Zadné krídlo McLarenu pod drobnohľadom: Našiel britský tím trik s mini DRS? | Magazín F1 - F1online.sk

Zachádzanie na hranu, či dokonca až za hranice pravidiel k Formule 1 patrí. Po kauze s prednými krídlami je tak na obzore ďalšia: Tentoraz si formulová obec posvieti na zadné krídlo McLarenu, ktoré využíva zaujímavý trik a aj pri zatvorenom DRS znižuje aerodynamický odpor.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/171874/zadne-kridlo-mclarenu-pod-drobnohladom-nasiel-britsky-tim-trik-s-mini-drs

McLaren velmi šikovní. :clap:
Vymysleli něco, na co nikdo nepřišel.

Dobra práce. :+1:

2 Likes

Dobry clanok (vysvetlenia s odkazmi na pravidla a nie typ “expert za klavesnicou”)
Niektori by si ho mali precitat viac krat…

3 Likes

Historicky jsi tady pokaždé v podobných případech psal, že to je podvod…

Mám to brát jako tvoji pozitivní evoluci?

Každopádně tleskám a píšu si mnoho plusových bodů k tvému profilu, už jsi byl na hraně :wink:.

5 Likes

Pěkné. Jen předpokládám že jelikož se kvůli Astonu některé věci ihned hodily mimo pravidla, tak že zde FIA zasáhne podobným způsobem. Jednoznačně flexibilní prvek.

1 Like

Podvod to predsa je len vtedy ked to maju na aute podvodnici.

8 Likes

Ta názorová nekonzistentnost tady je snad to úplně nejhorší.
Proč to lidi dělají je mi záhadou.

2 Likes

Ocenennie lobotom a klamar roka ziskava: @HellHogr :1st_place_medal:

Gratulujem, uzi v zdravi. :clown_face:

8 Likes

Tohle musel mít Mclaren předjednané s FIA, že to tak mohou mít. To nebylo na blint v módu Aston Martin.

Kazdemu je na prvy pohlad jasne, ze ta strbina je na rovine vacsia. Tym padom je auto McLarenu nelegalne a mali by ho diskvalifikovat. Nie je problem z videa vypocitat tu strbinu, ked komisari vedia ako daleko je kamera od tej klapky. Lenze nic sa nestane, lebo je to chraneny McLaren, ktory tlacime na titul, aby ho neziskal RB.

Zaujimavostou zaroven je, ze prave od Holandska, ktore bolo po Belgicku, je McLaren suverenne najrychlejsi a na rovinkach kazdeho roztrha. To je mi nahodicka. :thinking:

Ak toto FIA odobrila, tak to je vysmech ferovosti. Uz dost co sa vysmiali fairplay ohladom prednych flexi kridel vzhladom na to ako legalne kridla RB zakazali v 2021 uprostred sezony.

Když to prošlo přejimkou a FIA o všem ví…určitě to s ní konzultovali, tak holt pešek, vyrobte si to taky tak.

Dobře, navrhnu Mclarenu aby teda zpomalil.

Ty uz si to zmeral, ked vies, ze je nelegalne?

1 Like

Neví nic, jen že Maxovi to nejede a protože to Maxovi nejede, hledá se chyba všude jinde, než ne u RB. Může za to Mclaren.

1 Like

F1 je inziniersko-konstruktersky sampionat.
Jazdec je len suciastka medzi volantom a sedackou.
Sikovni inzinieri.

1 Like

Zakazu to az vtedy, ked to nasadia vsetci, nech si pekne vyhadzu peniazky… Ako vzdy :slight_smile:

Toto mas odkial tento predpoklad? Aj kridla RB vzdy presli testami FIA, a predsa ich FIA zakazovala ja za Vettelovej ery aj v 2021.

Nemam absolutne problem s tym, ze RB nie je najrychlejsi. Ferrari mi vobec nevadi. Dokonca Mercedes mi vobec nevadil. Ale McLaren najskor spekuloval s dierami v brzdovych kanaloch a teraz toto. Byt to RB, tak predne flexi kridla uz su banned a toto zadne tak isto, ak by tam nebola aj DSQ.

5 Likes

Konečně to někdo další pochopil :+1:.
Ještě zapomeň na slova štěstí a smůla, protože nic takového neexistuje…

1 Like

Bohužel, FIA se rozhodla, že nebude nic řešit.
Jejich trest přichází maximálně za technické prohřešky, protože u toho nemusí myslet, a ani vytvářet myšlenku.

S formulí to jde těžce z kopce.
Sulayem je velmi špatný a slabý.