This is true man.
Musis to brat tak, ze si pises s inteligencne slabsie vybavenym jedincom (za to nemoze), ktory je navyse este zakerny hayzel a klamar (za to moze). V zivote si chybu neprizna a bude sa hrat na cocota, provokovat ta a odbacat od temy takymito blbostami:
Uz aj jeho vlastny master ho tu utopil, ze to kridlo je podla neho nelegalne. V tomto boji ostal sam, tak bude menit temu a potom z nicoho nic tu po nom neostane ani smrad.
Šťastie alebo smola je zákonitosť. Nič sa nedeje náhodne.
Už keď tebe vadí že niekto porušuje pravidla tak dovidenia Kde si bol keď Red Bull porušil rozpočtový strop, používal asymetrické brzdy a ohýbala sa im podlaha? Vtedy si tak nekričal Ani raz nebol Red Bull poriadne potrestaný všetko im prešlo
Tu som bol. Dostali adekvatny trest a hotovo. Ten strateny cas vo veternom tuneli ich podla mna celkom zabolel.
A o tomto si sa kde dozvedel? Ti povedal nejaky YouTuber, ktory nevedel prekusnut, ze RB ma dobre auto?
A tu flexi podlahu nemalo nahodou skor Ferrari, ked po Wolffom vyplakanej zmene pravidiel uprostred 2022 sa Ferrari zasadne prepadlo a RB to nijako nezasiahlo, akurat ze ostal sam na cele a dominoval?
Naj podstata z clanku, o ktorej tu bola hlavna debata:
In case many of you are wondering, this “magic trick” is legal because the rear wing successfully passed the static tests imposed by the FIA, making it compliant with the technical regulations.
This design inevitably gives the Woking team a clear advantage over their competitors, but this should represent, rather than an occasion for criticism, a reason to celebrate the work done by Andrea Stella and all the engineers at McLaren in finding an innovative solution by acting in the grey area of the regulation, gaining performance as a consequence.
Engineering is also about pushing the boundaries of regulations to find an extra bit of performance that could allow teams to win races.
Viac uz fakt netreba dodat…
By ma zaujímalo inak ako “komplikované” je okopírovať toto riešenie.
V mojej hlave, je to len vyrobiť tú jednú časť krídla a zvyšok by mohol zostať
Jsi hodnej, že si dal do aj článku to, co jsem tu už psal
vyzera to tak, ze si nepochpil co sa tu kritizuje. FIA nemala problem pozmenit meraciu metodu ked na kamerach bola evidovana exesivna deformacia zadneho kridla RBR pod aerodynamickym tlakom. Nad flexi prvkami McLarenu tuto sezonu zavrela FIA oci uz po druhy krat pritom sa jedna charakterom o identicke situacie.
Su tam nejake specialne superlahke kompozitne materialy, ktore umoznuju takuto deformaciu. Asi sa to neda priniest len tak z tyzdna na tyzden.
Takže se kritizuje FIA za to, že RBR neklepla přes prsty hned, jak měli flexi prvky?
Tiez mi to napadlo, asi to az take lahke ako sa to moze zdat, nebude…
Resp. spravit to tak, aby to fungovalo v celom baliku ako ma.
A teda to chvilu trva a tiez to nie je lacne.
S trochou nadsazky sa da povedat, ze tym, ze Lando a Oscar patria k jazdcom, co sposobili timu najmensie skody na gride, na takyto vyvoj v McLarene maju
Asi si nepochopil, na co som narazal ja:
Podobne pisali aj niektori ini, asi si necital, alebo zamerne ignorujes…
Ja som naopak napisal toto:
Šedá zóna je ok. Šedá zóna je niečo, na čo pravidlá nemyslia. Tu však pravidlá hovoria jasne - maximálna medzera 15mm (toto je veľmi pravdepodobné už z obrázka, nepriznajú to len zarytí; a klapka nemôže vôbec meniť uhol, toto už nepoprú ani zarytí). O šedej zóne tu nemôže byť reč. Pokus o podvod, ktorý bol odhalený.
Tak je tu viacero vlakien. myslim, ze sa v zasade zhodneme, a aj v tom, ze tento rok FIA ukazuje ohladom flexibility aeroprvkov nevidanu benevolenciu. Ci to je preto, ze sa tie prvky nenachadzaju na modrom aute, tak to necham na fantazii diskuterov.
Rovnako pravidla hovoria o sposobe urcovania legalnosti (ktore su splnene), kde nie su kamerove zaznamy rovno ako dokaz nelegalnosti. Prave to je teraz mozno seda zona. Dokazat to podla sucasnych pravidiel a direktiv nejde.
FIA a vsetky odborne clanky to teda uznavaju ako legalne, bodka.
Podobne ako aj napr. sudca nemoze rozhodnut v neprospech obvineneho na zaklade nezakonne ziskaneho dokazu (napriklad nahravka).
Způsob měření ale podle mě FIA jednostranně změnit může, to byl právě případ zadních křídel RB (jak už píše @helmutko ). Jinak to neřeším a počkám si, snaha o co nejlepší využití šedých zón, která se může překlopit do porušení pravidel, je stará jako F1 sama - uvidíme, co z toho bude .
- Jasný podvod
- Šedá zóna
- Vše naprosto v pořádku
0 účastníci
Jasne ze moze, ale urobila tak? Nie.
Cize plati co som pisal a kludne nech to zmenia asap a az potom bude mozne hovorit o nelegalnosti. Zvysok samozrejme suhlasim, toto sa deje v F1 dokola…
Este dodam, ze je dolezite, akekolvek zmeny robit uvazene a rovnako to kontrolovat u vsetkych. Cize ak budu dokazy cez kamery, tak to musi byt velmi premyslene prepocitane a umiestnene, s malou toleranciou, aby neboli pochybnosti a samozrejme vzdy kontrola vsetkych.
Co vnimam ako dalsi problem FIA. Tie kontroly, nedavno napr. Austin 23. Nahodne skontroluju 4 auta a 2 DSQ (rozdielne timy). To je 50%. Aka je pravdepodobnost, ze boli jedini ti dvaja? A pod.