tak to uz len enyaq iv80
polovina z toho co stoji ten novy mustang
na mna je enyaq moc “bulky”
To je jeden faktor.
Druhý - poďme sa rozprávať koľko áut má reálne V8+ a sú to rodinné autá. Vyššie si to spomenul. Camaro, Mustang (aký paradox, že majorita je z USA). Proste európske automobilky všeobecne neponúkali veľkoobjemové motory, alebo ich pchali do najvyšších (športových) kúskov. AMG/M/RS a pod. Potom jasne, že nedojde Pepa a nekúpi si V10 RS6, keď potrebuje nosiť na tom deti do školy, zapriahnuť vozík a odniesť trávu zo záhrady.
Ale tu sa rozprávame o motoršporte.
Ak má F1 používať čo “bežná verejnosť” potom by sme asi mali používať v F1 1.0/1.2 3valce…
Jinak jsem hybrid a elektro nikdy neměl a ani neřídil. Já radši zasunu hadici na benzínce.
Smrt elektroautům.
preco rozpravas s chatGPT cesky?
No posledný krok je trochu málo. O nových motoroch sa oficiálne jedná minimálne od roku 2021 a už vtedy sám Horner hovoril o tom, že nové motory budú v F1 10 rokov (súčasné 12 rokov) a že ak má Red Bull do nových motorov investovať, tak potrebuje aby nové motorové pravidlá vydržali dlhý čas. To sa ešte vravelo o roku 2025, nakoniec aj vďaka lobbingu Red Bullu sa nové motory odsunuli na rok 2026.
https://www.motorsport.com/f1/news/red-bull-open-to-building-own-f1-engine-from-2025-/5411943/
to ale este neboli definovane pravidla v sucasnej podobe. Len sa diskutovalo o zmene.
Svezení s elektrovozem je velice příjemné. Řídil jsem nějakého Hyundaie se 300 koňmi. Ale je to ekologická katastrofa, která má v sobě více než 500 kg žíravin a těžkých karcinogenních kovů, které se v přírodě samy neodbourají.
To je pouze jedno auto.
V ČR je přes 6 000 000 osobních automobilů a kdyby všechny byly kyseliny, tak máme na naších cestách 3 000 000 tun neskutečně nebezpečných jedů.
Neskutečná ekologie.
To je jasný.
Zrušilo se mguh, a Rbpt a další, kvůli těmto pravidlům vstoupili jako výrobce.
Ještě vloni Helmut říkal, jak jde vše podle plánu, jsou na tom stejně jak Mercedes, a že to je super.
Pak od nějaký chvíle začali kvíkat, že to je blbost.
Ford musí zabrat no.
Já nechápu tady to "hybridy jsou napiu". Jakože proč? Nelíbí se mi? Tak mě se taky nelíbí x věcí, ale neoznačuju to za piovinu. Ta pohádka, že automobilkam někdo diktuje co mají vyrábět je hezká, takže podle logiky některých zasahuje EU s Greendealem (kterej je reálně úplně o něčem jiným) i do US a Japonska, že i automobilky tam dělají hybridy a elektroauta? ok, někdo prostě nemá rád progres a vývoj a radši by zůstal zaseknutý v čase a místo autem by radši jezdil na koni, to je jejich volba. Ale obecně pak shazovat to co se posouvá dopředu, protože se jim to Nelíbí je mimo.
Jinak jezdil jsem s Yarisem hybrid a Enyaqem, ani s jedním jsem neměl problém, hlavní účel auta to splňuje
no moment - plan bol zrusit mguh, ponechat kers a turbo. Upresnenie, ze polovica celkoveho vykonu pojde z elektromotoru prislo neskor. 300kW elektromotor, ak sa ide 2/3 okruhu na plny plyn pri case 1:30, spotrebuje 18MJ, k dispozicii bude max 8.5, co je pravidlami zadefinovana maximalna hodnota co budu mat dovolene zrekuperovat.
Pri brzdeni budu vediet zrekuperovat len malu cast, vacsinu z 8.5MJ bude dodavat ICE pocas tej 1/3 okruhu.
Dalsia vec, ktora sa kritizuje je to, ze ked to pilot neodhadne a pri suboji pred koncom rovinky strati elektricku cast tak mu vykon klesne o 300kW, co moze byt uz fakt hazard s bezpecnostou.
Tak vše splní svůj účel i 1.0. Sporťák ani není potřeba.
Jednou jsem jel ve sporťaku z Prahy po německý dálnici asi 240 a byla to docela nuda.
Neumím si představit, že bych v tom jezdil 130. Bych si asi ukousl hlavu nudou.
Popravdě jsem na to ani moc nekoukal. Takže tomu nerozumím. Počkáme si.
Ono Tombazis měl pravdu. Že při každé změně jsou hlasy, že toto a tamto bude průser atd.
Tak já vím, že bys chtěl V12, protože zvuk. Ale rálně současné hybridy jsou nejlepší motory co měla F1
Chcem mat algoritmus v cestine lebo ho pouzivam aj na pracu a zijem v cesku osem rokov
Zozen mi Yaris GR a zasypem ta zlatom
myslim, ze si sa nadtym zrovna ty uz viackrat zamyslal, preco by mala byt F1 vykladnou skrinou technologickeho pokroku v automotive, ked len mizive percento sa dostane do seriovej masovej vyroby
ty ten algoritmus nemenis interakciou s modelom.
Pro závodění mi přijdou V10 mnohem atraktivnější
Tak to ma oklamali