Je Ti tahle informace dostatečně jasná?
Napisat toho tak vela okolo a mimo podstaty, dat si tolko namahy a nepokusit sa ani raz najst jasne vyroky prezidenta (vraj protieuropske a proruske) o ktorych si TY pisal, to vyzera prinajmensom zvlastne. Ja som zvyknuty, ze ked niekto nieco velmi konkretne tvrdi, vie to dolozit faktami (tie vyroky odcitujem) a nie nazorom (ktory ti neberem, ved vela ludi si mysli aj vacsie blbosti).
Ty si prisiel s uplne legitimnymi postojmi Babisa a Pellegriniho pred 6 rokmi, ktore sa roznia napriec EU a neznamenaju ze dane staty su protiEU (ci hned proruske), len sa roznia v nazoroch, ako ma EU smerovat, co tak vzdy bolo aj bude… Mimochodom tym vlastne tvrdis, ze aj vy ste boli vtedy protieuropsky?
Podstatne su realne kroky ci hlasovania a tam sa nic zasadne nedeje, aby sa to dalo oznacovat za protieuropske. Skoro vo vsetkom v EU hlasujeme rovnako ako Cesko, dokonca aj tu Ukrajinu. A ano, aby bol Pellegrini v koalicii (lebo iba tak si strany mozu presadzovat ich program, v ktorom mimochodom tiez nic protieuropske Hlas nemal a Pellegrini sa vzdy hlasil k EU a NATO), tak zvitazil politicky pragmatizmus a hlavne vola vacsiny ludi, co je zaklad demokracie a podstata aj europskych hodnot…
A pridam aj par zasadnych EU krokov/cinov a nie politicke blaboly za posledne roky, ktore sa diali pocas Fica s Pellem:
- vstup do Schengenu po splneni kriterii a odstraneni nedostatkov
- hladke zavedenie eura v 2009 (vy preco rozbijate EU, ked tak dlho nemate spolocnu EU menu? To je samozrejme ironia…)
- uspesne predsednictvo EU
- SK navrh tzv. flexibilnej solidarity, ktora je po rokoch dnes zakladom riesenia migracnej politiky
- Maros Sefcovic je jeden z najrespektovanejsich a najdlhsie sluziacich (ak nie najdlhsie) eurokomisarov, podobne dalsi ich uznavani diplomati ako Lajcak ci Kubis
- ziadne staznosti na Pellegriniho od EU predstavitelov atd.
To je vsetko uplne protieuropske a proruske konanie…
Je neuveritelne ako si niektori ludia zamienaju obcasnu kritiku (popri aj chvale) a v niecom iny nazor za uplny protipol a zapina sa ciernobiele videnie sveta, kde sa hned uvazuje v extremoch a nie spektrach. Nie si presne takto za a nepritakavas? Tak si zlo a proti… Kde je dalsi zaklad demokracie a to pluralita nazorov a tolerancia, tak dolezita pre EU?
To su len recnicke otazky, pretoze uz teraz lutujem ze som sa tak rozpisal, pritom viem ze uplne zbytocne, pretoze ty uz nazor mas a kedze sa tak velmi venujes a rozumies SK politike, ja ho respektujem a tiez si myslim svoje… Zdoraznujem ze o tom nazore, nie tebe. Vo vela inych veciach s tebou casto suhlasim, tu sa zjavne budeme motat dokola, cize pre mna uzavreta tema, peace
Jen jsem chtel vysvetlit, proc nedavam tebou pozadovane odkazy. No myslim ze kdo si nase prispevky precte, bude mit dost jasnou predstavu, proc si myslim ze to nema smysl.
Jinak tvuj elaborat jsem si s chuti precetl. I kdyz tak nejak byl mimo tema. Peace.
A pro poradek. Ano jsem presvedcen ze vy Slovaci jste v integraci do EU dal nez my Cesi.
Ale co se tyce Pellegriniho.
Jako vazne? Pellegriny byl v te dobe radovy poslanec.
. Ano, i kdyz mam pocit ze to je kazde predsednictvo. Asi i to madarske bude uspesne.
Tohle mel v gesci Kalinak ne? Ale ano tohle bylo z vasi strany dobre.
Ja ti nevim, ale mam pocit ze o Sefcovicovi jsem nic nepsal.
Takze tak nejak mi z toho vychazi ze jsi Pellegriniho obhajil tim, ze na nej nejsou stiznosti.
OK beru. I to se pocita. Takze doufam ze mas pravdu a ja se mylim. Byl bych rad.
-
Neviem preco si zareagoval tak agresivne, vobec som to nemyslel tak, ze ta ukolujem, len ked nieco take tvrdis a je to len tvoj nazor a zaroven ho prezentujes ako fakt a nazor celej zapadnej Europy, tak cakam ze to dolozis nejakymi tvrdeniami.
-
Opakujem, ze Europa je nazorovo rozpoltena takmer na polovicu, takze prezentovat svoje vnimanie ako vnimanie celeho zapadu, pricom aj na zapade cim dalej tym viac silneju podobne nazory ako ma Pelle, je trosku prestrel. Ano, taky Danko moze byt vnimany protieuropsky, Harabin, Kotleba a ini blazni su protieuropski. Mozno este aj Fico za nejake vyjadrenia (hoci jeho konanie je vzdy proeuropske, len domace vyjadrenia mava take, ake chcu niektori jeho volici pocut), ale Pelle nie je nikde vnimany protieuropsky, len tam, kde o nom nic nevedia (ako napriklad ty) a media ho daju do jedneho vreca s Ficom.
-
Mame zjavne odlisne vnimanie toho, co je proEU a protiEU nazor. Pre teba je protiEU kazdy, kto nesucha nohami a neprikyvuje sucasnemu progresivnemu smerovaniu EU a zasahovaniu do vnutornych politik statov. To ale hranici so socializmom/komunizmom. Pre mna je protiEU ten, kto hlasa aka je EU zla, nie je na nej nic dobre a chce z nej vystupit.
-
Nemecko je pre teba proEU alebo protiEU, ked aj napriel sankciam na Rusko s nim veselo obchodovalo a smialo sa tak celej EU do xichtu?
Toto prirovnanie by som otocil na tvoje vnimanie. Pre teba je proEU len taky manzel, ktory povie svojej zene “ano chci s tebou zustat az do smrti” a potichu akceptuje jej zmenu z perspektivnej, dobrej a rozumnej zeny na harpyju, ktora mu zasahuje do jeho sukromia, hovori co ma robit, ma ho totalne pod papucou a on si mysli, ze to tak ma byt a za to, ze mu dava peniaze, tak sa nemoze ani ozvat, lebo inak je podla teba hned proti nej a chce sa rozviest.
Ved tu to pises:
Na zapad od nas sme tak vnimani akurat tou castou obyvatelstva, ktora to vnima tak ako ty. Tou zvysnou sme vnimani presne naopak. A tie nazory cim dalej tym viac silneju, preferencie jednotlivych stran napriec Europou to dokazuju.
PS: Vo vedeni EU su daleko vacsie svine a korupcnici (s von der Leyen na cele) ako nasi slovenski a ceski politici, takze povazovat ich nazory a politiku za to jedine spravne a dobre je scestne, kedze ti ludia su tak krivi a bezcharakterni, ze v spravodlivom svete by davno sedeli, a nie rozhodovali o EU. Horsie na tom su uz snad len spicky USA, ktore sa stretavali na Epsteinovom ostrove s Clintonovcami na cele. (keby sa chcel ozvat nejaky ultraprogresivny hlupacik, ze a co Rusko, tak Rusko tu neriesim, ti to na demokraciu uz ani nehraju, takze to nema zmysel v tejto teme).
PS2: Mozme spolu nesuhlasit, ale dufam, ze reakcia (ak ju budes pisat) nebude podrazdena ako v predchadzajucom komentari. Nic som podla mna umyselne nevysekol z kontextu, aby to vyznelo inak. Ak si to tak pochopil, tak ma to mrzi, vnimame to inak a nebol to umysel. Vytrhavanie z kontextu a klamstva o vyjadreniach inych nechajme @HellHogr , je to jeho parketa (ako si spravne podotkol).
Prohlášení společnosti jo? A kde je rozhodnutí soudu? Teda pokud to nebyl soud v Rusku, kde se účastnila jen jedna strana každopádně se ptám co Haas ukradl, na to si neodpověděl. To, že Mazespin neměl jinou možnost, než solit velké prachy, aby se vozli a točil na trati během F1 víkendu je všem jasné. Haas ukončil smlouvu s ruskou společností i na základě Ruské agrese na Ukrajině, kde se dá spoustu věcí najít i pod sankcemi, že Haas postupoval dle sankčního režimu. To, že Haas ukončil předčasně smlouvu neznamená, že něco ukradl ne? A jestli společnost chce vrátit peníze? Chtěl bych vidět regulérního sponzora, který pošle peníze na x let dopředu v jednom balíku.
Zas tu zo seba robis k0k0tka?
A preto svajciarsky sud nariadil Haasu, aby zaplatil Uralkali ty hlupacik.
U Tebe klasika. Evidentně neznáš souvislosti, ale hádat se budeš jako bys sežral všechnu moudrost světa.
Já se tě zeptal, ty si na to do teď neodpověděl, možností si měl a máš furt spoustu, místo toho se kroutíš
Asi tady budeš jediný, který neví, že se jednalo o sponzorství Uralkali a o výplatě kterou Haas Mazepinovi nevyplatil jsem psal, takže chybu hledej na konci svého drátu.
Uz dostal clanok, ze to rozhodol svajciarsky sud, takze nema moc kam. Som zvedavy co vymysli dalej tento klaun.
Ne, chyba je pouze u tebe. Já se tě ptal konkrétně co Haas ukradl, do teď si nebyl schopný se vymáčknout. Sponzor Mazespina zaplatil dopředu (zajímavý), a pak požadoval peníze zpatky, když se Mazespin už nemohl točit na trati. Za a) sponzor ty peníze poslal za sebe dopředu, Haas jim nešel na účet ty peníze ukradnout za b) platit dopředu takovou sumu, to není obvyklé a za c) sankční postup mluvil celkem jasně
Hele russkej Jos je tady. Už se naučíš anglicky?
A press release from Uralkali stated that “the tribunal found that Haas was in violation of the contract and obliged the team to pay compensation to Uralkali.
Já furt vidím články založené na prohlášení Uralkali, ptal jsem se na oficiální verdikt soudu, ten si nedokázal poslat. Ale to nepřekvapuje, peníze za propagandu ti v rublech pošlou asi i tak
Tak vidíš, že přece jen něco víš, jen máš potřebu ze sebe dělat hlupáka. Asi nějaká forma masochismu.
Peníze na sponzorství se přece platí dopředu vždy. Dokud nejsou na kontě, tak přece nikdo na svůj vůz žádnou samolepku nenalepí.
Platí se formou postupných plateb, nebo si myslíš, že HP vysolilo prachy Ferrari dopředu na x sezóny?
Ano a jak ses mohl dočíst, tak se jedná o peníze, které Uralkali vyplatilo, ale Haas svůj závazek nesplnil a přesto si peníze Uralkali přivlastnil.
Skutečně je to tak těžké pochopit?
Syčáci jsou to fakt!
Takže to neukradli?
Haas ty peníze obdržel před sezónou. Každopádně o co se opíral Haas bylo i poškození jména, které by bylo, pokud by Haas nechal Ruského sponzora na monopostu, což odpovídá sankčnímu postupu. Možná, kdyby Mazespin se sponzorem nestáli za názory, že Ruska agrese je správná, tak se věci mohli mít jinak
Honzíku, založte si tady s kamarádama vlákno o politice, a nezasírejte nám slušným F1 diskuterům, diskuzi.
Díky.
Já tu ale píšu o sporu Haasu s Ruským sponzorem. Jinak tenhle vytýkací dopis píše zásadně ježek a čekám, až ho pošle kolegům co to tu rozjeli, děkuji