Zajímavé foto a video Motorismus

To je pravda, mě tam ale strašně baví ta atmosféra, ti diváci naskládání všude okolo trati, odskakující absolutně v posledních momentech kdy auto projíždí, všichni lidé absolutně nadšení pro ten sport a užívají si ten moment

5 Likes

To bylo na té době krásné, minimum omezení a tím pádem davy fanoušků.
Dnešní rallye je bohužel mrtvý sport, snad se ho povede ještě resuscitovat.

Dneska na rallye chodí jenom srdcaři, normální fanoušek je moc líný.

2 Likes

Vývoj jde kupředu. Gumy, brzdy, tlumiče, sekvenční převodovky, karbonové díly a hlavně elektronika.
To všechno dnes dělá vozy rychlejší, jen je otázka jestli jsou lepší i dnešní jezdci.

Fucco nahradí Sainza v FP1 Abu Dhabí

Bearman, Bega, druhej Leclerc…
… a bude tam jezdit Fuoco. :smiley:

1 Like

Lebo Fucco jr hlavný simulátor jazdec. Bearman nesmie. Druhý Lec bude jazdiť asi posezóne testy. A Bega má ešte čas. Budúci rok debutuje. Ale nejazdil ani ešte nea Fiorane v F1, takže do Abu Dhabí FP1 by to bol risk.

Dino klame tělem. Dá se říct, že už je docela starej.

2 Likes

Tak ano je mu 20 a do Ferrari sa asi nikdy nedostane, keďže LEC a BEA to zabetonuju. Tapponen je ďalší veľký talent v F3

Když se vám tady tak stýská po starých rallye, tak tomuhle říkám historická událost :smile: !

Tam ve výsledcích to “E” v kroužku se začerněným příjmením, to jsem já! Jely jsme s kamarádkou Kamilou a mojí starou Š 105, která jezdila jenom po rovině a z kopce :smile: . Ale o to ani tak nešlo, stejně se musely dodržovat po Praze předpisy… Horší je, že už si ani nepamatuju, v kterém roce to bylo - snad 1992 nebo 1993… Musela jsem se pochlubit :smile: !

6 Likes

Už jsi tady o téhle rallye psala. Najít orginální dokument se cení, stejně jako vzpomínky. :muscle:

1 Like

Tak sorry, myslím, že už jsem tady napsala všechno :smile: . Ale ten výstřižek jsem našla až teď, tak aspoň vidíte, že nekecám…

Žádné sorry, ale děkuji. Krásné vzpomínky je nutné si občas připomínat.
Moc se mi líbí jakou má výstřižek patinu. Dost mě pobavilo jak si lidé pletou zapařeninu s popáleninou. :grin:

2 Likes

Budu se opakovat, ale na tomhle fóru jsi jediná legálně.
A ještě já samozřejmě :love_you_gesture:.

1 Like

To zase ne, to jsi k ostatním nespravedlivý (a krom toho mě budou za tohle protežování tady nenávidět). Ale jestli najdu fotku, jak stojíme pyšně u té stopětky s číslem (myslím) 4, tak ji sem taky dám, pokud mi teda půjčíš ananas :smile: . Měla jsem ji schovanou na bezpečném místě, aby se neztratila, ale po dvojím stěhování :woman_shrugging:.

2 Likes

Musíš mít i pohár, ne?
Nebo možná spíš věnec, ty se v tu dobu ještě dávali, pěkně z papírové imitace vavřínu :slightly_smiling_face:.

1 Like

Nic takového jsme nedostávali, možná ta první profi kategorie. Ale protože náš výkon kromě nezaslouženě lichotivé druhé příčky v ženské kategorii (stačí se podívat do závorky na trestné body, co to bylo za masakr :smile: ) stačil celkově pouze a jedině na třicáté místo a jednalo se o třicátý ročník, tak jsme dostaly extra odměnu třicet čokolád :smile: . Dá se říct, že kdybychom byly i o hodně lepší, tak na vítězství mezi ženami by to stejně nebylo a nedostaly bychom nic, takže dobře, že jsme se motaly v Praze jak kdybychom tam byly poprvé… Někdy to tak vyjde :smile: .

2 Likes

Co je to za nespravedlnost, když máš více bodů než vítězi. :grin:

Taková školní, tam má taky repetent víc “bodů” než premiant :smile: .

1 Like

Záleží co se zrovna boduje. Je to stejné jako v F1. Třeba na jedny body vede Emil a v jiných byl nepřekonatelný Magnussen, kterému se podařilo překonat Gaslyho. :grin:

1 Like

Ty jsi byla pilot nebo spolujezdec-navigátor? :slight_smile: