Bol by som opatrny, opat titulok ako clickbait, ved na konci clanku je to zhrnute jasne. Aspon ze sa hovori aj o tom, ako RB tlacilo na Masiho tiez, ze to vobec nie je len zly skaredy Mercedes. Aj ked najlepsie by uz pre vsetkych bolo, aby sa ta cela saga raz a navzdy skoncila.
Dolezite je ine: ci sa dokaze, ze Red Bull naozaj ovplyvnil Masiho, alebo nie. Ovplyvnil v zmysle ze Masi urobil iracionalne rozhodnutie pod natlakom. To nie je to iste, ako to, ze RB mu len povedal, “ake ma moznosti”. Nechcem obhajovat RB, vsetci tu na fore vedia na koho strane som v tejto kauze, ale netreba si mylit fakty. Povedat moznosti a to ze sa Masi k jednej z nich priklonil, predsa nie je nicim “trestne”.
Tak ci onak, o nekompetentnosti Masiho to svedci celkom jasne. Nech uz rozhodol pre ktorukolvek stranu (obzvlast, ak zoberieme sezonu ako celok). Nech sa Masi venuje dalej okruhom, ich schvalovaniu a pod., ale pretekom nech da pokoj.
Ak by sa vsak naozaj dokazalo hlbsie prepojenie/ovladanie pripadnie az vyhrazanie Masimu zo strany RB, dovolim si tvrdit, ze v takom pripade by sa dokonca este mohli aj menit vysledky sezony. To uz sa da prirovnat aj k zavaznym problemom ako doping - kde sa aj v inych sportoch spatne menili vysledky. Ale nie, ani ja sam si to nemyslim ze sa tak stane. A nie preto, ze by to FIA chcela zamiest, ale preto, lebo aj ked ich nemam rad, tak naozaj si nemyslim, ze by RB sam klesol na take dno a dal sa na takto sikmu plochu. To by bolo vela uz aj na nich, resp. na hociktory team.