JB22
Možná jsem výjimka, ale současné závody (2022) mě nějak nebaví a vůbec mě nenadchly.
Kdysi jsem si nedovedl představit, že neuvidím závod živě. Dneska mi to je celkem jedno.
Závody jsou docela tuctové a podprůměrné.
7 odpovedíMožná jsem výjimka, ale současné závody (2022) mě nějak nebaví a vůbec mě nenadchly.
Kdysi jsem si nedovedl představit, že neuvidím závod živě. Dneska mi to je celkem jedno.
Závody jsou docela tuctové a podprůměrné.
7 odpovedíMňa prvé dva závody bavili, ale už to začína byť strašná nuda.
Ja sa teším na vyjadrenia Russella a Hamiltona. Či sa Russell konečne pochváli ako včera Hamilton, rovnako ako či Hamilton uzná že dneska z danej dvojice bol horší.
4 odpovedeZačátek byl super.
To byly super závody, ale začíná to mít sestupnou tendenci. Dneska závody nejslabší.
Ale zatím celkově fajn… navzdory tomu, že…
Něco na tom je Začínám jen čumět na livetiming a když zvednu hlavu na nějakou akci tak je to takové neuspokojující.
@JB22 Mne sa prave tieto nove auta v subojoch velmi pacia. piloti to vedia drzat v DRS okne aj nielko kol za sebou, aj mierne pomalsie auto dokaze drzat krok a utocit ako to predviedol Leclerc. Minuly rok by bol Verstappen po piatich zakrutach z DRS okna von.
Momentalne suboje mi pripominaju 90’ roky s tym, ze je to ovela tesnejsie, najma v strede pola. DRS trocha pomaha, ale nenici preteky ako tomu bolo doteraz.
@Donnie_Darko zatial to je stale fajn, nuda to moze byt ked Redbull dostane pod kontrolu spolahlivost a Verstappen si zacne poriadne zvykat na nove auta. a vyslovene pruser bude ked Ferrari predvedie sezonny vyvoj ako v 2018.
Hamilton bol horsi ? Dalsi koment hejtera co ma v pazi skutocnosti ?
Vsak Russell dostal niekolko pozicii darom a este mu zahral aj SC. V com bol Ham horsi ? ze sa prepadol po starte a ziskal pozicie spat ? Dobry vtip
Ale ludom ako ty staci, ze dosiel Ru pred Ham aby mal prilezitost vyskierat sa.
Prvé dve preteky boli podľa mňa skvelé. Teraz je to fakt nuda, ako píše Lacike. Nebyť safety caru, tak to je dnes úplný otras.
No neviem co si ake preteky pozeral ty ale urcite slabsi z dvojice Mercedesov nebol LH .Isiel velmi dobre cele preteky na to ake maju auto. Russell ho predbehol iba vdaka dobre zvolenej strategii , kde mu presne zapasoval SC. Ak by ho tim nenechal na trati tak dlho tak skonci daleko za Hamiltonom.
2 odpovedeTak mě napadlo, byl tam vůbec někde Latifi? Albon tam solidně bojuje a o Latifim ani nevíme celý závod. Velký rozdíl a už by vážně neměl dostat šanci, klidně vyměnit hned za Piastriho.
2 odpovedeByl tam a nerozbil to výjimečně. Což je na téhle trati od něj vlastně docela překvápko.
1 odpoveďBottas klasika, videl Hamika za sebou tak ako ako verna dvojka sa klidil z cesty :)))
a na to si ako prisiel mudrlant?
Zamna sa osobne zo sportoveho hladiska to bol celkom pekny pretek. Ale asi len preto, ze sa o zabavu opat postaral Max a Charels Max fakt ukazuje, ze je extra trieda a az na tu malu chybu v kvalde mal opat bezchybny pretek
Inak mne osobne sa tie preteky v Miami vobec nepacili. Ano amici vedia veci vyhypovat a podobne ale ani pozvanim celebrit si ma ta VC vobec neziskala. Zamna osobne robia atmosferu ludia a ak si toto divadlo porovnam napr. s takym Hungaroringom, Zandvoortom, Monzou a proste tymi klasikami, tak zamna uplne sklamanie. Uprimne ak by som si mohol vybrat tak na Miami by som siel len na dovolenku ale su trate kde by som VC uvital uprimne ovela radsej Zamna umelo vytvorene divadlo ktore si podla mojho nazoru take skalneho fanusika F1 moc neziskala.
Inak Merc podla mna dnes opat ukazal ze v preteku s 3 najrychlejsi a ideme do Barcelony a bude velmi zaujimave s cim pridu timy. Ja by som prial aj Alpine a Mclarenu aby sa aspon trocha priblizili lebo zatial to bolo zase len o 2 jazdcoch
1 odpoveďJá třeba celý závod neviděl McL … i když Ricciardo tam měl jedno krásné předjetí, to se musí nechat.
Po dlouhé době z jeho strany hezký záblesk.
Ale ta strategie… pěkně ho tam mučili 30 kol na žlutých
Souhlas, když to zrovna nerozbije, tak člověk ani neví, že se pohybuje na trati.
Tu bouračku Norrise s Gaslym kterého mu tam poslal Alonso si nemohl přehlédnout
Neviem co tu riesite dnes Hamiltona s Russelom…za normalnych.okolnosti by.boli od seba daleko kedze Russel.bol.v zadu a ze predbehol Hamiltona tak kazdy vie kto.to dnes pozeral…inac mali plus minus rovnake tempo a rovnako zle starty takze sli 1:1
Nie nepochválil aj keď mu 1x v tejto sezóne miklo kútik keď ho pochválili. Ale toto od neho asi čakať nemôžeš lebo to GR nerobí. Dnes bol zo sebou ale zjavne spokojný (pravom) aj keď stále respectful.
Lewis to uhral ale pissed bol od pohľadu keď sa na to pýtali.
Russell štartoval výrazme vzadšie oproti Hamiltonovi a ako bolo niekoľkokrát spomenuté v live diskusii, “štastiu” išiel Russell naproti a mal ho hlavne vďaka svojej stratégií, ktorú si sám vypýtal a zvládol. A aby to nebolo málo, aj vo vzájomnom záverečnom súboji mal Russell nakoniec navrch.
Každopádne som hlavne poukazoval na prehnanú sebachválu čo mal včera Hamilton, zatiaľ čo Russell aj ked skončí pred ním tak to hrá do outu s tým, že išlo o štastie.
4 odpovedeVid Perez, Albon či Gasly Typická zaslepenosť Max je posledné roky najlepší jazdec a Leclerc s Russellom mu to hádam tento rok skomplikujú.
Lenže Russell išiel rovnako Fantasticky.
Vo víkende Lewis lepší celkovo len vďaka Q.
V pretekoch znova on par.
Aj keď Russell bol dosť veľkú časť rýchlejší dokonca- čo len potvrdzuje moju teóriu ze Mercedes na starých bielych jede keď sa minule pýtal niekto ako to ze bol na nich Lewis rýchlejší.
Okrem toho tá stratégia bola A) jeho voľba keď sme roky počúvali ako Lewis stráži tim b) dokonale vykonaná
1 odpoveďOpakovane to urobil.
To som presne písala včera - Lewisa vždy podržal. Preto mi bola ľúto reakcia Lewisa včera. A aj voči tímu.
Dnes už Ale ho nespomenul nijak- čo bolo zaujmave. Žiadne šťastie nebolo.
Prešiel to spokojným úsmevom.
Mám pocit že George robí maximum aby ho porazil a to že to chce ukázal dnes opakovane - ak urobí chybu je nahnevaný najmä na seba aj keby skončil na P1 lebo nesiel maximum. Avšak keď ho porazí Lewis tak to hodí za hlavu a nemá potrebu dokazovať nikomu - len sebe či urobil maximum. Ak áno odfiltruje emócie a motivovaný na druhý deň predvedie toto.
Keď má niekto protiargument, ja ho vítam. Ale podobne prázdne komenty nemajú žiaden zmysel.
2 odpovedeKeby dáš protiargument, tak má
Takže v tomto případě oba (Mick i Seb) na vině. No je to na mě složitý
Asi si to musíme vyžrat až do dna. Já vlastně ani nevím za co ta pencle byla, nezaregistroval jsem to…achjo.
1 odpoveďJa som videl na chvíľu Mcl najmä vtedy, keď sa Norris po tej kolízii točil a jeho zadný disk iskril o asfalt, zatiaľ čo vyzutá pneumatika sa kotúľala krížom cez trať
A tých 20e som stavil len preto, lebo to bolo tento raz bez rizika, čiže ak by to nevyšlo, tak mi ich vrátia vo forme klubových bodov A tiež gratulujem (z 2,5e spraviť 60e je slušné )
ako siel naproti ? ved mu odpadli superi plus polka sla do boxov a na zaver este SC tak ako minule a tak sa aj dostal pred Hamiltona, presne ako minule.
to bol suboj ? zjazdene biele proti cerstvym ? to mi pripomina minulorocny koniec sezony, ako sa tu kvakalo o rovnakych podmienkach.
a nic ine tam ani nebolo. vozil by sa vo vlaciku ak by tam boli oba AM od zaciatku zavodu. proste stastie, ale to hejterom staci na to aby si zase kopli.
a na tie tvoje vymysli ani protiargumenty vlastne netreba, lebo to mas vsetko mimo realitu. je to len blby hejt bez realneho priebehu zavodu.
1 odpoveďano, ale ako vieme v minulosti mal aj Hamilton kopu stastia. tak ci onak pre medak dobre body. aj ked na ferrari nemaju. RB ma silny monopost hlavne ohladom topspeedu.
Naproti tomu išiel tak, že aj keď ho Mercedes chcel stiahnúť do boxov, tak správne prečítal situáciu a chcel zostať na trati lebo predpokladal SC. Ako Unleash povedal, mal dobré časy ktorým prispôsobil pneu a vďaka tomuto rozhodnutiu a prispôsobeniu jazdy nemal čo stratiť, mohol len získať. A to je primárne Russellova zásluha. Inak Hamilton už stihol spochybniť stratégiu Mercedesu.
Čo sa týka zjazdených pneu, ak sa nemýlim, tak Hamilton mal hardy. A ako opotrebované sú hardy sa vždy ťažko odhaduje keďže niekedy by vydržali aj 2 preteky. A ak asi 4 alebo 5 vzájomných predbehnutí v rámci súboja nepovažuješ za súboj…
Neviem ako vnímaš pojem hejter, ale rozhodne nekritizujem Hamiltona bez dôvodu, rovnako ako sa k nemu zbytočne nevyjadrujem. A ako som spomenul, toto rypnutie som si neodpustil po jeho včerajšej úplne odveci sebachvále. Keď sa Russell kvalifikoval pred ním, vždy povedal že išlo o náhodu alebo nastavenia (podobne na to narážal vtedy aj Hamilton). Keď sa karta obrátila, napriek tomu že ledva prešiel z Q1, tak zrazu podal “sakra dobrý výkon”. Teraz tá Q nebola už o šťastí? A dneska sa to krásne otočilo, keby verím na karmu, tak poviem že mu to vrátila.
Ale neboj, je mi jasné, že keby je to dneska opačne a tak ako Russell zajazdí Hamilton, to by tu bolo od vás chvály že Hamilton ukázal aký má prehľad v pretekoch a skúsenosti 7 násobného. Takto je to ale samozrejme o štastí, chápem
@helmutko ja si tiez myslim ze vdaka tymto autam vidime predbiehanie uz v prvom stinte napr. Minuly rok by si Leclerc spravil 2-3 sekundy naskok hned po starte a pri podobne vykonnych autach co red bull a ferrari teraz su by sa Verstappen nemal sancu dostat na dostrel. Predbehnut uz ani nahodou. Rovnako po odchode sc. Leclerc sice nedokazal predbehnut ale urcite by sa verstappena nedokazal drzat tak dlho, zase by sa urobil odstup 2-3 sekundy. A rovnako aj v saudsej arabii by sme nevideli suboj o vitazstvo do posledneho kola s tym ze si viac krat vymenili poziciu.
Vo vysielacke Russellovi povedali ze ho nechaju na trati dlhsie ako bolo planovane , lebo videli ze nema na to sa bez toho posunut ani kusok viac dopredu bez zazraku menom SC. Povazujem GR za dobreho pilota a buducu hviezdu , ale na LH sa tento vikend nechytal . Takze nie ziadnu taku strategiu si on nevypytal . Ano mohol si povedat ze chce startovat na bielich pneu na zaciatok ale ak by isiel podla planu tak uz by bol davno prezul a neisiel by do boxov tak neskoro . Ja viem ze ty nemas v laske LH a preto vzdy vyuzijes prilezitost na jeho zhodenie ale toto si proste prestrelil
Jasne rýchlejší ? Pozri si časy na kolo ! Na inej stratégii bol Russell okrem pár kôl na začiatku (tie vezmime preč aj pri zahrievani hardov LH) buď ma rovnakom tempe alebo dokonca rýchlejší !
Ja si dám tu námahu porovnám ti normálne oba stinty !
Jasne rýchlejší LH bol 1x a to v Q2 po tom čo Russell nedokázal zajazdiť to kolo inak nebol jasne rýchlejší nikde !!
Mimo to na to aby si zajazdil fantasticky potrebujes niečo ukázať - a GR toho teda ukázal včera dosť.
Neostal zaseknutý nikde ! Jeho súperi išli aj do boxov pod jeho tlakom, prebiehal, mal tempo a perfektne zmenezoval ako gumy tak preteky.
Tá stratégia a čakanie na VSC bol jeho nápad.
A pozri si časy čo daval ja starých hardoch oproti iným na robnako zhazdenych alebo novších - a to sa bavíme aj o dobrých autách ako Alfa, McLaren a Haas ! Odstavil ich mimo pit okno pričom stále išiel kým oni dávno boli v boxoch a áni potom nikto nejazdil to čo on.
Nebyt SC skončil by 7 - v podmienkach aké boli v tom teple, na tejto trati ? To sa vola fantasticky výkon ! Mal tempo aj v špinavom vzchuchz - aké ľahké je zaseknut sa sme videli!
Takze ti chyba veľa zasadnych informácii!
Objektívne Lewis bol jediný čo si zasluzil skončiť pred ním.
Nie si výnimka. Bohužiaľ. Nebiť DRS a občas SC tak za dve hodky máme 5 predbehnutí a krásna vláčik obrovských aút.
Celkovo ? Nuda.
Prvé 3 kola fakt bomba!
A nebyť nehody tak spím…. Vlastne som aj driemal.
Načo takéto veľké ceny, ak sa tak dajú nazvať.
Liberty média to tlači do zadku.
Peniaze až na prvom mieste.
Prosím vás, nepište nesmysly a nevytvářejte o mě tady bludy. Já tu mám jeden účet a přišel jsem sem nedávno z F1news, nevím kdo je nějakej Hogar.
Tak ten trest za to zkrácení chápu, i Ricciho dostal za to trest. Prostě ta smůla a frustrace pokračují a narůstají, fatk to už chce bezproblémový víkend. Alpině to jezdí na max 6 místa a víc z toho nevydolují, to je bohužel fakt.
2 odpovedeJinak kolem Alonsa se začínají točit zajímavé spekulace. Kromě AM, přišla i ta, že s Alpine už v Austrálii prodloužil o jeden rok. Pak přišli ale další a to ta, že Alonso má nahradit pří■■■ rok v McLarenu Ricciho.
Není to dobrý, na boje o zajímavější místa ztrácejí dost. V závodní rychlosti stojej za prd. Jsou dost vzdálený na boje s Mercedesem a Bottasem. Těžké boje o pár bodíků, to je zklamání. Haas byl taky rychlejší ale tam boji mezi sebou ztráceli parník. AT teda musí být taky hodně zklamané, těm to taky nejede.
1 odpoveďVettel smůlu nemá, on už dlouho na to nemá. Ham a smůla? vždyť v Bahrajnu měl štěstí a v Saudské Arábii taky s tím kolik pilotů před ním vypadlo.
Alonso měl skvělý start a dokud jel na té žluté a tlačil na Gaslyho tak jsem to viděl docela dobře, navíc Norris za nima ztrácel a nestíhal (obecně byl McLaren tady špatnej), ovšem ten pokus o podseknutí kdy mu i zpackali zastávku to bylo špatný. Pak jsem čekal kdy to vybalí na té tvrdé směsi ale asi to tam prostě nebylo.
1 odpoveďJá si troufnu tvrdit, že je spíš prověří celkvoě tři následující závody - Barca, Monako a Baku. Pokud na všech třech to bude stát za pendrek, tak Alo může v polovině sezony jít nahradit toho Ricciho
Bohužiaľ sa musím pridať k tomuto názoru, mne osobne prišli zaujímavé zatiaľ len preteky v Jeddah a v Bahrajne. Melbourne, Imola a toto “prehypované” Miami boli viac-menej preteky, ktoré boli do veľkej miery až príliš priemerné a miestami ani to nie, Miami bez SC by bolo úplné “meh”. Zo začiatku som si myslel, že Bahrajn bolo tak 3+ alebo 2- ale po týchto aktuálnych troch podujatiach som to trocha prehodnotil .
Niečo podobné, ako pri nových Star Wars filmoch, o prequeloch som si myslel, že nie sú niečo svetoborné ale vzhľadom na dnešné Disney sequely, sú prequely fakt lepšie, ako som si myslel predtým.
Keď sa na to človek pozrie objektívne, tak je to len o tom, že po minuloročnom finále bol každý v úžase, kvôli tomu aké to bolo dramatické.
Stačí si predstaviť, že by posledná sezóna F1 nebola a každý by túto sezónu velebil.
Minulý rok sme ale dosiahli vrcholnú úroveň dramatickosti a to už možno nikdy nebude prekonané.
Presne ako pises.
Niektori velmi rychlo zabudli na nudne roky v case dominancie medveda,ked preteky nemal pravo vyhrat nik okrem medved pilotov. A suboje neboli ani v strede pola,nieze na cele. Najviac sa stazuju prave ti,co vtedy velebili dominanciu. Cele zle s takymi fanusikmi,furt len placu.
No tak tu povestne “narazila kosa na kameň” , pretože ja som jeden z tých, pre ktorého to minuloročné pretekanie nebolo niečo extra, boli tam zaujímavé preteky aj celkovo ten šampionát bol určite lepší v porovnaní s letargiou počas dominancie Mercedesu ale stále to nebolo niečo, čo z toho robia niektorí ľudia. Keď sa na to pozriem objektívne, tak fakt tieto tri posledné podujatia boli priemerné, Miami je možno otázne (kvôli SC) ale inak Melbourne a Imola boli dosť “meh”, zatiaľ fakt zaujímavé boli len Bahrajn a Jeddah.
1 odpoveďPo vcerejsku je jasno v tom, ze LEC nema na VER, neni to jako HAM vs VER. Neznamena to ze nema sanci, to hezky auto si to zaslouzi…
Asi vec pohľadu… Závisí to aj od toho, čo považuješ za zaujímavé… Čo sleduješ (na trati sa toho dialo kopu, len réžia nejako zaspala)
Tiež k tomu vie prispieť aj komentátor
Hej no ale zase nechcel som minulú sezónu naschvál haniť ale pre mňa to nebolo niečo, z čoho by som bol úplne v nemom úžase, skôr to bolo také dobré vykúpenie po 2020 a letargii z čias hegemónie Mercu.
Dobrá otázka do osudia by som vhodil 2016, 2012 a možno minulú (2021) - s tým, že 2016 bola podľa mňa lepšia v tom, že to bolo také viac “na nože” s oboma kandidátmi na titul a 2012 je neustále notoricky spomínaná v komunite F1 široko-ďaleko.
(potom by som pokračoval možno s 2010, určite s 2008, 2007, 2006 a 2003, divoká karta by bola sezóna 2009 - nik to nečakal a zároveň bolo vidno, ako RB vstáva z popola a McLaren predviedol dobrý vývoj monopostu)