Nie toto je len nepredvídateľné auto.
V ktorom on to dokáže doručiť a kolega nie. Tento víkend je RB dobre auto, dosť možno 2 najrýchlejšie.
Teraz je presne v situácii ako minulý rok Mercedes a z Russellovych PP si sa nešiel zblázniť.
Pritom, za to že na rozdiel od Maxa mal kolegu čo to dokázal tiež ozaj nemohol. To je jeden jediný rozdiel. Max to dokázal trafiť aj set upuom, ale znova keď to dokázal niekto iný nemal si také reči.
A to ako sa snažíš, všade napchať keby tu nebol Max už je len úsmevné.
Ďalšie preteky to Max nedokáže, stačí ak auto si pôjde svoje a sedieť to autu nebude. Presne tak ako ktorýkoľvek šikovný jazdec, niektoré veci neprekoná ani pilot. Chyby auta sa prekonať trošku dajú, ale rýchlejšie ako to auto môže, sa ísť nedá. Keď máš maximálnu 300 tak nepôjdeš 310 lebo fyzika. Teraz má v rukách zmiju čo musí skrotiť Max. Tak ako roky Charles, alebo George. A nečakám od neho preto vyrovnané výkony, lebo to mu to auto neumožní. Doplatí na to rovnako ako oni, moc lepšie to nebude ako sme videli. ( Akurát normálny ľudia ma to zakaždým nepoukazujú).
V Q je medzi ich výkonmi zanedbateľný rozdiel a vždy bol. Max zajazdil presne rovnaké maximum auta ako George a Charles v tejto Q. Nič iné sa zajazdiť nedá … Tento raz ma George z nich 3 auto, čo mu umožňuje konzistentne výsledky lebo je stabilné a predvidatelne. Roky to tak nebolo a neľutoval ho nikto. To je presne krása F1 a ako sa to prelieva. A len to dokazuje, že ozaj top piloti sú k sebe veľmi veľmi blízko z hľadiska skillu a rozdiel potom robí technika a chyby.
RB trať sedela celý víkend každý jeden tréning, ale my sa tvárime akoby sa na P1 kvalifikoval s rovnakým autom ako v Bahraine, len silou osobnosti. To sa ale nedá. Mercedes sa trápil, ale v top 3 je.
Takže mňa na Tom neposadilo na zadok nič. Ozaj čakám, že 4x MS s autom, ktorému sedí trať dokáže zajazdiť top výsledok. A ozaj sa nepototo zakaždým, keď bude mať RB výkyvy a Max sa dobre kvalifikuje. Áno veľmi dobrý výkon to je, dokáže to len pár pilotov zajazdiť takýto limit. A ak auto spolupracuje, tak je to o Tom,že musíš doručiť bez chyby a priniesť výsledok. Ale Max nie je sám čo to dokáže. Ale keby bolo auto ako v Bahraine tak presne tak ako ktokoľvek iný sedí na P6. To presne ukazuje, že pilot VŽDY len môže maximalizovať potenciál auta.
Tento hype z toho robia len jeho fanúšikovia. Ako jazdí viac ako auto ma a podobne reči…lebo Max aj fyziku poprie, že.
A reálne dnes ako jediný išiel z top 5 2 pokusy ( Piastri svoj išiel o 10 minút skôr). Russell napríklad mal svoj pokus obmedzený tým,že predtým kolo nedokončil nie svojou vinou a tak musel ísť o čosi konzervatívnejšie, aby mal aspoň kolo vo vrecku. A stratil desatinu. Otázka je čo by bolo ak by tie kolá boli 2. Asi tiež podľa teba intergalakticky výkon, či prečo nie ?
A kým pre Mercedes to bola vždy zlá trať ( trápili sa celé FP) tak pre RB práve vždy dobrá a Max to vravel už minulý víkend, že také výkyvy sa dajú čakať. A presne sa to ukázalo. Yuki to síce dáva lepšie ako 99% jeho kolegov, ale maximalizovať nedokáže. To je ako keď sa minulý rok Russell Q 4-5 a Hamilton bol out v Q3. A nikto sa nešiel posrať, skôr sa hľadalo 1000 výhovoriek LH. A aj teraz vidíme, ako ťa drobnosť môže stať 4-5 desatín na Jeddah alebo dokonca stenu. Ukázal nám to Norris, aj Antonelli, stačilo že autu až tak neverím v 1 sektore. Zvyšné 2 boli super, ale 1.sekror rozhodol.
Ja teda nevidím jediný dôvod, prečo by tento raz Max nemal podať dobrý výkon. Ma auto, ktoré na kolo môže v pohode konkurovať Mclarenu a Mercedesu tento víkend uvidíme, čo v RP. V FP sa dokonca na kolo celý čas javilo lepšie ako MY, ja som dnes pisala že 4-5 bude asi naše maximum dávno pred Q. Je to veľmi vyrovnané na kolo. A nejdem sa z toho pototo, presne tak ako som ho nekritizovala za P6 v Bahraine, lebo presne viem aké to je, keď nevieš urobiť nič viac. Takže sa pozerám na veci objektívne, úplne rovnako ako som sa, keď to Max " posral" ( vina auta) neprišla som sa tu rozdrapovať ako nedoručil, lebo som videla väčší obrázok.
Max zajazdil veľmi veľmi dobre kolo, na limite, aké dokáže len pár ľudí, ale to aj George a Charles. Dnes zajazdil veľmi podobné kola, len každý v inom aute. A ak niekto uplietol z ■■■■■ bič tak je to Charles, lebo Ferrari je stratené a on s ním je P4. Ten ozaj pretlačil veľa limitov toho auta a v Tom jednom kole mu to sadlo skvele. A čo môže za to,že to ukážkové kolo bohužiaľ stačilo na P4? Vôbec nič.
P.S A Antonelli stratil v prvom sektore, nepustil to dostatočne odvážne.
2 odpovede