Wolff varuje pred pokračovaním so súčasnými motormi: Naši zákazníci by žiadne nedostali | Magazín F1 - F1online.sk

Nic trapnejsie som este necital.
Nakupit dynamometre a vercajk k V10 nemoze byt Mercedes problem, tak ako nemali problem sa prispôsobit aktualnej verzii.
Jednoducho nahulakali viac ako miliardu do aktualnych motorov (tajne od 2007), vacsina rostu od nich kupuje a tymito recami chce zatlacit na rost, aby boli proti V10 a pokracoval aktualny biznis.

Měl by sis to přečíst ještě jednou. :face_with_hand_over_mouth::grin:

Mně taky, ale hádat se nebudu. :sweat_smile:

Mam iny nazor to je cele.
Nechce sa im investovat viac ako je nutne …

Najviac zla spravil v F1 Mercedes,ked presadil sucasne motory-vysavace!Dobre si pamatam,myslim ,ze to bol rok 2011-12,ked sa Mercedes vyhrazal odchodu z F1,ak nebudu zavedene sucasne motory!A FIA ich tlaku podlahla…Ak chce,nech ide Mercedes prec z F1,nikomu chybat nebude!Klasicke atmosfericke motory su velmi jednoduche,takze dodavat ich pre timy v F1 moze hocikto.Bola doba,ked ich dodavalinapr.Yamaha,Ilmor,Ford,Lamborghini atd…

Ok, tohle není vůbec problém :slightly_smiling_face:

1 Like

@spineIesssheep @PUFF mě pro závodění přijdou atraktivnější souboje na trati, než zvuk :stuck_out_tongue:

… ale s pořádným zvukem je to ještě lepší :grinning:

1 Like

To pak ale stačí dát volume víc doprava :stuck_out_tongue:

Ano, doprava na maximum a stejně to nestačí. Raději trochu doleva ať neohluchneš, to je lepší :stuck_out_tongue_closed_eyes:

Jedno nevylucuje druhe, idealne mat oboje :slight_smile:

Ja som si zvykol, ale vzdy ked vidim starsie VC/zabery a pocujem opat ten zvuk/rev, chyta ma az smutok a spomienkova nostalgia :smiley:

Já osobně zažil V10, V8 i V6. Je to obrovský rozdíl, jenže reálně nejde mít tenhle typ motorů a u toho mít doslova řev😄

Ale čo to tu táraš. Motor je ten istý či je na fosílne palivo alebo syntetické. Syntetické palivo by si mohol natankovať aj do Benzovej trojkolky a veselo by si to poprdkávalo a čmudilo. Keď už tak to palivo samo o sebe je moderné. Fajn dnes existuje technológia na to. Spáliš 2kg fosílneho paliva a vyrobíš 1kg syntetického paliva. BINGO. Alebo na výrobu syntetického paliva použiješ elektriku. Namiesto toho aby elektrika priamo poháňala motor budeš vyrábať palivo ktoré spáliš s polovičnou účinnosťou. BINGO.

Najpredávanejšie auto sveta je elektromobil.

1 Like

Tiez som zacinal aktivne sledovat v obdobi V10.
Proste parada. A tie nervy pri starte s tym revom, este vacsie :smiley:

Ale nie som hejter sucasnych, no suhlasim s nazormi, ze sucasna F1 a motorova otazka, uz nie je relevantna pre civilny automobilizmus.
Preto by mi isty navrat nevadil, napr. spominane V10 ci V8 so synt. palivami mi znie dobre, no obavam sa, ze je to nateraz len draha teoria a v praxi by to neslo… Ale to je rec o roky neskor, nie od 26.

Je vedecky dokazane, ze V10 znie ludskemu uchu najlepsie.

3 Likes

Však to říkám celou dobu. To, co je nyní, tak je nejlepší motor v historii F1.
Nikdo nic lepšího nikdy nevymyslel a nikdy nevymyslí.

Spotřeba, výkon, spolehlivost.

Lahko sa mi tomu veri, kedze to tak mam :smiley:
Ale je pravda, ze sucasny zvuk je zase “family-friendly”, co ma pre sport tiez svoje benefity…
Nikdy nebudu spokojni vsetci :slight_smile:

2 Likes

Co nám na současné F1 nejvíce vadí.

• Mizerné gumy, které nic nevydrží
  • Omezené množství paliva kvůli kterému jezdci nemůžou pořádně přitlačit na plyn
  • Velké, těžké a neobratné vozy
  • Přemíra nátlaku na jezdce, že ani nemůžou vyslovit vlastní názor
  • Mizerný zvuk motorů
  • Pomocné berličky typu DRS
  • Neúplný počet týmů
  • Nízkoprofilové pneumatiky
  • Vytlačení vysílání F1 ze státních televizních kanálů
  • Málo evropských závodů
  • Mažoretky vedle jezdců na startovní rovince
  • Předražené vstupenky na závody
  • Trestné body jezdců a vysoké pokuty
  • Nedostatek ekologických procesů