Napisat toho tak vela okolo a mimo podstaty, dat si tolko namahy a nepokusit sa ani raz najst jasne vyroky prezidenta (vraj protieuropske a proruske) o ktorych si TY pisal, to vyzera prinajmensom zvlastne. Ja som zvyknuty, ze ked niekto nieco velmi konkretne tvrdi, vie to dolozit faktami (tie vyroky odcitujem) a nie nazorom (ktory ti neberem, ved vela ludi si mysli aj vacsie blbosti).
Ty si prisiel s uplne legitimnymi postojmi Babisa a Pellegriniho pred 6 rokmi, ktore sa roznia napriec EU a neznamenaju ze dane staty su protiEU (ci hned proruske), len sa roznia v nazoroch, ako ma EU smerovat, co tak vzdy bolo aj bude… Mimochodom tym vlastne tvrdis, ze aj vy ste boli vtedy protieuropsky?
Podstatne su realne kroky ci hlasovania a tam sa nic zasadne nedeje, aby sa to dalo oznacovat za protieuropske. Skoro vo vsetkom v EU hlasujeme rovnako ako Cesko, dokonca aj tu Ukrajinu. A ano, aby bol Pellegrini v koalicii (lebo iba tak si strany mozu presadzovat ich program, v ktorom mimochodom tiez nic protieuropske Hlas nemal a Pellegrini sa vzdy hlasil k EU a NATO), tak zvitazil politicky pragmatizmus a hlavne vola vacsiny ludi, co je zaklad demokracie a podstata aj europskych hodnot…
A pridam aj par zasadnych EU krokov/cinov a nie politicke blaboly za posledne roky, ktore sa diali pocas Fica s Pellem:
- vstup do Schengenu po splneni kriterii a odstraneni nedostatkov
- hladke zavedenie eura v 2009 (vy preco rozbijate EU, ked tak dlho nemate spolocnu EU menu? To je samozrejme ironia…)
- uspesne predsednictvo EU
- SK navrh tzv. flexibilnej solidarity, ktora je po rokoch dnes zakladom riesenia migracnej politiky
- Maros Sefcovic je jeden z najrespektovanejsich a najdlhsie sluziacich (ak nie najdlhsie) eurokomisarov, podobne dalsi ich uznavani diplomati ako Lajcak ci Kubis
- ziadne staznosti na Pellegriniho od EU predstavitelov atd.
To je vsetko uplne protieuropske a proruske konanie…
Je neuveritelne ako si niektori ludia zamienaju obcasnu kritiku (popri aj chvale) a v niecom iny nazor za uplny protipol a zapina sa ciernobiele videnie sveta, kde sa hned uvazuje v extremoch a nie spektrach. Nie si presne takto za a nepritakavas? Tak si zlo a proti… Kde je dalsi zaklad demokracie a to pluralita nazorov a tolerancia, tak dolezita pre EU?
To su len recnicke otazky, pretoze uz teraz lutujem ze som sa tak rozpisal, pritom viem ze uplne zbytocne, pretoze ty uz nazor mas a kedze sa tak velmi venujes a rozumies SK politike, ja ho respektujem a tiez si myslim svoje… Zdoraznujem ze o tom nazore, nie tebe. Vo vela inych veciach s tebou casto suhlasim, tu sa zjavne budeme motat dokola, cize pre mna uzavreta tema, peace