vsak som ti napisal, ze to je valve timing na trakciu na motorke.
malo by to fungovat tak, ze motor nejde hladko, ale umyselne trhane co zlepsuje trakciu. na podobnom principe pracuje ABS kde elektronika balansuje brzdny ucinok na hrane preklzu. Tu to balansuje jazdec. tak sa vymackni ci som sa trafil.
Zahadou mi je akurat ten pentagram. co ma vlastne ale priviedlo k uvahe o morkach - s VR5 Hondou jazdil Rossi.
Všechno špatně, pravdu máš ale v tom, že plusové a mínusové hodnoty jsou tam navíc a zbytečné.
Zůstaly tam z rastru, který jsem použil.
Netrefil, ale jsi zase o kousek blíže.
S Hondou VR to má mnoho společného, ale ne pětiválcovou…
koukám, že jsem se zase nechal unést a spletl si komunitu…
Snad to nikdo nebude zkoušet .
Raději zůstaňte u klobás a fialových minisektorů prosím
takze no “change direction under breaking” ?
to už je střední škola závodění, k tomu se tady nikdy nedostaneme.
Zavody se jezdi dodnes, u nas si ale media sajdkar nevsimaji. V USA jsou sajdkary taky popularni.
https://www.youtube.com/live/98shexh1--Q?si=OaUshSlyGa__qBVT
Side jsem sledoval hodně rád. Jezdily se i v terénu. Bohužel v mistrovství světa hodně závodníků umíralo, tak tuhle sérii zrušili.
Kdyby ses někdy jel podívat do Hořic na 300 zatáček Gustava Havla, tak tam se Side veteránů jezdí stále.
Tento závod doporučuji mnohem více než Moto GP v Brně.
MS sajdkar se jezdi jak na silnici, tak v terenu dodnes.
Nevím jak v Crossu, ale v mistrovství světa se Side nejezdí aspoň 30 roků.
Bohužel z televize už Side zcela vymizely a je to velká škoda.
Pisu ze se jezdi MS dodnes jak na silnici tak v terenu.
Jenom jsi to přehlédl Ferdo, páč se tomu moc lidí nevěnuje, tak to ani nemá dostatek PR.
Dokonce se jezdí každý rok v Kramolíně u nás jeden ze závodů MS v sidecarcrossu a myslím že i v Mostě se jezdí na asfaltu MS…
MS Side v Moste se jel letos v cervnu.
Přehléd. V televizi tyhle závody zmizely, tak prostě nemám přehled. Je smutné, že státní televize nevysílá závody z Mostu, nebo Brna.
Dnes tam je sice živý pořad z Barum Rallye, ale má pouze patnáct minut, takže úroveň titulku na internetu.
Ale zase máme Ferdo on-line přenosy z poslanecké sněmovny, to dříve nebývalo .
Třeba díky tomu budeme mít vzdělanější populaci, sice tlustou, ošklivou a línou, ale politicky vzdělanou a připravenou na po všech stránkách korektní budoucnost.
Jupí
Život je úžasný.
Když jsem si ze smutku nakoupil černé oblečení
Tak nám přišly nové motorky…
Takže pokračujeme v oranžové
Život bude pořád krásně barevný .
Už teď dostávám posměšné komentáře typu “budeš jezdit na indické motorce”…