Nechcel som načínať tú tému vedľa, ale bolo to tam spomenuté tak tu to už prinesiem.
Ja fakt nerozumiem prečo sa F1 snaží (alebo ľudia alebo neviem odkial ide tento push) tváriť ako nejaké vývojové centrum pre bežné automobily. Tých innováci za tie 10-tky rokov je asi toľko, že ich napočítame na oboch rukách a keby ideme riešiť koľko ich je použitých v bežne dostupných autách pre ľudí tak nám stačí asi aj len jedna ruka. A o to neriešim benefit tých vecí (napr. Paddle shifters) a vlastne ako je to nice-to-have.
Ak by sme sa zamerali na motorovú časť, tak sme na čísle že 1-2. A to znova sa poďme baviť, (ako naznačil thr nadomnou), ako sú vnímané hybridy dnes vo svete (že vlastne to až tak eco neni).
Z pohľadu nákladov, je práve vývoj motora absolútne nerentabilný, vždy to bude odrádzať veľké množstvo potencionálnych uchádzačov. Napriek tomu, že sa mi to nepáči, bezohľadu na to či by to bola V6-V8-V10 jeho unifikácia (napr. jeden dodávateľ) by pomohla najviac.
Po príklad sa možeme pozrieť do WRC, kde celú hybrid technológiu opustili práve kvôli vývoju a tomu, že tam automobilky prestali chcieť byť. Áno, možno je dnes naozaj utópia chcieť V8/V10 (aj keď podľa mňa je veľké množstvo automobiliek - vzhľadom na dobu - ktorého ho používa/chce používať). Ale základom by mal byť naozaj jednoduchý blok bez množstva p1čovín vedľa (typu baterky atď).
Za mňa by ne-elektrifikovaná V8/V10 nebola problém.