Odboj proti Mercedesu siaha na superväčšinu. Dosiahne zmenu pravidiel pred VC Austrálie? | Magazín F1 - F1online.sk

Lol, ty jsi neochvějný odpurce podvodů? :rofl: Když už si myslím, že mě nedokažeš překvapit, tak se ti to stejně povede…

2 Likes

Ale FIA žádné takové stanovisko ani nevydala, já fakt nechápu čím tu chce argumentovat? Tím co si vymysleli fans Mercedesu na twitteru? :smiley:

2 Likes

Vyjádření FIA k této kauze jsou dohledatelná, stejně jako vyjádření FIA ohledně úpravy pravidel, které probíhalo po diskuzi s teamy, včetně Mercedesu a důvod spočíval ve vyjasnění jak chápat pravidla pro teamy, včetně Mercedesu.

a ako to mala FIA zverejnit ked hodnoty v prevadzke nemerala? za studena mali 18.

si zase někomu naletěl no

Ano Masi postupoval podle tehdejších pravidel, to FIA jasně konstatovala ve své zprávě. Sice uvedla, že si je Masi vyložil sice nestandartně a kontroverzně ale obhajitelně. A z toho důvodu, aby předešla pozdějším dohadům, tyto pravidla změnila.

Pokud by pravidla Masi porušil, byl by závod samozřejmě anulován a především by nebylo nutné pravidla měnit.

A jak je vidět, já přijímám pravidla padni komu padni. A i přes to, že to poškodí Maxe a RBR, jsem s tím v pohodě. Je to podle FIA dle pravidel a to je pro mě rozhodující.

Bohužel vy stejnou míru respektu k právu a fair play neprokazujete. Jediné hledisko, podle kterého posuzujete validitu rozhodnutí je, zda vyhovuje tomu komu fandíte, případně zda poškozuje, nebo zvýhodňuje toho komu nepřejete.

To je ale opak mého fair play přístupu.

2 Likes

myslíš jak tam uvedli že došlo k lidské chybě?
Ty jsi neskutečnej šašek, fakt nic víc.

Kdyby to udělal Masi ve znění pravidel, tak ho nevykopli, ale ty si evidentně nedokážeš dát k sobě ani 1 a 1. Tak tu prosímtě přestaň mlít o tom jaká je současná situace ohledně motorů, když jsi evidentně informačně zase jen pozadu.

2 Likes

:brain: Shrnutí

FIA:
:heavy_check_mark: Potvrdila, že proběhla komunikace a konzultace s výrobci, včetně Mercedesu.
:heavy_check_mark: Potvrdila, že je téma komprese a metodiky měření v diskusi mezi týmy a regulátorem.
✘ Neoznámila, že by oficiálně změnila nebo implementovala měření „za tepla“ jako aktuální pravidlo.

Toto Wolff / Mercedes:
:heavy_check_mark: Trvá na tom, že jejich motor odpovídá současným pravidlům a kontrolám.
:heavy_check_mark: Říká, že komunikace s FIA byla dobrá a probíhala otevřeně.

Prostě si tu FIA a oficiální prohlášení zase vymyslel

1 Like

… to už meleš velký srance :smile: @Puff co ty na to? :face_with_hand_over_mouth:

2 Likes

Tím že budeš používat expresivních a potenciálně zesměšňujících výrazů se tvůj názor nestane validnějším.

Chce to větší nadhled. Neřeš diskuzi personifikovaně, ale věcně.

validnější výraz je jak napsal situs, že meleš srance. Souhlas.

2 Likes

samozrejme som myslel oficialne namerane udaje podla platnych pravidiel
ci vtedy isli vsetci na limit 17,99:1, alebo ako sa pozaduje dnes kazdy mal poslusne maximalne nieco okolo 17:1 aby pri prevadzke neprekrocili 18 :slight_smile:

podla mna vsetci boli tesne pod limitom 18:1

Vaše verbální agresivita a používání neslušných výrazů v lidské komunikaci k mé osobě na meritu věci nic nezmění. V této diskuzi se vaše snaha mě urazit jeví velice naivní.

Vaše výrazy pouze snižují vaši kredibilitu a poukazují na fakt, že vaše pozice je argumentačně velice slabá.

Spíš se zamyslete nad tím, zda přeci jen, nejen já, ale i ostatní zde, by nemohli mít pravdu. A že to můžete být vy, kdo se v této věci mýlí.

2 Likes

to predsa nieje pravda
fia konstatovala, ze masi nesiel podla pravidiel
sam masi rok predtym jednoznacne povedal, ze nieco take ako nakoniec urobil je proti pravidlam
pretek nemal byt preco anulovany kedze mercedes sa nakoniec oficialne neodvolal, lebo jemu by ani anulovanie nepomohlo a tak to nemalo uz zmysel

4 Likes

Když tu s jakoby klidnou tváří lžeš a meleš nesmysly, tak se nediv…

2 Likes

tiMure, tebe nikdo neruáží. Ty tu jen arogantně vystupuješ, kde ty si treoufáš lidi rozžazovat do skupin a pak se tu vůbec ani nestydíš lhát o věcech, které jdou mimochodem jednoduše checknout. Neděláš nic jiného, než roli arogantníh lhář

2 Likes

Když neumíš uznat zjevné, pak svou kredibilitu snižuješ hlavně ty sám. Označení srance je pak na tvoje pohádky jen jak poklička na hrnec. Masi nikdy neměl právní rámec na to pustit jen některé vozy, a nakonec to uznal i ten Horner.

1 Like

Myslím, že toto téma je zde již vyčerpáno. Vrátil ho sem spin a já jen reagoval, dle toho co jsem četl a jaký byl závěrečný postoj a kroky FIA.

Nemám potřebu tu diskuzi dál rozvíjet a ani nikoho přesvědčovat. Upřímně Masi za mě pravidla porušoval v průběhu celé sezóny a na pozici závodního ředitele neměl co dělat.

Jeho rozhodnutí v závěru sezóny je za mě detail, který jasně dokázal jeho nekompetenci, byť se s některými zde rozcházím v tom, co přesně udělal špatně a co konkrétně ovlivnilo závod a události po něm.

K tomuto sa nedá napísať nič, len že je to špinavé klamstvo. Po vyšetrovaní v marci 2022 FIA konštatovala, že riaditeľ preteku Masi pri reštarte pochybil, čo priamo ovplyvnilo výsledok šampionátu medzi Hamiltonom a Verstappenom.

2 Likes