no ked su blbi vsetci tak to zrejme bude tym ucitelom.
Naopak, vyžadovat výsledky i od učitelů je veskrze pravicové. Každý bez výjimky zodpovídá za svoji práci a její výsledky. Chtěla bych vidět, jak dlouho bys například platil dítěti doučování, které by nemělo žádné výsledky .
Dobrá teorie, dneska, kdy tuto funkci přebraly u F1 elektromotory, se tak opravdu konstruují hlavně motory motorek.
@helmutko
Já to beru podle sebe a jsem si jistý, že za moje neznalosti určitě učitelé nemohou.
Nepochybně za to můžou moji rodiče a taky jim to pravidelně připomínám
Ok. Pokud ses místo studií musel starat o mladší sourozence a pomáhat rodičům se skromným výdělkem, tak na tom nepochybně svůj díl zodpovědnosti mají .
Měl jsem na mysli spíš geny, co mě předali…
Tam je ten hlavní limit.
Podle toho co jsi napsal jako první, tak nemohlo by být?
Testování funkční kompatibility a srovnatelnosti mezi komponenty jak vzájemně jednotlivé díly pracují?
Špatně jsi to pochopil, nebo já špatně napsal
Bylo to myšleno jako test kompatibility místních uživatelů s motorsportem.
Zatím to ale bohužel vypadá na úroveň, podobnou fóru žen na mateřské dovolené.
Ale možná mě jen zkoušíte .
Spíše to první, co jsi napsal, já to špatně pochopil.
Ale nemá to teda žádnou spojitost přesnost nějakého rotačního zařízení - geometrickou přesnost, které má pak vliv na projev výkonnosti zařízení?
Pokud ne, tak už to můžeš prozradit prosím, ať už nedráždíš mou mozkovou kůru? Díky
Je skvělé, že alespoň Tebe to zajímá
Budu teda postupně dávat další vodítka k danému tématu a pronikat hlouběji.
Snad to do Vánoc stihneme .
První: jak jistě všichni víme, tak nejlepší trakce se dosahuje řízeným prokluzem pneumatiky. Jak při brzdění, tak při akceleraci. Ta mechanika o které píšeme je tak složitá právě z tohoto důvodu.
Vyjadřuje nám to nějakým způsobem přilnavost pneumatik k vozovce a poloměr kružnice odpovídá úhlu zatočení, jízdní dráze nebo zatížení?
Přilnavost ano, tu to řeší zásadně, ostatní ne, je to jen čistá mechanika, žádná elektronika.
Skvěle
Tak zase za pár dní.
P.S.
Jen ještě jednu zásadní poučku, která s tím souvisí a pracuje s předpětím gumy v pneumatice a kterou dostávají závodníci v první třídě základní školy závodění.
“brzdíš, brzdíš, brzdíš…, odbrzdíš, necháš pneumatiku dvakrát odvalit a zatáčíš…”
Všechno ostatní je špatně.
Super, tak přece se to podařilo, nebudu čekat do Vánoc Jinak dobré, budu rád za podobnou hádanku i příště
To není konec, ani zdaleka…
ABS, případně ESP?
ESP to nebude, lebo Triper písal, že v tom nie je žiadna elektronika.
ABS je taky elektronická záležitost, ale impuls je mechanický.
Pokud by jsme se mohli bavit pouze o čisté mechanice, tak mohl připomenout volnoběžku z Wartburga. Dnes má něco podobného Subaru, ale jestli je založená na stejném, nebo podobném principu vůbec netuším.
Napadlo mi ešte, že schémy na obrázkoch č. 2 a 3 by mohli znázorňovať vonkajšie a vnútorné koleso prednej brzdenej nápravy pri zatáčaní, čiže možno asymetrické brzdenie, neviem.
Každopádne na kružniciach s uhlami vznikajú vrámci dvoch osí štyri kvadranty v rozsahu -1 až +1, čiže z tohto by malo vyplývať, že v plusových hodnotách sa niečo aktivuje a v mínusových deaktivuje, lebo inak je tam ten raster s +/- hodnotami zbytočný.