Zajímavé foto a video Motorismus

Dnes už jsou technologie přesnější, ale nedělám si žádné iluze, že se podobné postupy nezachovaly dodnes i když né v tak velké míře.

Kolem roku 2005 se vyráběly fakt kvalitní vozy. Jakože fakt kvalitní materiál, poctivost.
Dnes už to je oje.baný horem dolem. Kvalita zpracování vozů za 1,5m, totální tragédie na úrovni Dacie.
Komedie kam to hlavouni s excelovýma tabulkama dotáhli.

1 Like

Problemy pri montazi vzniknou tak, ze neni dusledne overeny v praxi montazni postup pred spustenim vyroby, pak prichazi na radu bouchani, kopani pac upravovat a vyrabet nove formy se nikomu nechce :smirk:

1 Like

Souhlasím. A není divu, když se dnes vyrábějí Euro auta a značky už dávno odhodily svou hrdost a cena převyšuje kvalitu.
Dnes už se přestávají vyrábět vozy pro jednu generaci, ale na dobu jednoho leasingu a pak už rovnou do šrotu.
Tohle je záměr ECO dle EU.
Teď má přijít norma Euro 7 a mám dojem, že největší kšefty budou mít bazary, kde ještě koupíš kvalitní vůz.

3 Likes

Jak kdyby nás sledovali. :slight_smile:

1 Like

Skvělé a to si vůbec nedělám srandu. Už dávno jsem nehltal každé slovo jako v tomto pořadu. Jen škoda, že se Pepa nemohl více rozvinout.
Děkuji za odkaz. :+1:

1 Like

Ten začátek, jak kdyby mě mluvil z duše.
Ceny jsou totálně mimo. Kvalita totálně mimo.

1 Like

Teď poslouchám jiný díl a zrovna tam mluvil, že nejprodávanější evropský vůz je Sandero. A kupodivu to není vůz, který jezdí na kyseliny, ani se nedá počítat jako výkvět techniky. Jak je možné, že opičí hlavy plné plynu z EU že to předpotopní Sandero má stejnou spotřebu jako hybrid a ještě má poloviční váhu, než kyseliny.
A jak je to se špínou ve vzduchu? Evropa momentálně čelí inferzi, tak jsou data trochu zkreslené v neprospěch Evropy.

image

@HellHogr už tam dávají naftu

1 Like

Ty bys taky lil naftu do letadla bez motorů

1 Like

v komentaroch to niekto zhrnul
Screenshot from 2024-11-14 21-42-21

3 Likes

Zdá se to jako neprůstřelný argument :+1:.
Jsem zvědav jestli někdo najde odvahu.

Počítáno z toho nesmyslu jménem průměrná mzda?
Dnes nějakých 45.000? Haha.

To potom beru zpátky, mýlil jsem se. :+1:

Teda teď vlastně přemýšlím z jaké mzdy to počítal. :smiley:
To počítal někdo odsud ne?

Nemohl bys mi nějak stručně říct, o čem to video s Vrtalem pojednává? Shlédnout hodinu strašení je nad moje síly, stačí jednoduše - auta jsou drahá a nekvalitní, zlaté staré diesly. Je to tak nebo jsem mimo?

Já ho poslouchal 20 minut. :grin:
Já nejsem benzín vs elektrika. apod.

Jen mi vadí, že se snaží odr.bat na každým komponentu.

Mělo by se bojovat kvalitou a zpracováním.
Však to umíme.

1 Like

Díky za upřímnost :smile: . Mám to stejně, všechno má svoje výhody a nevýhody. Problém s udržením kvality bude v tom, že když chceš cokoli zpřístupnit co nejširšímu okruhu lidí, kvalita půjde pravděpodobně dolů. Na druhou stranu, přes všechny stížnosti, jak nová auta nevydrží atp. neznám nikoho, kdo by si po rozumné době nekoupil nové auto, pokud na něj má. Ale myslím, že se čas naplnil a nedokážu po půlnoci aspoň trochu srozumitelně debatovat k něčemu, co jsem vlastně ani nevyslechla :smile: . Takže se všem omlouvám, zítra je taky den :smile: .

3 Likes

Pri tabuľke od Prancinghorse a sťažnostiam na kvalitu mi napadlo, či to nebude tak, že výrobky pred tým vydržali 2 desaťročia (autá, chladničky, manželstvá, mixéry…) a teraz dajme tomu o polovicu menej, ale tiež si ich vieme raz tak často dovoliť kúpiť? Takže sme vlastne na tom stále rovnako?

2 Likes