Nový dôkaz? FIA tvrdí, že vie o vysielačke medzi Wheatleym a Masim | Magazín F1 - F1online.sk

Rozhodujú body a tých mali pred poslednou GP na rovnako. Lewis bol celý závod lepší, no a potom Masi nezvládol výkon svojej funkcie. Tie pocity o čistej rýchlosti, ktoré si spomínal o titule nerozhodujú. Ak by áno, Lewis už má 8 titulov, aj ten z r.2016.

@Dominios @D.COULTHARD trtkosom dosli argumenty tak vybalili osobne utoky :wink: dobre chlapci, len tak dalej… :ok_hand:

mas aj nieco k teme, alebo ides opatovne “moralizovat” a potom stekat a urazat?
dufam ze si si teda otvoril to vinko

toto su tvoje slov tri prispevky pod tymto clankom. Kde su tvoje argumenty po ktorych tak strasne volas? Nemas ziadne, iba vyplakavacky.

trdlo @D.COULTHARD tu ma dokopy 8 prispevkov z toho polovica su osobne utoky na inych diskuterov.

Nemam problem pomenovat veci a ludi tak ako sa mi javia.

Křivda je křivda. Já nejsem Lewisův fanoušek, ale křivdu poznám. Kdo ne, může si hrát na štěstí a schovávat se za to.

Teraz si sa predviedol. To by si zasluzilo BAN. Nieco taketo by malo byt na fore neakceptovatelne. :-1:

2 Likes

vies velmi dobre, ze argumenty som tu pisal uz niekolko krat
vidim kolko casu tu travis, ze nemas nic ine na praci

tak si tie moje argumenty dohladaj a skus reagovat na nich, ja si rad pockam :wink:
dovtedy si mozes hladkat to svoje falosne “ja” a uzivat si, ako si uzasny a ako si nam opat raz vsetkym ukazal, ze nevieme argumentovat a len utocime, no co uz, sme proste jednoduchi trtkosi, asi sa rozplacem…

Si sa zase vyfarbil. Odpad fora, uz by ti mali za to urazanie dat ban konecne.

1 Like

druhy ludia co tu urazaju inych alebo aj pretekarov ti nevadia? precitaj si po sebe vsetky svoje prispevky a ci si aj ty sam niekoho neurazil, myslim ze ban by si dostal tiez tak sa nim moc neohanaj

3 Likes

Pocuvaj sem, je rozhodnutie komisarov, ktore potvrdili, ze Masi ziadne pravidla neporusil a vsetko, co sa stalo, bolo v sulade s pravidlami.

Mozes mi tu kopat nozickami, mozes mi tu plakat, ale si v pripade zaslepena naivka.

Nie si ten, kto vyklada pravidla, nie si ten, kto ich interpretuje. Interpretuje ich nejaky organ, nie ty. Cize tvoja interpretacia mi je hulboko u riti, a preto, ze ■■■■■ vies, maximalne davas rozumy na fore.

Kapisto? Chod argumentovat rovnako na sud, ze podla teba to znamena inak a rozsudok je neplatny, bol poruseny zakon, aj ked je pravoplatny, ergo, sa nemozes uz voci nemu odvolat.

A mozes ma teraz pofajcit tak akurat

The clerk of the course shall work in permanent consultation with the Race Director. The Race
Director shall have overriding authority in the following matters and the clerk of the course may
give orders in respect of them only with his express agreement:
a) The control of practice and the race, adherence to the timetable and, if he deems it
necessary, the making of any proposal to the stewards to modify the timetable in
accordance with the Code or Sporting Regulations.
b) The stopping of any car in accordance with the Code or Sporting Regulations.
c) The stopping of practice or suspension of the race in accordance with the Sporting
Regulations if he deems it unsafe to continue and ensuring that the correct restart
procedure is carried out.
d) The starting procedure.
e) The use of the safety car.

Sekcia D a E nema exiplicitne uvedene, ze zmenenie pravidiel musi byt v sulade s inymi regulami.

Cize CAV PA

:smiley: :D: D

Takze, aby typicky Slovacisko ako ty pochopil, ako funguje dokazovanie.

Mame nejaky pravny stav a ten je, ze pravidla porusene neboli.

Potom su tu taki menej inteligentni ludia ako ty, ktori tvrdia ze doslo k nejakemu poruseniu.

Nakolko mame stavisko organu, ktory rozhoduje, ci doslo k poruseniu pravidiel, a ten povedal, ze nedoslo, tak k poruseniui nedoslo.

Ale specialne pre teba

The clerk of the course shall work in permanent consultation with the Race Director. The Race
Director shall have overriding authority in the following matters and the clerk of the course may
give orders in respect of them only with his express agreement:
a) The control of practice and the race, adherence to the timetable and, if he deems it
necessary, the making of any proposal to the stewards to modify the timetable in
accordance with the Code or Sporting Regulations.
b) The stopping of any car in accordance with the Code or Sporting Regulations.
c) The stopping of practice or suspension of the race in accordance with the Sporting
Regulations if he deems it unsafe to continue and ensuring that the correct restart
procedure is carried out.
d) The starting procedure.
e) The use of the safety car.

Bod D a E dava autoritu menit proceduru ako sa mu zachce, lebo v ostatnych bodoch je specificky napisane, ze zmeny musia byt v sulade s regulami, v bode D a E to explicitne uvedenie nie je, a to je prave preto, aby mohli v tychto pripadoch vzhladom na nepredvidatelne okolnosti reagovat pruzne.

Cize cav pa v2

But muh twitter experts

:smiley: Ok, dobre.

:smiley: Hej, videli sme, ako to vyzeralo celú sezónu. Pri ňom to bolo, ako hod kockou, čiže ten faktor šťastia tam bohužiaľ patrí.

Tak potom tých 29 prejazdov nebolo šťastie ale tiež krivda - voči Maxovi. :slight_smile:

1 Like

Bod D a E raditelovi akurat dava moznost zmenit rozhodnutie clerk of the course a nie menit procedury. Tak ako som pisal hore. Hlavny rozhodca moze zmenit rozhodnutie ciaroveho ak sa mu zda ze je nespravne.

To ze moze menit pravidla ako sa mu zachce je len vymysel, ktory nema absolutne ziaden pravny zaklad.

A práve niečo smolné sa aj stalo - Latifi to zaparkoval do zvodidiel - vyšiel SC a o ňom sa dohodli tímy, aby bol odvolaný a dojazdilo sa za normálnych podmienok - to akým spôsobom to vyriešil Masi je jednoducho šťastie pre Maxa, pretože pri jeho rozhodnutí si môžeš hodiť kockou a skoro nikdy nevieš, čo padne. :slight_smile: Viď si za tým, čo chceš, podľa mňa to bolo len vyrovnanie misiek váh - slovami Nanda: “Karma!”

Max to dokázal poväčšinou vlastnými silami (s určitou pomocou od Checa) - to len Hamilton bol v konečnom boji o titul tak blízko, kvôli šťastiu, ktoré má a kvôli šťastiu, že sa nachádza v takom mohutne politicky silnom tíme, v akom je, ktorý je ešte veľmi dobre prefíkaný a dokáže sa pomaly vždy vynájsť.

:smiley: Však, to som práve priznal, že mal Max “hamiltonovské štěstíčko” - lebo presne takým štýlom som videl Hamiltona počas jeho kariéry dostať sa k rôznym výsledkom, k akým by sa štandardný jedinec neoplývajúci daným šťastím asi nedostal.

Ako zadarmo? zajazdil lepšie v Q, ako Hamilton, ktorý zaostal aj za Georgeom. To, že sa potom spoliehal na nedeľu je jeho rozhodnutie. :slight_smile:

To isté potom urobil Hamilton v Silverstone - keď to porovnám, že podľa tvojho názoru boli obidvaja zúfalí. :slight_smile: Na Hamiltonovi to bolo vidno a tie jeho popretekové reči “o manévri, ktorý by znova zopakoval” - to len podčiarkujú, že to bola z veľkej časti zúfalosť.

neberiem ti tvoj nazor, ale suhlasit sa s tym neda, prepac

Ano, Latifi to zaparkoval a vysiel SC je smola pre Merc a LH, to jasne, ale v akom svete je smola to, ze boli znasilnene pravidla (rozumej vedome porusene) a iba vdaka tomu sa zvratil sampionat? To nema nic so smolou. Rozhodca/riaditel pretekov nemoze takto vstupovat do hry. Vedome porusenie pravidiel v prospech jedinej strany nema nic spolocne so stastim ani na strane Maxa. Co maju hovorit vsetci ostatni piloti? Aj oni mali skratka smolu? To je velmi zvratene rozmyslanie, pretoze ak je to takto, tak vlastne sa preteky ani ist nemali, ved naco, ked na vysledok tam vlastne stacil Max sam, ze? Smola, ostatni kaslite na to, nebojujte o body, podia, na co sa pokusat nebodaj vyhrat, ze…

A tiez nemozes mysliet vazne, ze Lewis je stastko za to, ze stastne nachadza v teame v ktorom je. Lewis tam uz isiel ako majster sveta, to v prvom rade, zaroven siel v tom case do horsie a co si myslis, preco tam siel on? Lebo bol zly jazdec? Lebo nikto iny nechcel? Alebo preto, lebo vykonnost neraz ukazal a vobec nie je pravda, co tu niektori pisu, ze mal stale len dominantne auto. Aj v takom 2009 ten McLaren za vela nestal, Lewis s nim aj tak dokazal vyhrat preteky. A ze je team prefikany, to je akoze stastie? Je velky rozdiel, ak sa nieco raz za cas podari, ako napr. Oconovi vyhrat doslova nahodou (zatial) jedny preteky. A velky je rozdiel, ked sa dari stale zas a znova, to uz nahoda nie je.

Ano, neda sa popriet ze Lewis mal naozaj pocas kariery vela krat aj poriadny kus stasteny. Aj smoly, pamatame si napr. 2007 alebo 2016 ci? Aj tuto sezonu, mozno o kusok viac ako Max, ktory toho stastia mal tiez pozehnane. Tuto debatu otvarat nebudem. Ale to nie je dovod na to, aby riaditel preteku zasadnym sposobom manipuloval s pretekami a vybral si svojho sampiona. To nie je ani stastie alebo smola. Toto je ovplyvnovanie.

1 Like

Blbeček :joy: :joy: :joy: :joy: Hovorí to ten čo si vyprosíkal u admina novú šancu. :joy: :joy: :joy: ách ty zúfalec, doma musiš držať pysk tak sa ventiluješ tu ty papučiak :joy: :joy:
Z archívu aby sa vedelo :point_down: :point_down: :point_down: PS.: hej a budem to sem j€bať kým ťa nezabanujú :kissing_heart: :kissing_heart:

1 Like

Takže zhrnutie diskusie (mimo osobných výpadov) je:

Celé to stojí na tom či riaditeľ pretekov môže meniť rozhodnutia iných ohľadne napr. použitia (a tým pádom aj skončenia použitia) SC alebo či má právomoc si vymýšľať aj nové pravidlá.

Faktom je, že FIA to už veľmi rozmazávať nechce, titul je udelený a keby som bol Lewis, asi by ma to štvalo, ale vo februári by som už “titul útechy” asi nechcel, aj keby ho MV vzali.

Ale i tak, môj osobný názor je, že riaditeľ pretekov konal nad rámec svojich právomocí - spomínal sa tu futbal, tak prirovnám i ja. Pripadá mi to ako finále ligy, je 1:0, 2 minúty pred koncom je tam situácia ktorá sa rieši žltými a červenými kartami a rozhodca sa rozhoduje či to už len nechá dohrať tak ako je, upratané v polovici poľa. Ale on sa rozhodne, že tímu s 0 dá ešte 3 ďalšie lopty a začne sa hrať pred bránkou.

Ja pisem ak je niekto potrestany nemoze mu byt umoznena oprava ak je trestanec. mat vyhody… co je na tom tazke pochopit? Ano vsetci okrem vinnika malo zniet!!! Tak naco posledne kolo riesite. len piati…naco vsetci!