naozaj uprimne neviem
a naozaj uprimne, aj ked im velmi fandim, ak je to viac, tak som za okamzite zakazanie pod hrozbou DSQ
naozaj uprimne neviem
a naozaj uprimne, aj ked im velmi fandim, ak je to viac, tak som za okamzite zakazanie pod hrozbou DSQ
A. Tak potom sa ospravedlnujem, s niekym som si ta pomylil, moja chyba.
B. Je mozne, ze som si ta tiez s niekym pomylil. Mal som tu diskusiu a zdalo sa mi, ze s tebou ohladom toho, ze to McLaren domrvil v kvalifikacii. A vobec som nevyzdvihoval RB. RB spravil len to, co spravit mal. Za postup z Q1 nie je dovod vyzdvihovat top tim. Len som ich daval do porovnania, lebo Max bol na tom podobne ako McLareny (rovnako v ohrozeni) pred zaverecnymi pokusmi v Q1, ale vysiel skor, tak som to len porovnal, ze RB sa snazi taketo rizika nahodnych vlajek minimalizovat a casto dokonca aj v Q3 vyjdu na posledne pokusy prvi.
Ano, riskovalo aj Ferrari so Sainzom, ale vyslo im to. Keby im to nevyslo, tak ta kritika ide aj na nich. A na Ferrari ta kritika chodila pravidelne, ked to takto prekoucovali ako McLaren teraz.
Zavadzas. Vysvetloval som to. Chyba sa stat moze, ale ked mas najrychlejsie auto a kazdy vikend robis chyby bud ako tim alebo tvoj jazdec, tak to uz je klauniada (aj Ferrari som tak nazyval ked robili kixy za Binotta alebo ked Vettel tahal Raikkonena na PP v Monze 2018).
Puffe, teď vážně, máš tu tým, co tu 3 roky jezdil s flexi podlahou a křídlama. Kdy se ty věci řešili a zakazovali? A přišel dodatečný trest?
Máš tu tým, který porušil rozpočtový strop, ma aktivni zavěšení, asymetrické brzdy.
Dostali sportovní trest?
Edit: nebavíme se náhodou o stejném týmu?
bavíme, to je snad jasný z toho ne?
Tak nemyslím si, že by McLaren mal byť za niečo vylúčený. Splnili testy? splnili.
Tam celá téma končí a hotovo.
Či by mala zmeniť/upraviť FIA testy? Áno. Tak isto ako v minulých prípadoch.
Viac tu nie je čo k tomu povedať.
Staticke testy sice splnil, ale splnil aj tieto pravidla?
Kazdopadne vysledky uz boli potvrdene a spatne sa nic menit nebude.
Mala by to vsak podla teba FIA upravit/zakazat este pred dalsou VC?
Uplny suhlas.
Nelegalnost (A) a konzistencia (ne)konania FIA (B) v roznych pripadoch (nie len teraz) su odlisne veci.
A si opisal ako to je a B, o tom by sa dalo pisat extremne vela (a nic sa nevyriesi a zhoda sa nenajde) za posledne sezony (vlastne je to tak viacmenej stale) krizom krazom.
A to nie len k tech. pravidlam, ale aj (ne)trestaniu jazdcov atd.
Tam niet pochyb o nekonzistentnosti…
Úprimne? Ja nevidím do toho processu testovania jednotlivých komponentov.
Ak tu existuje podozrenie, nech McLaren dá FIA to krídlo s Baku a FIA ho otestuje všetkými spôsobmi ktorými tie testy fungujú.
Ak aktuálne neexistuje test na vynucovanie toho pravidla je to chyba FIA. V takom prípade nech zmení pravidlá a prvé čo spraví ďalšiu VC je otestuje všetky krídla.
Áno.
Ja v tomto mám jasno. Lebo napísať do pravidiel, že žiadny komponent nemože mať “flex” je fyzikálna hlúposť. To by museli byť tie krídla titánové a 40cm hrubé a aj tak by asi nespĺnali parametre (blbosť čo píšem ale chápeš pointu).
Ak má FIA nejak nastavené testy, a ja neviem robia tam ťah o sile 50KG a to krídlo to zvládne, tak je to ok. Je len šikovnosť teamu, že vedia spraviť to krídlo tak, že pri 350kg zatažení to trochu prehne a majú výhodu. V takom prípade sú testy nedostatočné, a je na FIA aby ja neviem to merali laserom alebo čo ja viem čo.
Mi to proste pripomína zákon, že za každých podmienok máš prispôsobiť jazdu podmienkam na ceste. To je proste taká univerzálna blbosť, že kľudne možeš prispôsobiť (ísť aj 10km/h do zákruty) a naebať do kačírku s autom a policajt príde a povie " no ale neprispôsobili ste, lebo ste sa vybúrali"…
Dobrý ráno, ses vzbudil teď a vytáhl tohle jen tak nebo?
nie, len mi je divne, ze si nepriznas chybu ked na to tvoj sok minimalne 2x upozornil
Jakou chybu? nevím o čem zase píšeš.
mozes mi prosim uprimne odpovedat na tuto otazku? je to len kvoli mojmu “prieskumu”.
Ake si znamenie zverokruhu?
@PUFF alebo ak to vies ty, tak mi to prosim prezrad.
Takže při flexi klapce, která “otevírá” mezeru u spodní lišty, tak logicky by zvyšovala i tu mezeru, při otevřeném DRS ne? tím pádem by ta mezera byla větší, než povolují pravidla. Ano, sekl jsem se na gap mezi spodní lištou a vrchní stranou DRS klapky, kde je 85mm dle pravidel (což je furt v toleranci 50mm).
Nikde jsem nepsal, že ten gap co jsem zmiňoval je při zavřeném DRS, to vaše dokreslování věcí, co nikdo neřekne mě nebaví
Uplne chapem co myslis a vidim to rovnako.
Zjavne sa McLarenu podarilo vyuzit pravidla a sede zony (co je casto podstata prace a uspechu) v tejto oblasti na maximum a ak je tiez zjavne (co je), ze uz to obchadza duch pravidiel, FIA to ma riesit do buducna asap.
Uvidime kedy a ci vobec sa tak udeje.
Historia uz ukazala rychle/pomale/ziadne konanie vela krat…
Kazdopadne ak to maju od Spa, tak to zatial moc dlho nie je a zaviest nove, objektivne a hlavne efektivne a vykonatelne pravidla/direktivy/testy nie je zas az tak jednoduche, ako sa moze zdat.
Honza je znamení Panna.
Puffe nelži tu veřejně o znamení uživatelů.
nie…ked je klapka otvorena a teda pod inym uhlom, tak ju nemusi ohnut.
nie ale pisal si to k prispevkom o uzavrenom DRS.
tak priznaj farbu