Ricciardo o Verstappenovi: Chceli sme si navzájom ukončiť kariéry | Magazín F1 - F1online.sk

Nikde, ale obvinuje inych pilotv z toho, ze vyhravaju vdaka lepsim autam, hoci on sam v takom aute sedel a presadit sa nedokazal.

Tak nazvať VB bojovník ozaj? Sorry každy vidí že je 2.

A áno videli sme ako to dal v aute co v ňom je 5 rokov. Na prvú supu ho ten Bottas za slapal do zeme. :joy:

1 Like

Nie on skritizoval prítomnosť Bottasa =absenciu konkurencie ktorou on bol pre MV nie auto.

Nie, povedal v prvom rade, ze v Mercedese by vyhralo viacero pilotov. Alebo teda povedal oboje, ale moja kritika sa vztahuje primarne na toto.

Co je fakt. Minimálne Leclerc a Verstapen určite.

Bottas chape svoje moznosti a zvolil na zaklade toho spravny pristup. Nema na Hamiltona v top forme a ma smolu v tom, ze Hamilton od roku 2016 v tej top forme jazdi. Bottasova najlepsia sanca je vyckavat a dufat, ze Hamilton bude mat slabsiu sezonu a to potom vyuzit. Ak by odisiel s Mercedesu, na cele by skoncil a bol by este v beznadejnejsej situacii, ako teraz.

Hej jedny preteky to teraz povieš.

Ale koľko odjazdil v F1 MS skôr ako sa dostal do top tímu?

0 lebo ani ne odštartoval =stačili oči a bolo jasné.

No ved to ze môže len čakať. Reálne konkurencia nie je=to tvrdí DR. A LH ak bude vedieť ze by ho Bottas mohol zdolať odíde.

Ak by z Mercedesu odišiel nemal by lepšie výsledky ale ani horšie a mal by to co ma DR =uznanie. MS on objektívne nebude a ak bude tak z kategórie haluz ako Keke Rosberg.

Ok, ale Ricciardo v top time sedel a nepresadil sa. Z ust Lecerca alebo Verstappena by som nemal problem, kludne nech kritizuje aj nejaky mladas, ktory este v top time nesedel. Ale nie Ricciardo, ktoreho posobenie v top time skoncilo porazkou a utekom do stredu pola.

1 Like

Verstapen tam sedí 6 rokov =koľko titulov ma?

A ja nevravím ze si za to môže sám =ved práve to sú tie okolností co stále spomínam.

Presadit sa nutne neznamena ziskat titul. Verstappen odvadza maximum a ma dobre meno. Ricciardo prehral v internom boji (BTW aj s Kvjatom) a ukazal sa byt ako slabsi pilot. To je dovod, preco sa nepresadil a nie ten, ze nema titul.

Za poslednych sest rokov neziskal titul nikto okrem Hamiltona.

U Verstappena je dobra perspektiva, ze ten titul v najblizsich rokoch ziska. Kym u Ricciarda je minimalna pravdepodobnost, ze este bude jazdit na cele.

Ale porazil 4x MS pokiaľ viem. Každý má slabší rok a ja nerobím S Ricciarda zázrak typu MV a kolektív. Len ze si nemyslím ze urobil zle keď odišiel a ze vedel prečo. A ze to v konečnom dôsledku vyhral. A rozhodne ma pravo sa k veciam vyjadriť lebo tu situáciu zjavne sám pozná.

Presne tak presadiť sa nutné neznamená získať titul, pódia a dokonca ani body =na to majú slúžiť oči.

A DR sa za mňa v F1 ukázal viac ako ten koho kritizuje.

Ok tam ale nejazdia ani väčšie talenty ako Ricciardo. A úprimne perspektíva že získa titul je len u pilota 1 v Mercedese/Ferrari/RB. A tým nebude ani DR ani VB. Na to sú to iný.

Počnúc práve napr. CL =paradoxne je ale DR na tom momentálne ešte lepšie a Boh vie ako dlho bude, pri tom Ferrari. Rovnako ako je na tom lepšie ako Vettel, Alonso, Russell…alebo aj Gasly a aj Sainz. Nie ze by bol až tak lepší =ale vyzerá to tak Vďaka šikovnému rozhodnutiu.

Ak sa nevyrovnáš tímovému jazdcovi, žiadny top tím ťa nezoberie ako svoju jednotku. Ostáva len stred poľa, alebo nosič vody. Daniel si vybral ten stred.

1 Like

No ved o tom tu cely čas hovorím. Výsledok rovnaký =tituly 0. Celkovy obraz diametrálne odlišný. Peniaze podobne.

A Ricciardo je prave jazdec, ktory mal moznost v tom RB sediet a o ten titul mozno zabojovat. Namiesto toho usiel do Renaultu, lebo sa bal suboja s najlepsimi. V Red Bulle bol oblubeny a mal dobru poziciu, len od jeho vykonov zaviselo, ci bude timova jednotka alebo dvojka. Ak sa bal Verstappena, je to jeho problem.

Ostante, aby som pomenoval veci pravym menom- myslim si, ze za Ricciardovym odchodom s Red Bullu stoji v prvom rade jeden mimoriadne nevydareny kalkul. Ricciardo nechel byt v time s Verstappenom a myslel si, ze na sezonu 2020 sa mu crta moznost, byt neohrozenou jednotkou v top time- vo Ferrari. To nebolo celkom nelogicke, bolo zrejme, ze Ferrari hlada nahradu za Vettela a Ricciardo zrejme pocital s tym, ze to bude on. No vsetky okolnosti isli proti nemu- ako nahrada za Vettela sa ukazal Leclerc, Ferrari vypadlo zo spicky a nakoniec Ricciarda nenajali ani ako dvojku, uprednostnili Sainza. Tym padom Ricciardo skoncil v strede pola, odkial sa uz pravdepodobne nevyhrabe.

Ricciardo podla mna pocital s Ferrari, ale preratal sa.

A Sainz dopadne podľa teba ako? Inak ako Bottas alebo ako by dopadol DR v RB?

Ešte bol aj výrazne starší =menej perspektívny. Co Carlos aspoň to nie je aj keď situácia vo Ferrari je jasná.

U Sainza to podla mna velmi zavisi od vykonov, ktore teraz predvedie. Ferrari je zname tym, ze uprednosnuje hierarchicke zlozenie jazdcov. Preto sa Sainz musi teraz nevyhnutne ukazat v dobrom svetle a byt Leclercovi vyrovnany. Ak bude zaostavat, Ferrari ho zdegraduje do role dvojky a tym padom bude proti Leclercovi bez sance. No ak bude vediet Leclerca porazat, mozno mu vo Ferrari daju sancu mat s Leclercom rovnocenne postavenie- teraz si to mozu dovolit, ved nebojuju ani o podia. Takze si myslim, ze Sainz to ma trochu vo svojich rukach, no porazit Leclerca ako novacik v time je velmi tazke. Preto pravdepodobne skonci ako dvojka.

Ved o nič lepšie ako DR alebo VB tým pádom.

Takže DR urobil smart move.

DR nerátal v Leclercom rovnako ako Bottas neráta s tym že budú rozhodovať výkony ak si urobí svoj job. Hrajú úplne rovnaký Vabang. Danielovi nevyšiel to je fakt. Ale aj tak z F1 odíde rešpektovaný a veľmi veľmi bohaty :joy::joy::joy: rovnako bez titulu.

Tak ako raz Sainz =ktorý podľa mňa dopadne presne ako dvojka a rešpektu získa asi ako Bottas s Barricelom. Ale je jasné že chápe že na titul by to asi nikde nebolo ale mal šancu na Ferrari. A bol by somár ak by nešiel.
A ak bude len 2 je otázka ako dlho tam bude (ak to bude čo i len trochu možné na základe nejakých výkonov =aj ked v tom Haase je to otázka) na krk mu dycha Schumacher a aj Schwartzman. A vyjadrenia typu nemáme akademiu aby sme vychovávali pilotov iným a my ich kupovali mu tiež nepomáhajú.