou ovela vacsia, necrtala sa ani zmena pravidiel, Renault sa dlhodobo trapil…nebolo tam nic, co by nasvedocalo, ze budu v boji o titul. To by museli prakticky carovat. A toho si Ricciardo, ktory sa pohybuje v zakulisii musel byt vedomi.

Apr '21 ▶ Kiks

Max_is_faster_than_you

Nie o tom sa tu nikto nebavi a ani nebavil, o tom sa tu bavis len ty. Ja som normalne napisal, ze Ricciardo uz o titul nezabojuje, Tomas podotkol, ze je horsi ako Hamilton. Kde z toho vyvodzujes tvrdenie, ze tituly mozu vyhravat iba Max a LH?

1 odpoveď

Kiks

Ja som reagovala na to že ak by mal šancu v Top tíme reálne bojujucom o titul tak rozhodne nie je Daniel z tých co by predtým len kecali a tam reálne neukázali nič ako naznačil.

A nepáči sa mi ani to ze sa tvárime ako utiekol pred MV.

Toto tvrdenie vyvodzujem z dlhodobej nálady na tomto fóre. Všade patrí LH a jeho pohodlie ak nie ten tak MV. Lebo zvyšných 18 sú asi neschopný chumaji. A keby sedeli v Mercedese tak asi budu jazdiť na konci s Haasom a Williamsom

2 odpovede
Apr '21 ▶ Kiks

Max_is_faster_than_you

Ale ved on sancu v top time mal. A skoncilo to zbabelym utekom to stredu pola. Ved preco neporazil Maxa a neostal v RedBulle, ked je taka trieda? Dnes by bojoval o titul.

1 odpoveď
Apr '21 ▶ Kiks

Max_is_faster_than_you

Zvysnych 18 nie su neschopni chumaji, su to ale slabsi jazdci, tak logicky si tu sancu v porovnani s LH alebo Maxom nezasluzia. Sance v top timoch maju najlepsi, nie druhi najlepsi.

1 odpoveď

Kiks

No dnes áno vtedy keď odchádzal bol aj RB tím stredu poľa =defacto o titul bojovalo Ferrari a Mercedes. RB ROZHODNE NIE.

+PRESNE preto co sa stalo aj iným že v RB sa konkurencia MV nepripúšťa presne ako v Mercedese LH. A bolo jasné na koho sa bude hrať =rozhodol sa byť radšej 1 inde ako podržtažkou.

1 odpoveď

Kiks

Dobre všetci vieme ze talentovaný piloti nie vždy sedia v dobrom aute takže toto je diskutabilné.

Opäť sme pri Leclercovi ktorý nie je horší len ma neporovnatelne auto a aj s nim je na maxime. Takže to aké máš výsledky nie je len o tvojom žiarivom talente.

A presne to ako sa tvárime že DR utiekol pred Maxom poukazuje na to že právo na tituly ma len on a LH asi.

Apr '21 ▶ Kiks

Max_is_faster_than_you

Podrztasku zo seba urobil sam svojimi vykonmi. Za cele posobenie v RedBulle nebola ani jedina timova rezia v prospech Maxa, nic. Ked je niekto horsi jazdec, musi za tym nutne byt uprednostnovanie? To zijes v dost obmedzenom svete…

1 odpoveď

Kiks

Nemám dojem ze s poruchami co mal až tak zaostal. Ale ok.

Politická nálada v RB ale bola zjavna a potvrdila sa aj následne.

1 odpoveď
Apr '21

Unleash_the_lion

Ako si na to prisla? Ved Verstappen s Ricciardom mali v time rovnocennu poziciu, nikto z neho dvojku nerobil. Jediny problem bola Ricciardova slaba vykonnost, ked si uz v priebehu sezony 2018 proti Verstappenovi ani neskrtol.
RB mu chcel dat prilezitost sa voci Verstappenovi presadit, do sezony 2019 s nim pocitali, bolo to Ricciardove rozhodnutie pred Verstappenom ujst do slabeho Renaultu.

Apr '21 ▶ Kiks

Unleash_the_lion

Zaostal o 80 bodov, kvalifikacne duely 15:5.

2 odpovede

Kiks

Tak to potom Bottas ozaj patrí tak do DTM ten pravidelne dáva vyše sto :rofl::rofl: Ja som len tvrdila ze Daniel rozhodne nebol z tých co by v top tíme nedokázal nič, čo by len kecal a kritizoval a ani ten čo by nemal ambíciu.

To ze s nim RB počítal je fajn ale on to zjavne vedel ako sa to vyvyja a nemal to za potreby. RB s nim počítal lebo lepšieho nemal. Ale dostal by sa presne tam kde bol Bottas. Časy bojov Vettel Webber boli dávno za nami a skôr alebo neskôr by skončil zle. Takto je uznávaný ako skvelý pilot ma výsledky atď atď. Titul nemá ale to nemá veľa skvelých pilotov a ja som ochotná veriť ze mat podporu ako Vettel - Verstapen v RB MS byt mohol, ak by mali auto aké majú dnes tak by o to určite minimálne bojoval. Ale nemali. A v Mercedese o ktorom bola v jeho vyjadrení rec bx mal šancu určite väčšiu ako to co tam sedí. Aj keby bol 2.

A odkedy sú kvalifikačné duely meritko? :rofl: To mi je novinka od teba.

2 odpovede
Apr '21 ▶ Kiks

Max_is_faster_than_you

Povedala si to - vedel ako sa to vyvija. Vedel, ze do buducna na Verstappena mat nebude. Tak zdupkal, miesto toho, aby sa postavil vyzve a nechal sa zadupat do zeme.
Ano, v F1 dosiahol pekne veci, faktom vsak je, ze on sam mal vyssie ambicie…

1 odpoveď

KimiF1fan

Rovnocenna pozicia ma fakt pobavila :smiley: slaba vykonnost myslíš tých pár záhadných porúch po oznámení o odchode do Renaultu že

1 odpoveď
Apr '21 ▶ KimiF1fan

Unleash_the_lion

Nesnaz sa, konspiracie neriesim.

1 odpoveď
Apr '21

Unleash_the_lion

Preco by kvalifikacne duely nemali byt meritko?

Inak sa stotoznujem s tym, co napisal @Max_is_faster_than_you

1 odpoveď

KimiF1fan

ved cely tvoj prispevok je len košpiracia až na tých 80 bodov ktoré vyznievajú uspokojovi ale maximalne pre niekoho kto o tej sezóne nemá páru

2 odpovede

Kiks

Lebo ty sa tak dlhodobo tváriš. Ale to tiež len u vybraných pilotov.

1 odpoveď
Apr '21 ▶ Kiks

Unleash_the_lion

Klames. 15151515

1 odpoveď
Apr '21 ▶ KimiF1fan

Kiks

Presne tak to je jeho klasické otáčanie faktov. Tie poruchy atď sú irelevantné.

Kiks

A prečo teda 36:0 nie je presvedčivé? :joy::joy::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl:

1 odpoveď
Apr '21 ▶ Kiks

Unleash_the_lion

Ake 36:0? Nad kym Ricciardo v kvalifikacii zvitazil pomerom 36:0?

1 odpoveď
Apr '21 ▶ KimiF1fan

Unleash_the_lion

Co konkretne je podla teba konspiracia?

2 odpovede

Kiks

Zase sme tam pred MV každý zdupká lebo on je taky pan boh že aj Senna zo Schumacherom by radšej išli do Renault :rofl::rofl::rofl: to je presne to vaše = každý sa ho bal aj Ricciardo :joy: nie on len vedel ze nedostane rovnaké podmienky =a ako vieme všetkým za ním vôbec nepomohli. Skôr naopak verejné po nich dupali a tak nevycjovali ani tu 2.

1 odpoveď

Kiks

Ricciardo nad nikým ale sú tu taky neschopný piloti čo to dokážu :rofl:

1 odpoveď

Kiks

Asi to že ta sezóna (tak ako každý vykon pilota) mala aj nejaké okolností :rofl: a ze kopec z tých 80 bodov bol výsledok porúch nie jeho chýb /rýchlosti

1 odpoveď
Apr '21 ▶ Kiks

Unleash_the_lion

Ved viem, len ta podpichujem.
Teraz vazne, drz sa temy Ricciardo, ak chces so mnou diskutovat. Netahaj vsade Russella, ja uz som ta poprosil, ze so mnou o Russellovi diskutovat nemas, lebo ma to vycerpava.

1 odpoveď
Apr '21 ▶ Kiks

Unleash_the_lion

Ja viem, ze mal poruchy, no nic to podla mna nemeni na tom, ze Verstappen bol v sezone 2018 vykonnostne podstatne lepsi jazdec.

KimiF1fan

rovnocenná pozícia, nikto nebol dvojka, s Ricciardom počítali ( ano ale iba v dnešnej pozícii VB ) všetko sa hralo a aj hrá na Maxa, RB nutne potreboval potvrdit svoje postavenie čoby najväčšieho podporovatela mladých talentov v športe a preto stavil všetko na jednu kartu - urobiť z MV najmladšieho majstra sveta, akurat že jediný kto na to doplatil je RB samotný

3 odpovede
Apr '21 ▶ Kiks

Max_is_faster_than_you

Nie kazdy - len Ricciardo zdupkal. Taky Leclerc ci Hamilton, v Ricciardovej pozicii, by urcite nezdupkal.
Alebo prepac, ako inak si ty vysvetlujes, ze vymenil RB za tu zltu kraksnu? Najma, ked hlavne problemy RB spocivali v motore Renault? Neopovedaj, viem - vymyslom, ze RB zvyhodnoval Verstappena. Nuz, na to ale nemam co povedat. Nic tomu nenasvedcovalo, a ako som napisal, ak je pre teba kazda interna porazka dosledkom uprednostnovania, tak zijes v obmedzenom svete. Na co by to RB robil? Max bol dost dobry na to, aby taku podporu nepotreboval a za dalsie by tym len sabotovali samych seba…
Uz ich postoj pri Gaslym a Albonovi jasne ukazal, ze RB to na ziadne uprednostnovanie hrat nemieni. Snazia sa najst kvalitneho druheho jazdca, keby im islo o Maxov klud, tak pokojne moze Gasly ostat.

1 odpoveď

Kiks

Ja ti len vravím ze ta situácia je rovnaká =nie všetko bolo o Ricciardovi a jeho výkonoch tu sezónu. A tých 80 bodov nebolo len o ňom alebo o tom že zaostával. Ja som tu sezónu pozerala až minule spätne a bolo to zrejme.

Úprimne áno Bottas nebol minulý rok lepší ako MV a aj tak skončil 2… Prečo? Lebo poruchy MV keď to na DNF bolo 5:1.

1 odpoveď
Apr '21 ▶ Kiks

Unleash_the_lion

Ano tych 80 bodov samozrejme nie, ale aj ked si odmyslis vsetky Ricciardove poruchy, tak zostanes povedzme na 30, co je stale velmi vela a odzrkadluje to, ze Verstappen bol tu sezonu jednoznacne lepsim jazdcom. Spocitaj si to ak chces.

1 odpoveď
Apr '21 ▶ KimiF1fan

Max_is_faster_than_you

A na co by RB robil z Ricciarda dvojku? Toto mi vysvetli…

2 odpovede

Kiks

No ved lepší byť mohol ale o parník to nebolo… Avšak všetko sa tak ako píše Kimi hralo na MV tak ako aj v nasledujúcich rokoch potom =preto RB nevychoval normálnu dvojku. Nie preto ze napr. Gasly na to nemal.

A ešte raz toto ti poviem keď sa budeme baviť o iných =keď 30 bodov je veľa. :+1:

1 odpoveď
Apr '21

Unleash_the_lion

Co je na tom konspiracia? Podla mna to tak bolo, nepamatam si na ziadnu situaciu, kde by RB spravil z Ricciarda dvojku, no kludne mi osviez pamat. A Helmut Marko jednoznacne povedal, ze s Ricciardom chceli v roku 2019 pokracovat.

Apr '21

Unleash_the_lion

Ako sa vsetko hralo na Verstappena?

1 odpoveď

Kiks

Nato načo ju urobil Mercedes z Bottasa. Ty a Unleash dlhodobo tvrdíte že na tituly treba jasnú 2 aby tím fungoval.

Takže?

1 odpoveď

Kiks

Tak ako posledne roky vždy =Kimi ti to dobre vysvetlil.

1 odpoveď
Apr '21 ▶ Kiks

Max_is_faster_than_you

Ale RedBull v tom case ani nebojoval o titul…

1 odpoveď
Apr '21 ▶ Kiks

Unleash_the_lion

Daj mi konretne priklady, povedat ,vzdy’’ je pre mna to iste, ako povedat ,nemam tusenie, len som si to vymyslel’’.

1 odpoveď

Kiks

Ale mal to v plane s MV aby bol ten najmladší MS. A nato potreboval podľa vašej teórie (s ktorou ja nesúhlasím) dobrú 2. Ricciardo to robiť odmietol.

2 odpovede
Apr '21 ▶ Kiks

Unleash_the_lion

Od Ricciarda nikto nechcel, aby robil dvojku.

1 odpoveď

Kiks

Albon alebo Gasly dostali podporu aby uspeli? Gasly rozhodne nie.

Kiks

A ako by teda inak bojovali o titul?(to je vaša teória, nie moja).

Skôr alebo neskôr by sa to stalo a DR vedel ze to k tomu smeruje. A žiaden ambiciózny pilot talentu DR to zo seba nenechá.

1 odpoveď
Apr '21 ▶ Kiks

Max_is_faster_than_you

A preco potom vyhodili Gaslyho? Ved to bola dvojka ako vysita. Znova, RB (na rozdiel od Mercedesu) tie hry na 1-2 nikdy moc nehral. Snazili sa o kompaktnu dvojicu jazdcov, ktori su si vyrovnani.
A prestan mi tu podhadzovat nejake teorie, ktore nezastavam. Toto ma uz nebavi.
A inak sa smejem, ty a Kimi tu pridete s teoriou, na ktoru nemate ziadne dokazy, fakty, nic iba osobne dojmy a pocity a ja mam dokazovat, ze to tak nie je. Vsak, ked mas teoriu, tak mas dokazy priniest ty a nie ja.

1 odpoveď
Apr '21 ▶ Kiks

Unleash_the_lion

Neodvolavaj sa na moje starsie komentare, pretoze ich vytrhavas z kontextu a prekrucas moje myslienky a tym padom prichadzas s nezmyselnymi zavermi.

Faktom je, ze RB k Verstappenovi aj Ricciardovi po cely cas pristupoval rovnocenne, zatial si nijako nedokazala opak.

1 odpoveď

KimiF1fan

Leclerc a Hamilton mali kam akože zdupkat ? Ved obaja boli v pozicii že prišli mladí do týmu k skúsenejším jazdcom a nemali čo stratiť. V Ricciho pozícii bol Alonso a Vettel a ako vieme obaja odišli. Hlavne teda oháňať sa Hamiltonom, ktorý robí všetko pre to, aby ku nemu neposadili mladého dravého jazdca s ambíciami je trošku smiešne
Pri Gaslym a Albonovi čo ukazali prosím pekne ? :smiley: že hladajú poslušnú dvojku, nosiča vody rovnako ako v Mercedese. Gasly ostat nemohol koli tomu, že mal poslušne nosiť vodu čo odmietol a tam vzniklo napätie vdaka ktorému sa pakoval počas sezóny a dalšiu šancu už nedostane a odíde preč, narozdiel od Albona ktorý sa uspokojil aj s touto pozíciou ale jazdil otrasne.

3 odpovede
Apr '21 ▶ KimiF1fan

Unleash_the_lion

Gasly nemohol zostat, lebo na Verstappena stracal v pretekoch kolo a v kvalifikacii vyse pol sekundy, pokial si spravne spominam.

1 odpoveď
Apr '21 ▶ KimiF1fan

Max_is_faster_than_you

Ved som napisal, ze “v Ricciardovej pozicii.”

KimiF1fan

Na to, že chcel mat koli marketingu z MV najmladšieho majstra sveta ? :thinking: čo pokial viem prízvukovali všetci vrchní predstavitelia RB oficiálne a pomerne pravidelne

2 odpovede

Kiks

Preto že ten na to rovnako nemal povahu. A preto že oni sa pustili do toho vychovávať vyslovene 2.

A ktosi to raz povedal že z pilota vychovávaného ako 2 nikdy dobrá 2 nebude. Vychovávať musíš tip jazdca a ak nepodáva výkony 2 sa stane.

Kiks

No a netvrdí š ty že top tím potrebuje jasnú 2? Pri svojej obhajobe verzie 5.0?

1 odpoveď
Apr '21 ▶ KimiF1fan

Max_is_faster_than_you

A z toho akoze vyplyva, ze ich jazdci maju nerovne podmienky? Pokial viem, tak aj Ferrari v roku 2008 tvrdilo, ze chcu s Kimim obhajit titul a znamena to, ze bol Massa dvojka? Rovnako aj Mercedes po 2015, a hla, Rosberg dvojka nebol.

Apr '21 ▶ Kiks

Unleash_the_lion

Nie 141 141 414.1515151515151515

1 odpoveď
Apr '21 ▶ KimiF1fan

Unleash_the_lion

A aky iny ciel si mal RB s Verstappenom dat?

Kiks

A prečo teda si toho Bottasa mame nechať? Pre výkony? Lebo ten je lepsi ako bol Albon alebo Gasly nie? V nedominantnom aute :joy: videli sme posledných 8 prerekov :rofl: len on stále sedí v aute co bojuje o titul a Albon nebol schopný konkurovať mu. Uvidíme co Perez ktorý všetky podmienky ma. Aj auto aj schopnosti.

2 odpovede
Apr '21 ▶ KimiF1fan

Kiks

Amen.

Albona sa zastávať nejdem to bola tragédia ale Gasly je presne tento prípad.

LH ako etalon jazdca tuziaceho po konkurencii je ako aj DR povedal výsmech Formule 1. On je všetko len toto nie.

1 odpoveď
Apr '21 ▶ Kiks

Max_is_faster_than_you

Tvoja schopnost kazdu debatu otocit na Bottasa a Russella je obdivuhodna. Ale svet je komplexnejsi, nez Bottas a Russell.

1 odpoveď

Kiks

Nie ja sa ta len pýtam prečo on ma ostať keď Albon, Gasly mali odísť v súvislosti s tym prečo asi DR sa rozhodol túto pozíciu neakceptovat kym VB akceptuje. A teda odišiel nie zo strachu. Ta povaha stala miesto 2 aj práve PG. Ak by ju nemal tak ho minulú sezónu za Albona vymenia už v Silverstone.

A takisto že ak tvrdis že 30 bodov DR by bolo veľa prečo 100 nie je lebo matematický je to viac ako 30.

Čakám stále na tvoju logiku.

A mňa baví ako sa tváriš že DR sa posral z MV ale obhajujes VB. Véd to je asi taky oximoron ako tvrdiť ze Schumacher bol arogantný chumaj a obhajovať Mazepina že si zaslúži šancu a nie kritiku.

1 odpoveď
Apr '21 ▶ Kiks

Unleash_the_lion

Tvrdenie, ze Bottas predvadza dobre vykony a trpi porovnanim s Hamiltonom je predsa nieco uplne ine, ako tvrdit, ze top tim potrebuje jazdecku zistavu s pevnou hierarchiou.

Tym netvrdim, ze jazdecka dvojica Hamilton-Bottas je zla. Ako ukazali posledne roky, funguje perfektne.

No to tu uz tusim pisal @Bretnix, neda sa vo vseobecnosti tvrdit, ze v top time je lepsie mat jedneho jazdca ako jednotku a jedneho ako dvojku. Vzdy to zavisi od konkretnej situacie. Kym v Mercedese bola jazdecka zostava Hamilton-Bottas dobra, V RB by podla mna lepsie fungovala dvojica mladych jazdcov Verstappen-Ricciardo s rovnocennym postavenim.
Preto som ti napisal, nech nevytrhavas moje komentare z kontextu. Ak nieco napisem v suvislosti s Mercedesom a Bottasom, plati to pre Mercedes a Bottasa.
Nepamatam si, ze by som pisal, ze je vo vseobecnosti lepsie mat v top time hierarchicke jazdecke zlozenie.

1 odpoveď

KimiF1fan

Gasly sa v prvom rade rozvadil s Helmutom a Doktorom čo sa aj spomínalo akurát sa tomu nevenovalo tolko pozornosti. Albon nemal lepšie výsledky v jeho prospech hralo ešte aj velmi slabučké Ferrari a tým pádom zúženie špičky z 3 na 2 týmy a sezónu dokončil

3 odpovede
Apr '21 ▶ Kiks

Unleash_the_lion

Gasly isiel rovnako zle ako Albon. Jeho ,vyhadzov’’ bol cisto v jeho zaujme.

Apr '21 ▶ KimiF1fan

Unleash_the_lion

Gasly v prvom rade jazdil slabo.

Apr '21 ▶ Kiks

Max_is_faster_than_you

To pisal Unleash a nie ja, s tymi bodmi.
A Bottas by mal ostat napriklad preto, lebo jazdi ovela lepsie nez Albon s Gaslym. A dalej to nebudem rozvadzat. Nejdem sa tu bavit o Bottasovi.
Moja pointa bola taka, ze Ricciardo je pokrytec, ked kritizuje inych jazdcov za to, ze sedia v dobrych autach. On moznost v top time mal, nevyuzil ju a odisiel do slabeho timu. Nech uz to ma akekolvek dovody, za to, ze nebojuje o vitazstva si moze sam svojim rozhodnutim. A aj keby bol zrovna v RB dvojka, ako som uz raz pisal, dvojkou sa jazdec nestava len tak, ale na zaklade svojich vykonov. Tolko k tomu. Amen.

1 odpoveď

Kiks

Ale Ricciardo by musel byť obätovany ak by reálne išli o titul.

Lebo v situácii ako dnes by Mercedes v kľude obätoval VB avšak RB by nemal koho ak by jazdili na 2 rovnocenných pilotov. Presne v kontexte toho RB musí a musel hrať rovnakú hru. Skôr alebo neskôr by to prišlo.

1 odpoveď
Apr '21 ▶ KimiF1fan

Unleash_the_lion

Albon nemal lepsie vysledky, mal stastie, ze RB ho nemal kym nahradit, preto zostal dlhsie.

Apr '21 ▶ KimiF1fan

helmutko רגילים

Kazda stajna hra na toho rychlejsieho pilota. Keby nim bol Ricciardo tak sa hra na neho.

2 odpovede
Apr '21 ▶ Kiks

Unleash_the_lion

Nemusel by byt obetovany. O titul sa da bojovat aj s dvoma jazdcami.

1 odpoveď
Apr '21 ▶ KimiF1fan

Max_is_faster_than_you

Ono to bola kombinacia oboch faktorov. Na jednej strane zle vykony, na strane druhej zle vztahy s timom. Ostatne, rovnako zle (ba horsie) vykony mal aj Albon a vydrzal v RB podstatne dlhsie.

Apr '21 ▶ helmutko

Unleash_the_lion

Ako uz tradicne v tvojom pripade, v jednej vete pekne zhrnute to, co sa snazim povedat.

Kiks

On defakto kritizoval že kým MV konkurenciu v ňom pripustil. LH nedokáže ani to v najlepšom aute. Nič viac nič menej.

A keď sme pri využívaní príležitosti tak ta kritika ma asi reálny základ. On to pochopil a rozhodol sa dôstojne odísť a zachovať svoj imidž. Výsledky ma rovnako nijaké ako ten co ho kritizuje a ktorý to nepochopil. Ten takisto titul nemá. Akurát ma aj zrujnovane renome a nálepku 2 ktorej sa DR šikovné vyhol. A odíde ako jazdec ktorý reálnu šancu nemal na titul aj keď asi bol jedným z tých co na neho mohol mať. A odíde ako uznávaný pilot. Takže to co spravil DR bolo veľmi veľmi šikovné rozhodnutie. A ešte na tom aj viac zarobil :rofl:Win win

2 odpovede

Kiks

Proti Mercedesu nie. Nie v tej dominanci. Občas rozhodnutie na koho pôjdeš musíš urobiť Mercedes to ma jasne =ako by to bolo u RB?

1 odpoveď
Apr '21 ▶ Kiks

Unleash_the_lion

V roku 2018 sa nevedelo, ako dlho bude Mercedes dominovat. Nevraviac o tom, ze prave v dominancii jedneho timu moze byt vyhodne mat dvoch silnych jazdcov, ktori mozu brat silnemu superovi body. No je to teraz trochu bezpredmetne, lebo RB doteraz nebol v pozicii, kde by mohol bojovat s Mercedesom, ci uz s jednym, alebo s dvoma jazdcami.

1 odpoveď

Kiks

Uvidíme ako to bude tento ROK. RB ma 2 kvalitných pilotov aj keď nie rovnocenných. Uvidíme ci to bude stačiť na tím co jasnú dvojku ma.

Ak áno je to signál pre Mercedes ak nie tak pre RB.

Apr '21 ▶ Kiks

Unleash_the_lion

Utiect do stredu pola vie kazdy, Bottas aspon bojuje.

1 odpoveď

Kiks

Hej Valteri it’s James. Bojovník na slovo vzatý
Každý dnes vie kde je jeho miesto.

1 odpoveď
Apr '21 ▶ Kiks

Unleash_the_lion

Uz ho prestan urazat, je to trapne. Takemu Russelllovi by podla mna poriadne nalozil.

2 odpovede
Apr '21 ▶ Kiks

Max_is_faster_than_you

Ano ale podstata je v tom, ze Bottas si za to moze sam. Keby jazdil lepsie, dvojka by nebol. Predstav si, ze by Bottas odisiel do, povedzme Alpine, a zacal by si otvarat usta, ze Hamilton vyhrava len vdaka autu. Ved to by bolo pokrytectvo. A presne to robi Ricciardo. A na to sa vztahuje moja kritika.

1 odpoveď
Apr '21 ▶ helmutko

KimiF1fan

Rýchlosť je velmi relatívny pojem v dnešnej F1. Velkú úlohu zohráva stratégia a z tej skrátka vo väčšine prípadov víde jeden jazdec horšie ako ten druhý a to sa pritom bavíme o rozdiele pitstopu jediného kola

Kiks

Kde povedal DR že ho MV porážal len pre auto? Nikde.

A ver ze až raz VB napíše biografiu bude to zaujmavé čítanie.

No hej keby jazdil lepšie tak by nebol ale zjavne to nedokázal.

1 odpoveď
Apr '21 ▶ Kiks

Max_is_faster_than_you

Nikde, ale obvinuje inych pilotv z toho, ze vyhravaju vdaka lepsim autam, hoci on sam v takom aute sedel a presadit sa nedokazal.

1 odpoveď

Kiks

Tak nazvať VB bojovník ozaj? Sorry každy vidí že je 2.

A áno videli sme ako to dal v aute co v ňom je 5 rokov. Na prvú supu ho ten Bottas za slapal do zeme. :joy:

1 odpoveď

Kiks

Nie on skritizoval prítomnosť Bottasa =absenciu konkurencie ktorou on bol pre MV nie auto.

1 odpoveď
Apr '21 ▶ Kiks

Max_is_faster_than_you

Nie, povedal v prvom rade, ze v Mercedese by vyhralo viacero pilotov. Alebo teda povedal oboje, ale moja kritika sa vztahuje primarne na toto.

1 odpoveď

Kiks

Co je fakt. Minimálne Leclerc a Verstapen určite.

1 odpoveď
Apr '21 ▶ Kiks

Unleash_the_lion

Bottas chape svoje moznosti a zvolil na zaklade toho spravny pristup. Nema na Hamiltona v top forme a ma smolu v tom, ze Hamilton od roku 2016 v tej top forme jazdi. Bottasova najlepsia sanca je vyckavat a dufat, ze Hamilton bude mat slabsiu sezonu a to potom vyuzit. Ak by odisiel s Mercedesu, na cele by skoncil a bol by este v beznadejnejsej situacii, ako teraz.

Kiks

Hej jedny preteky to teraz povieš.

Ale koľko odjazdil v F1 MS skôr ako sa dostal do top tímu?

0 lebo ani ne odštartoval =stačili oči a bolo jasné.

No ved to ze môže len čakať. Reálne konkurencia nie je=to tvrdí DR. A LH ak bude vedieť ze by ho Bottas mohol zdolať odíde.

Ak by z Mercedesu odišiel nemal by lepšie výsledky ale ani horšie a mal by to co ma DR =uznanie. MS on objektívne nebude a ak bude tak z kategórie haluz ako Keke Rosberg.