Haas odmietne 30 miliónov od Čoua a nasadí Ocona s Bearmanom, zhodujú sa experti | Magazín F1 - F1online.sk

Ano a jak ses mohl dočíst, tak se jedná o peníze, které Uralkali vyplatilo, ale Haas svůj závazek nesplnil a přesto si peníze Uralkali přivlastnil.

Skutečně je to tak těžké pochopit?

Syčáci jsou to fakt! :face_with_symbols_over_mouth::us_outlying_islands::leg:

1 Like

Takže to neukradli? :grinning:

Haas ty peníze obdržel před sezónou. Každopádně o co se opíral Haas bylo i poškození jména, které by bylo, pokud by Haas nechal Ruského sponzora na monopostu, což odpovídá sankčnímu postupu. Možná, kdyby Mazespin se sponzorem nestáli za názory, že Ruska agrese je správná, tak se věci mohli mít jinak :slightly_smiling_face:

Honzíku, založte si tady s kamarádama vlákno o politice, a nezasírejte nám slušným F1 diskuterům, diskuzi.

Díky.

4 Likes

Já tu ale píšu o sporu Haasu s Ruským sponzorem. Jinak tenhle vytýkací dopis píše zásadně ježek a čekám, až ho pošle kolegům co to tu rozjeli, děkuji

Ok. Bojujes předem prohrany boj.
Všichni komousi měli v 89’ viset.
Svoloč.

Diky.

1 Like

Ja anglicky viem velmi dobre. Neviem odkial si vytiahol tu svoju anglicku vetu (alebo si ju sam napisal, aby ti pasovala?), no ja v tom clanku vidim toto:

The Haas Formula One team must pay compensation to a former sponsor, a court in Switzerland has decided. The Russian company, Uralkali, had filed a lawsuit as they believed that the American team failed to honour the sponsorship agreement. The judge ruled in favour of Uralkali today after a hearing.

Tu mas dalsi clanok chudacik:

Uralkali len komentuje rozhodnutie sudu.

To, ze ty si poskodeny vsetci vieme.

Nerob verejne hanbu rodicom, ked vsetci vedia kto si Honzik. :slight_smile:

1 Like

Tady se musím Honzíka zastat. Když se založí separé téma politika, tak to nebude ono. Hold tě to někdy chytne v závislosti na nějakém tématu, né že teď budeš diskutovat na téma politika v odděleném tématu. :smile:

Jen pro upresneni, at pak neztracime cas. Vsechno co pisu o politice, je muj nazor. To se tyka i toho pokud napisu na zapad od vas je vase reprezentace vnimana jako … . I toto je muj nazor. V politice neexistuji pevne dane kontury, ktere by umoznovali tvrdit neco s absolutni jistotou. Zase, muj nazor.

V kontextu vyse uvedeneho je pomerne logicke, ze povazuji sve argumenty a nazory za spravnejsi , nez ty tve. Je to prirozene, jinak bych ti dal za pravdu. Neni potreba zvyraznovat slova PODLE TVEHO NAZORU apod.

Zrovna tak v tuto chvili v nasi diskuzi ja zastupuji pohled zvenci a ty pohled zevnitr. Zase neni potreba nejak popisovat jak smesne ti prijde, kdyz pisu my. Sam pouzivas ekvivalentni vyrazy.

Coz je tvrzeni samozrejme uplne stejne na vode, jako to me, protoze to jen odhadujeme. Takze berme tyto vyroky s nadhledem a jako nazor toho druheho. Preci jen asi nemusim vysvetlovat ze slo “my” v mem pripade nemuze znamenat “vsechny lidi na zapade”.

Jen k tem odkazum.

Odkazy davam pokud mam za to, ze by diskuzi mohli posunout. Tady si to nemyslim a diskuze vyse mi dava za pravdu. Z celeho textu se tomu @Matti venuje velmi vagne a obecne jednim odstavcem. Smysl to nemelo zadny.

A ted k meritu veci

Kdyz pominu, ze Evropa neni rozpolcena temer na polovinu a ve skutecnosti rozstristena na enormni spoustu protichudnych nazoru a zajmu a vezmu tvoje tvrzeni za obecne spravne, tak to muj vyrok nijak nezpochybnuje, jak jsem uvedl.

My se rozchazime v zakladnim nazoru na to, co je a co neni protievropske, nebo lepe protiunijni.
Podle meho je tato retorika politiku Orbana, nebo Fica, kteri kritizuji EU, jen maskovana snaha EU znicit. V tuto chvili, pokud by Orban otevrene rekl ze chce rozpad EU, tak skoncil. Totez vas Fico (Pellegriniho vynecham, protoze je to na jinou debatu).

Ne v tomhle se neshodneme. Myslim, ze jsou naprosto srovnatelne. Myslim, ze Orban, Fico, nasi kmotri z ODS, nebo CSSD, jsou stejni jako ti v EU. Korupci at uz finamcni, nebo nepotismus, beru jako neco co bohuzel prichazi k dlouholetemu pusobeni v politice, ale i jinde. Myslim ze jizni amerika, Cina, Japonsko, Jizni Korea, jsou na tom velmi podobne. Rusko neresme, ale je to stejne.

Ja se ale domnivam, ze nas prostor je lepsi k zivotu, nez ten at uz v Rusku, jizni americe, v Africe, nebo Asii. Nelibi se mi rozdeleni bohatstvi v EU, jenze si uvedomuji, ze se mam jak stredoveky kral. Pisu z McDonalds, kde jsem zbastil snidani, jejiz kalorickou hodnotu by muj prapredek mel na tyden.

A na zaver. Nic z toho co jsem napsal, nebo napisu at uz o Pellegrinim, nebo Ficovi, nebo Orbanovi, neznamena ze muj nazor je hodnotnejsi, nez ten tvuj, nebo nepr. @Matti ,.nebo snad pravdivejsi. Je to jen muj nazor.

Uz som nechcel, ale naposledy (k tejto teme) skusim strucnejsie. @Jos_Verstappen uz opat velmi dobre reagoval a ja s nim suhlasim…

Tema bol prezident. Sefcovica si nespominal, tak ako som ja nespominal uvodom Fica, ale iba prezidenta, cize Pelleho. Ty, kedze si ani raz neuviedol tie jeho protieuropske/proruske vyhlasenia a dokazy ze taky je, si sa pokusil to robit cez Fica, tak som ti uviedol dovody spoluvladnutia a vela proeuropskych realnych cinov za jeho vladnutia (kde bol aj Pelle a dalsie uvedene mena), no tie viacmenej ignorujes, pritom prave ciny su dolezitejsie nez reci…

Neviem co viac treba obhajovat, ked realne kroky su proeuropske, ano staznosti nie su (narozdiel na inych), ty si s nicim dokazujucim neprisiel a napriklad prave ten Sefcovic pri ktorom sa smejes, bol prave cerstvo na poslednom summite Pellegriniho kandidat na eurokomisara a to je absolutne proeuropsky politik, cize nie len ze to s temou suvisi, ale vela to aj dokazuje. Ale kto nechce pochopit, nepochopi…

Cize neviem co ti z toho vychadza, ale je to tak, ako som prave napisal. Navyse ja nemam dovod nieco obhajovat a vysvetlovat, to ma robit ten, co obvinuje (tak ako sa dokazuje vina, nie nevina). Kazdopadne pekny den prajem :slight_smile:

1 Like

“Pisu z McDonalds”

:open_mouth:
Chleba se sádlem, škvarkama-tvarůžkama, ředvikčky s pažitkou všeckym a povinně!

1 Like

Bych se poblil. :grinning:

Nejsme u soudu. A ja te nepresvedcuji a Pellegriniho nesoudim. Ja a nejen ja, ho jako protiunijniho vnimam. Duvody proc jsem jasne rozepsal a to je vse.

Ted je prezident, ted se muze ukazat. Fica ted nepotrebuje, nejsou zadne “pragmaticke duvody”, aby mohl prosazovat svoji vuli. On muze urcit smerovani Slovenska. Pokud se otoci k Rusku, tezko bude obhajovat, ze je prounijni. A zase, pokud se otoci k EU a tam nasmeruje svou politiku, bude se me obtizne argumentovat proti nemu.

V tuto chvili odchazi z vlady, kde sedel vedle minimalne kontroverzniho Fica a vic nez kontroverzniho Danka. Takto ho posuzuji ja.

Takze uvidime. Jo a taky preji pekny den. U nas je krasne.

1 Like

Tak hlavně ať se podívají, kdo tu vytáhl politiku a píše tu slohovky o tom :grinning:

Kdyby jen komouši :unamused:

Dakujem za reakciu, tu uz to vyznieva inak, lebo z tej tvojej prvej reakcie to na mna posobilo ako keby pod “my” myslis “cely zapad”, ze je to nazor celeho zapadu. Rovnako tak ja prezentujem svoje nazory, ale nehovorim, ze je to jednotny nazor vsetkych Slovakov alebo volicov strany, ktoru som volil.

Presne tak. Ako som aj popisal vyssie, z tvojich komentarov usudzujem, ze pre teba je protiEU kazdy, kto ma inu predstavu o smerovani EU ako je jej aktualne smerovanie.

A teda (moj nazor) bezbreha podpora Ukrajiny a chcenie Ukrajiny v EU aj v NATO, presadzovanie greendealu, riesenie sra.ciek ako su kvoty na pohlavia v zamestnaniach, gender pay-gap, pocet pohlavi a ine chore vymysly ultraprogresivcov a zaroven ignorovanie dolezitych veci ako su financie, ilegalna moslimska migracia, sila postavenia EU vo svete voci inym mocnostiam, atd atd.

Pre mna je protiEU ten, kto otvorene hlasa, ze chce z EU vystupit, ze clenstvo v EU je zle a skodi nam. Niekto, kto otvorene povie, ze Slovensko patri do EU a vzdy patrilo a ma patrit, ale zaroven poukaze na problemy EU, je pre mna rozhodne proeuropsky, len je zaroven konstruktivne kriticky a nie je pritakavac. To je ten rozdiel vo vnimani nas dvoch (teda aspon z mojho pohladu).

Pelleho si tam uz nezahrnul, a preto som aj na teba zareagoval, lebo na zaciatku si hadzal Pelleho s Ficom do jedneho vreca. Ale zaroven ani tu nesuhlasim. Fico vie co si moze dovolit a velmi dobre vie, ze clenstvo Slovenska v EU je vyhodne. Jeho skutky na urovni Bruselu boli vzdy proeuropske. To, ze obcas ma pred volbami nejake vyjadrenia proti EU, je len jeho domaca politika, lebo vie, ze medzi jeho volicmi je aj cast, ktora je proti EU. V skutocnosti ale vzdy ked ide do tuheho, tak sa zachova tak ako ma. A jeho nazor na podporu Ukrajiny vo vojne nepovazujem za protiEU, kedze na urovni EU nepanuje jednotny nazor na tuto temu a kazdy stat si to riesi po svojom.

Urcite ano, ale bavime sa o “vyspelom zapade”, ktory sa hra na ucebnicovych demokratov. Tieto krajiny co si vymenoval sa na demokraciu nehraju, lebo bud tam vladne jeden clovek alebo drogove kartely. :smiley:

Dufam, ze to bol Big Tasty Bacon, lebo to je z McD bezkonkurencna jednotka. :slight_smile:

EDIT: Necital som vasu diskusiu, ale @Matti spravne poukazuje na Sefcovica. Keby bol Fico taky protieuropsky, tak urcite opakovane nenavrhuje za eurokomisara Sefcovica, ktory je vyslovene proeuropsky. Jediny z nasej vlady, kto mal namietky na tuto nominaciu bol Danko, ale toho Fico rychlo upratal ako maleho chlapca. :smiley:

2 Likes

Nebyl, byt to neni spatny burger. Ale v case kdy jsem tam byl se podavala snidane. :grinning:

Myslim, ze pozice jsme si vyjasnili a pojdme dal. Obecne se asi v nazoru na politiku a zvlaste EU politiku moc neshodujeme, ale v nekterych detailech urcite ano.

1 Like

Tak potom jedine Bacon and Egg McMuffin a lievacne. :smiley:

Suhlas. Hoci sa v podstate nezhodneme, ale vdaka za diskusiu, ktora ostala slusnou diskusiou aj napriek rozdielnym nazorom. :slight_smile:

1 Like

Další masochista.
Tam nepáchnu od chvíle kdy mi tam dali vaječinu z prášku. Takovým hnusem mě nekrmili ani na vojně. :face_vomiting: :face_vomiting: :face_vomiting:

1 Like

Typicky pepan, vlastny chleba by nosil vsade so sebou. Doma, do roboty aj na vylet, len aby neminul. :joy: