Ricciardo o Verstappenovi: Chceli sme si navzájom ukončiť kariéry | Magazín F1 - F1online.sk

Hlavne Ricciardo svoju sancu mal. Bolo to jeho rozhodnutie, utiect pred Verstappenom do stredu pola. To trochu vypoveda o tom, ako velmi mal na to, s nim bojovat.

1 Like

Ja by som sa do neho az tak nenavazal za odchod z Redbullu. V tom case motor Redbullu bol vo hviezdach a Cyril mal s Renaultom smele plany. Cize vycerpavajuci suboj s Maxom je len jedna strana mince.
Keby sa Renault dostal aspon na uroven Redbullu tak by sa vsetci rozplyvali aky odvazny tah Ricciardo spravil.
Svojim sposobom je to podobny tah aky urbil Hamilton s Mercedesom ci Alonso s McLarenom (s inym vysledkom)

1 Like

Hej ešte mohol ostať a nechať zo seba urobiť handru =na to máme iných expertov :rofl: (a áno to je narážka na VB). RB politický evidentne tlačil MV =lepšie byť 1 v tíme 3 ako handra v tíme 2.

Po ďalšie MV a LH sú len dvaja veľmi kvalitný piloti v dobrom aute presne preto bojujú o titul. Ak by Ferrari nebolo kde je tak minimálne Leclerc je tam s nimi absolútne v pohode. Takže rozhodne nie sú jediný a ani jediný v skupine najlepší.

My sa bavíme o potenciále vyhrávať tituly a tu dlhodobo panuje myšlienka že to dokážu len títo dvaja a MV aj LH sa všade hodia. Normálne nenahraditeľný na svete samy 2.

Bottas nemal nahnuté nikdy nič už =on sa nikdy neposudzoval za výkony.

A keď sme už pri tom Vettelovi ten schytá vždy za všetko u iných to nefunguje.

Toto by bol aj celkom rozumny argument, ale uprimne tomu moc neverim. Hamilton v roku 2013 videl jasnu viziu a plan. Vedel, ze s tym timom mozel do buducna bojovat o titul. Ricciardo Renaultu podla mna neveril a dufal, ze tam stravi tak rok, urobi si dobre meno a zoberie ho Ferrari alebo dokonca Mercedes (v roku 2018 to aj Bottas a aj Vettel mali nahnute). Ostatne, ked Ricciardo videl v Renaulte smele plany, preco sa uz po roku pratal? Na rozdiel od roku 2013 bola medzera medzi timami v strede pola a spickou ovela vacsia, necrtala sa ani zmena pravidiel, Renault sa dlhodobo trapil…nebolo tam nic, co by nasvedocalo, ze budu v boji o titul. To by museli prakticky carovat. A toho si Ricciardo, ktory sa pohybuje v zakulisii musel byt vedomi.

Nie o tom sa tu nikto nebavi a ani nebavil, o tom sa tu bavis len ty. Ja som normalne napisal, ze Ricciardo uz o titul nezabojuje, Tomas podotkol, ze je horsi ako Hamilton. Kde z toho vyvodzujes tvrdenie, ze tituly mozu vyhravat iba Max a LH?

Ja som reagovala na to že ak by mal šancu v Top tíme reálne bojujucom o titul tak rozhodne nie je Daniel z tých co by predtým len kecali a tam reálne neukázali nič ako naznačil.

A nepáči sa mi ani to ze sa tvárime ako utiekol pred MV.

Toto tvrdenie vyvodzujem z dlhodobej nálady na tomto fóre. Všade patrí LH a jeho pohodlie ak nie ten tak MV. Lebo zvyšných 18 sú asi neschopný chumaji. A keby sedeli v Mercedese tak asi budu jazdiť na konci s Haasom a Williamsom

Ale ved on sancu v top time mal. A skoncilo to zbabelym utekom to stredu pola. Ved preco neporazil Maxa a neostal v RedBulle, ked je taka trieda? Dnes by bojoval o titul.

1 Like

Zvysnych 18 nie su neschopni chumaji, su to ale slabsi jazdci, tak logicky si tu sancu v porovnani s LH alebo Maxom nezasluzia. Sance v top timoch maju najlepsi, nie druhi najlepsi.

No dnes áno vtedy keď odchádzal bol aj RB tím stredu poľa =defacto o titul bojovalo Ferrari a Mercedes. RB ROZHODNE NIE.

+PRESNE preto co sa stalo aj iným že v RB sa konkurencia MV nepripúšťa presne ako v Mercedese LH. A bolo jasné na koho sa bude hrať =rozhodol sa byť radšej 1 inde ako podržtažkou.

Dobre všetci vieme ze talentovaný piloti nie vždy sedia v dobrom aute takže toto je diskutabilné.

Opäť sme pri Leclercovi ktorý nie je horší len ma neporovnatelne auto a aj s nim je na maxime. Takže to aké máš výsledky nie je len o tvojom žiarivom talente.

A presne to ako sa tvárime že DR utiekol pred Maxom poukazuje na to že právo na tituly ma len on a LH asi.

Podrztasku zo seba urobil sam svojimi vykonmi. Za cele posobenie v RedBulle nebola ani jedina timova rezia v prospech Maxa, nic. Ked je niekto horsi jazdec, musi za tym nutne byt uprednostnovanie? To zijes v dost obmedzenom svete…

1 Like

Nemám dojem ze s poruchami co mal až tak zaostal. Ale ok.

Politická nálada v RB ale bola zjavna a potvrdila sa aj následne.

Ako si na to prisla? Ved Verstappen s Ricciardom mali v time rovnocennu poziciu, nikto z neho dvojku nerobil. Jediny problem bola Ricciardova slaba vykonnost, ked si uz v priebehu sezony 2018 proti Verstappenovi ani neskrtol.
RB mu chcel dat prilezitost sa voci Verstappenovi presadit, do sezony 2019 s nim pocitali, bolo to Ricciardove rozhodnutie pred Verstappenom ujst do slabeho Renaultu.

Zaostal o 80 bodov, kvalifikacne duely 15:5.

Tak to potom Bottas ozaj patrí tak do DTM ten pravidelne dáva vyše sto :rofl::rofl: Ja som len tvrdila ze Daniel rozhodne nebol z tých co by v top tíme nedokázal nič, čo by len kecal a kritizoval a ani ten čo by nemal ambíciu.

To ze s nim RB počítal je fajn ale on to zjavne vedel ako sa to vyvyja a nemal to za potreby. RB s nim počítal lebo lepšieho nemal. Ale dostal by sa presne tam kde bol Bottas. Časy bojov Vettel Webber boli dávno za nami a skôr alebo neskôr by skončil zle. Takto je uznávaný ako skvelý pilot ma výsledky atď atď. Titul nemá ale to nemá veľa skvelých pilotov a ja som ochotná veriť ze mat podporu ako Vettel - Verstapen v RB MS byt mohol, ak by mali auto aké majú dnes tak by o to určite minimálne bojoval. Ale nemali. A v Mercedese o ktorom bola v jeho vyjadrení rec bx mal šancu určite väčšiu ako to co tam sedí. Aj keby bol 2.

A odkedy sú kvalifikačné duely meritko? :rofl: To mi je novinka od teba.

Povedala si to - vedel ako sa to vyvija. Vedel, ze do buducna na Verstappena mat nebude. Tak zdupkal, miesto toho, aby sa postavil vyzve a nechal sa zadupat do zeme.
Ano, v F1 dosiahol pekne veci, faktom vsak je, ze on sam mal vyssie ambicie…

1 Like

Rovnocenna pozicia ma fakt pobavila :smiley: slaba vykonnost myslíš tých pár záhadných porúch po oznámení o odchode do Renaultu že

1 Like

Nesnaz sa, konspiracie neriesim.

Preco by kvalifikacne duely nemali byt meritko?

Inak sa stotoznujem s tym, co napisal @Max_is_faster_than_you