Ricciardo o Verstappenovi: Chceli sme si navzájom ukončiť kariéry | Magazín F1 - F1online.sk

Ja viem, ze mal poruchy, no nic to podla mna nemeni na tom, ze Verstappen bol v sezone 2018 vykonnostne podstatne lepsi jazdec.

rovnocenná pozícia, nikto nebol dvojka, s Ricciardom počítali ( ano ale iba v dnešnej pozícii VB ) všetko sa hralo a aj hrá na Maxa, RB nutne potreboval potvrdit svoje postavenie čoby najväčšieho podporovatela mladých talentov v športe a preto stavil všetko na jednu kartu - urobiť z MV najmladšieho majstra sveta, akurat že jediný kto na to doplatil je RB samotný

2 Likes

Nie kazdy - len Ricciardo zdupkal. Taky Leclerc ci Hamilton, v Ricciardovej pozicii, by urcite nezdupkal.
Alebo prepac, ako inak si ty vysvetlujes, ze vymenil RB za tu zltu kraksnu? Najma, ked hlavne problemy RB spocivali v motore Renault? Neopovedaj, viem - vymyslom, ze RB zvyhodnoval Verstappena. Nuz, na to ale nemam co povedat. Nic tomu nenasvedcovalo, a ako som napisal, ak je pre teba kazda interna porazka dosledkom uprednostnovania, tak zijes v obmedzenom svete. Na co by to RB robil? Max bol dost dobry na to, aby taku podporu nepotreboval a za dalsie by tym len sabotovali samych seba…
Uz ich postoj pri Gaslym a Albonovi jasne ukazal, ze RB to na ziadne uprednostnovanie hrat nemieni. Snazia sa najst kvalitneho druheho jazdca, keby im islo o Maxov klud, tak pokojne moze Gasly ostat.

Ja ti len vravím ze ta situácia je rovnaká =nie všetko bolo o Ricciardovi a jeho výkonoch tu sezónu. A tých 80 bodov nebolo len o ňom alebo o tom že zaostával. Ja som tu sezónu pozerala až minule spätne a bolo to zrejme.

Úprimne áno Bottas nebol minulý rok lepší ako MV a aj tak skončil 2… Prečo? Lebo poruchy MV keď to na DNF bolo 5:1.

Ano tych 80 bodov samozrejme nie, ale aj ked si odmyslis vsetky Ricciardove poruchy, tak zostanes povedzme na 30, co je stale velmi vela a odzrkadluje to, ze Verstappen bol tu sezonu jednoznacne lepsim jazdcom. Spocitaj si to ak chces.

A na co by RB robil z Ricciarda dvojku? Toto mi vysvetli…

No ved lepší byť mohol ale o parník to nebolo… Avšak všetko sa tak ako píše Kimi hralo na MV tak ako aj v nasledujúcich rokoch potom =preto RB nevychoval normálnu dvojku. Nie preto ze napr. Gasly na to nemal.

A ešte raz toto ti poviem keď sa budeme baviť o iných =keď 30 bodov je veľa. :+1:

Co je na tom konspiracia? Podla mna to tak bolo, nepamatam si na ziadnu situaciu, kde by RB spravil z Ricciarda dvojku, no kludne mi osviez pamat. A Helmut Marko jednoznacne povedal, ze s Ricciardom chceli v roku 2019 pokracovat.

Ako sa vsetko hralo na Verstappena?

Nato načo ju urobil Mercedes z Bottasa. Ty a Unleash dlhodobo tvrdíte že na tituly treba jasnú 2 aby tím fungoval.

Takže?

Tak ako posledne roky vždy =Kimi ti to dobre vysvetlil.

Ale RedBull v tom case ani nebojoval o titul…

Daj mi konretne priklady, povedat ,vzdy’’ je pre mna to iste, ako povedat ,nemam tusenie, len som si to vymyslel’’.

Ale mal to v plane s MV aby bol ten najmladší MS. A nato potreboval podľa vašej teórie (s ktorou ja nesúhlasím) dobrú 2. Ricciardo to robiť odmietol.

Od Ricciarda nikto nechcel, aby robil dvojku.

Albon alebo Gasly dostali podporu aby uspeli? Gasly rozhodne nie.

A ako by teda inak bojovali o titul?(to je vaša teória, nie moja).

Skôr alebo neskôr by sa to stalo a DR vedel ze to k tomu smeruje. A žiaden ambiciózny pilot talentu DR to zo seba nenechá.

A preco potom vyhodili Gaslyho? Ved to bola dvojka ako vysita. Znova, RB (na rozdiel od Mercedesu) tie hry na 1-2 nikdy moc nehral. Snazili sa o kompaktnu dvojicu jazdcov, ktori su si vyrovnani.
A prestan mi tu podhadzovat nejake teorie, ktore nezastavam. Toto ma uz nebavi.
A inak sa smejem, ty a Kimi tu pridete s teoriou, na ktoru nemate ziadne dokazy, fakty, nic iba osobne dojmy a pocity a ja mam dokazovat, ze to tak nie je. Vsak, ked mas teoriu, tak mas dokazy priniest ty a nie ja.

Neodvolavaj sa na moje starsie komentare, pretoze ich vytrhavas z kontextu a prekrucas moje myslienky a tym padom prichadzas s nezmyselnymi zavermi.

Faktom je, ze RB k Verstappenovi aj Ricciardovi po cely cas pristupoval rovnocenne, zatial si nijako nedokazala opak.

Leclerc a Hamilton mali kam akože zdupkat ? Ved obaja boli v pozicii že prišli mladí do týmu k skúsenejším jazdcom a nemali čo stratiť. V Ricciho pozícii bol Alonso a Vettel a ako vieme obaja odišli. Hlavne teda oháňať sa Hamiltonom, ktorý robí všetko pre to, aby ku nemu neposadili mladého dravého jazdca s ambíciami je trošku smiešne
Pri Gaslym a Albonovi čo ukazali prosím pekne ? :smiley: že hladajú poslušnú dvojku, nosiča vody rovnako ako v Mercedese. Gasly ostat nemohol koli tomu, že mal poslušne nosiť vodu čo odmietol a tam vzniklo napätie vdaka ktorému sa pakoval počas sezóny a dalšiu šancu už nedostane a odíde preč, narozdiel od Albona ktorý sa uspokojil aj s touto pozíciou ale jazdil otrasne.

1 Like