Nový dôkaz? FIA tvrdí, že vie o vysielačke medzi Wheatleym a Masim | Magazín F1 - F1online.sk

Veľká cena Abú Zabí je už dávno za nami, nuž nebolo ťažké nadobudnúť presvedčenie, že v tejto súvislosti už nič nedokáže prekvapiť a opäť rozdúchať emócie. Opak je pravdou, pred pár hodinami sa sociálnymi sieťami ako smršť prehnalo nové video, na ktorom majú byť zachytené “nové dôkazy” o tom, ako Red Bull úkoloval Michaela Masiho.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/54528/novy-dokaz-fia-tvrdi-ze-vie-o-vysielacke-medzi-wheatleym-a-masim

Blbe pre Maxa, mat hned prvy titul poskvrneny.
Kde su teraz ti tragedi, co tu nariekali, ako Toto vyvolava Massimu ?
Za RB tam tlacil aj Horner…
DAROVANY TITUL… FUJ :nauseated_face::face_vomiting::poop::-1:

3 Likes

it’s called a motor race

Tak to je trapas.

spamätaj sa kamoš

Odkaz je jasný: posledné preteky boli zmanipulované, víťaz bol dopredu dohodnutý

Ja som to vedel! Latifi to nabúral schválne.

2 Likes

Pak je řešení jednoduché, vyhodit Masiho (to je jasné) a posadit tam místo něj Kimiho. Ten by řekl “Dejte mi pokoj, já vím co dělám”, a mohli jsme si leccos ušetřit. A ještě ke všemu by asi opravdu věděl, co má dělat, na rozdíl pana ředitele :-(.

1 Like

Bol by som opatrny, opat titulok ako clickbait, ved na konci clanku je to zhrnute jasne. Aspon ze sa hovori aj o tom, ako RB tlacilo na Masiho tiez, ze to vobec nie je len zly skaredy Mercedes. Aj ked najlepsie by uz pre vsetkych bolo, aby sa ta cela saga raz a navzdy skoncila.

Dolezite je ine: ci sa dokaze, ze Red Bull naozaj ovplyvnil Masiho, alebo nie. Ovplyvnil v zmysle ze Masi urobil iracionalne rozhodnutie pod natlakom. To nie je to iste, ako to, ze RB mu len povedal, “ake ma moznosti”. Nechcem obhajovat RB, vsetci tu na fore vedia na koho strane som v tejto kauze, ale netreba si mylit fakty. Povedat moznosti a to ze sa Masi k jednej z nich priklonil, predsa nie je nicim “trestne”.

Tak ci onak, o nekompetentnosti Masiho to svedci celkom jasne. Nech uz rozhodol pre ktorukolvek stranu (obzvlast, ak zoberieme sezonu ako celok). Nech sa Masi venuje dalej okruhom, ich schvalovaniu a pod., ale pretekom nech da pokoj.

Ak by sa vsak naozaj dokazalo hlbsie prepojenie/ovladanie pripadnie az vyhrazanie Masimu zo strany RB, dovolim si tvrdit, ze v takom pripade by sa dokonca este mohli aj menit vysledky sezony. To uz sa da prirovnat aj k zavaznym problemom ako doping - kde sa aj v inych sportoch spatne menili vysledky. Ale nie, ani ja sam si to nemyslim ze sa tak stane. A nie preto, ze by to FIA chcela zamiest, ale preto, lebo aj ked ich nemam rad, tak naozaj si nemyslim, ze by RB sam klesol na take dno a dal sa na takto sikmu plochu. To by bolo vela uz aj na nich, resp. na hociktory team.

2 Likes

Pochopil by som keby Latifi nabural za opacneho garde 1.Ver 2.Ham ale preco.by mal Lat pomahat RB.

Tak niektorí mentálni atléti to tak vidia.

Ja sa pripájam k názoru, že koniec sezóny vznikol z veľkého tlaku na Masiho. Z jednej strany plačúci Mercedes, z druhej strany plačúci Red Bull. Wheatley sám uznal, že to obidve strany prestrelili a doplatil na to Masi. Naviac, odvtedy ako sa pridali verejné rozhovory medzi tímami a riaditeľstvom, tak sa tlak voči Masimu zvýšil.

Tieto trápne konšpirácie si môžu ľudia nechať. Väčšinou sú vytvorené za účelom vyvolať senzáciu. Nepoužívajú úplnú pravdu, upravujú si ju tak, aby vyhovovala ich verzií.

5 Likes

Jestli se teď lidi od FIA dostali už k vysílačkám ze závodu, je to obzvláště nadějné :ok_hand: Další týden k tomu možná budou mít i nějaké video a třeba se dostane i na knihu pravidel :upside_down_face:

Toho isteho nazoru som aj ja. Ziadna manipulacia, ziadne Masiho hadzanie si kockou, ale sprosty vymysel s vyvolavanim. Zakazal by som vyvolavat Masimu, ci verejne pred divakmi alebo tak ako to bolo predtym.

Jedna vec by ma vsak v tejto oblasti zaujimala. Ako to bolo pred poslednou sezonou, ked este nebola v prenose pustana komuniacia FIA/Team? Mohli pocut ostatne teamy(dajme tomu Mercedes mohol pocuvat ako RB vola Masimu)? alebo to boli predtym “sukromne” hovory, ktorych obsah ostatni nepoznali? Aj to by vela vysvetlovalo

Ty bys je ztrhal, člověče… Jinak se k téhle novině snad nic říct nedá, jenom zopakovat, že ředitel, který místo jasného názoru na běžnou závodní situaci hledá skuliny mezi pravidly a přejímá interpretaci jednoho ze dvou hlavních soupeřů je k ničemu, tady neexistuje žádná omluva. Uvidíme, čím nás komise překvapí.

2 Likes

ved ma pravdu. v pravidlach nikde nie je, ze sa na nich musi cakat. (ale aj keby bolo…)

budem stale opakovať jedno a to iste upravte oravidla tak aby ich vedel vyložiť aj običajny človek a je pokoj dalšie by som odstrihol vedene pretekov od timov lebo tak timy na riaditela budu tlačiť a ten môže povoliť to same komisary maly by biť tajny a uplne od strihnuti aby mohly rozhodovať 100% pod la pravydiel nie podla emoci nebo aby sa nane nedalo tlačiť ale pravzdla su top pravydla f1 su napisane tak že si ich môžete vykladať roznimy môžnostamy a tim vysledky su nestale to same na začiatku pretekov ked si hamkač sratil trať mal pustiť maxa ale na koniec mu stačilo spomaliť iba čo je taktieš pomerne velky zasah do pretekov lebo ak by tam nebola unykova zona tak by sa stali iba dve veci bud by sa tam zostrelili nebo by max dostal na prve miesto inak my pride hlupe govoriť otom že max ziskal titul podvodne preca on otom ani nevedel on si ten titul zobral na trati uprimne obaja si titul zaslužili šli na hranu a počas sezony občas komisary pomohli maxsovi inokedy hamiltonovy

48.12
…once the last lapped car has passed the leader the safety car will return to the pits at the end of the following lap.
Nuž je, ale všetci vieme že to nevadí, pretože Mercedes neprezul pol roka predtým, ako sa Masi rozhodol využiť inštrukcie Red Bullu. Fňuk, fňuk

2 Likes

Hm, opäť raz mi prídeš ako dedko vševedko čo všetko vie a všetko si pamätá… Okrem teba nepoznám nikoho, kto tie formulove pravidlá pozná skrz na skrz… a keď už…ovplivnil tým Masiho, alebo nie? Urcite áno. A nielen ON. A je šef timu aby mal vyvolávať? No nie je. A to je tiež v pravidlách, aby mohol kde kto vyvolávať riaditelovi pretekov? Ja nemám formulové pravidlá v maličkú ako ty, ale určite nemôže.

pokial si pamatam tak to v pravidlach praveze tak je, ze musia pockat kolo a az potom moze ist SC z trate
ale zastancovia maxovho fejkoveho titulu tvrdia, ze to plati len pri standardnej procedure restartu kedy sa pustaju vsetky auta a vraj preto, ze masi pustil len tie pred maxom tak nemusel cakat az este jedno kolo
cize vdaka tomu, ze masi porusil pravidlo prvy raz,ked uvolnil cestu len maxovi tak nemusel uz dodrziavat ziadne pravidla ohladne SC, v podstate od toho momentu to uz bol volny masiho styl a nebol obmedzovany ziadnymi pravidlami :slight_smile: :slight_smile: :slight_smile:

tak zrovna pravidla ohladne SC niesu az take tazke na pochopenie
doteraz sa malo za to, ze mozes restart spravit tak, ze bud pustis vsetkych o kolo a pockas 1 kolo a stiahnes SC, alebo to restartujes tak ako su fyzicky auta zoradene
ziadne ine moznosti nepripadali do uvahy, teda este jedna a to dojazd pod SC
nikdy sa nerobil restart pod SC inak, bud vsetci(to tvrdil rok predtym aj sam masi) opozdilci dopredu, alebo nikto
nuz ale masi podlahol tlaku od redbullu a porusil pravidla a teraz fia nevie ako to cele uhrat, lebo dobre vedia, ze masi totalne zlyhal, ale ak to verejne prehlasia tak maxov titul bude bezcenny. nadruhej strane citia tlak od mercedesu, ze ked to zametu pod koberec a nedaju im aspon moralne za pravdu tak si pohnevaju jednu z najvplyvnejsich automobiliek

Viac nez cela Formula 1 ma sokuje pravopis v diskusiach.

1 Like

Toto je stranka zamerana na F1 nie na pravopis . Ak chces bezchybny pravopis tak chod na stranky zamerane pravopisu.