Pozri sa na obrazok a napis mi svoj nazor - je ta strbina pri tej dvihnutej klapke podla teba mensia ako 15mm?
To nie je o tom, ze fandim RB. Aj niektori hejteri RB (napr Situs) tu pisu, ze je to nelegalne. Aj jeho trapi, ze RB nevyhrava?
Pozri sa na obrazok a napis mi svoj nazor - je ta strbina pri tej dvihnutej klapke podla teba mensia ako 15mm?
To nie je o tom, ze fandim RB. Aj niektori hejteri RB (napr Situs) tu pisu, ze je to nelegalne. Aj jeho trapi, ze RB nevyhrava?
Teď to zjistili a sjednají okamžitou nápravu.
Takže už to je opět podvod?
Už si to Puffe ujasni, nemůžu si u tebe pořád přidávat a mazat černé puntíky i několikrát do hodiny…
Nebudou dělat zadní křídlo, které stojí bambilón peněz s tím že ho pak vyhodí.
Takze Aston Martin minuly rok robil flexi prvky za bambilion penazi s tym, ze ich potom vyhodil?
Ak toto prejde cez FIA, tak RIP sport.
Par moznosti ako to cele je:
nasli dieru v pravidlach a flexibilne je nieco, co pravidla explicitne nezakazuju aby flexibilne bolo. V takom pripade sa da ocakavat, ze im to FIA ponecha minimalne do konca sezony.
realne maju flexibilitu, ale pohybuju sa v ramci pravidiel; kludne mozu mat tu strbinu “default” 10mm a vplyvom flexibility sa natiahne na 15mm → v takom pripade by to bolo velmi okato vidno (co aj je zo zaberov) a stale by to bolo legalne
to co robia je proste za hranou pravidiel, akurat sa im to teraz prepieka kvoli tomu, ako amatersky FIA dlhodobo riesi tu temu flexibility a jej merania
vo vseobecnosti prist s takymto ohybom smerom nahor je na klobuk dolu, paradna robota, ak vsak robia cokolvek mimo pravidiel, som za to aby FIA konecnce zacala brat do uvahy aj kamerove zaznamy a podla video analyz “merala” flexibilitu “live” a v takom pripade by im to mali zakazat okamzite
To nemyslis vazne.
Ty si v svojom zivote nemal nikdy stastie alebo smolu ?
To su normalne bezne veci.
V F1 bolo dieta stasteny Hamilton, a smolu mal napr. Hulkenberg.
Spíš bych řekl, že jsou konce křídla flexi a tlačí dolů.
Zvedat pouze okraje klapky bez trvalého poškození by asi nešlo.
udajne Hulkenberg bol druhy v poradi, keby Hamilton odmietol Mercedes. Preco nesli rovno za Hulkenbergom? Si hodili mincou a Hulk mal proste smolu, ci?
Ja neviem, neodvazim sa tvrdit kolko ta strbina ma z takychto zaberov, Slnko, uhly a kamera vie tiez skreslovat. Ty to presne vies?
Dokaz, ze je to viac ako 1,5cm neexistuje.
Zatazove testy a merania McLaren splna.
Rovnako ako FIA tvrdi(la) ze je to OK, tvrdila aj o kopu inych veciach, napr. nedavno o brzd. systeme RB (tiez su nejake videjka), nebudem to spochybnovat a tak ako sa argumentuje pri netrestani RB/Maxa ci kohokolvek v inych pripadoch, ze “takto rozhodli kompetentni”, je to tak aj teraz.
Za mna nasiel McLaren sikovne dieru v pravidlach (co robil x krat aj RB a ine timy), cim obchadza ducha pravidiel, ale neznamena to nelegalnost. Kridla nemaju byt flexi, ale su aj u inych timov, dolezite su testy a oficialne merania.
A já jsem psal o uzavřeném DRS? Ty už nevíš co, tak píšeš totální nesmysly, a ještě brečíš, že FIA nezakazuje věci, které nezakazovala ani v RBR v jejich době dominance
To jsou jablka a hrušky. Ten ohyb nekonzultovali. Ohejbá, neohejbá, test je jasný.
Ale nemám problém s tiím, pokud to něco porušuje ať to zakážou.
Zatím je vše viditelně legální.
Tak hlavně se neohýbá klapka, ale konstrukce zadního křídla, která napomáhá tomuto pohybu. Je to od GP Belgie, takže McL získával čas k dobru i někde jinde
akurat si dovolim ciastocne nesuhlasit s castou tohto tvrdenia: prejst testy, neznamena hned legalnost, ale neschopnost FIA odhalit/potrestat podvadzanie; mas pravdu ze teraz su prave tie testy dolezite (rozhodujuce), ale toto by sa malo zmenit alebo cela tema flexibility uplne uvolnit a nech si vsetci robia co chcu a nech sa im to zodre/utrhne ak to prezenu
Suhlasim, toto je dlhodobo problem…
Jsem si jistý, že nikdy .
Bod 1 a 2 su blbost, lebo:
A tych 15mm urcite nesplnaju (moj nazor, lebo nie som slepy). Aky zmysel by davalo mat to default 10mm a vo vysokej rychlosti to flexibilitou ohnut na 15mm, ked mozu mat default 15mm medzeru? Ved to by len sami seba oberali o rychlost.
však si včera psal, že z fotky nepoznáš, kolik je to mm, najednou nejsi slepej a poznáš to?
Pre boha, viem, ze milujes McLaren, ale chlape, aspon trochu zdraveho usudku a uprimnosti. Pozri sa na tie obrazky a povedz mi svoj uprimny nazor, ci si myslis, ze to je do 15mm? Je predpoklad, ze uz v statickom stave ta medzera je len velmi velmi tesne pod 15mm (inak by sa oberali o rychlost) a ten ohyb je urcite vacsi ako len par mm.
To splnal aj RB 2021. Dokonca neporusoval ziadnu exaktnu mieru (ako je to v tomto pripade pravdepodobne). A predsa im to velmi expresne uprostred sezony zakazali.
Keby to bol RB, tak by si pisal presny opak.
Len dodam, ze aj Ferrari v 2019 splnalo vsetky motorove pravidla, a predsa vieme, ze tam nebolo vsetko v sulade s pravidlami. Dokonca FIA to dodnes nedokazala, a predsa ich potrestala.
A o com si teda pisal? Povedz nam Honzicku.