Wolff sa vyšplhal po chrbte víťazného tímu, prehlásil Horner | Magazín F1 - F1online.sk

kde zdroj? 15redditov

Ty se bojíš, že AT skončí před AM co? :grinning:

Bojím se, že tě budu muset křísit.

AM klidně skončí 10, ale Alo 3 v PJ :grinning:

To je logicky no, aby tým na 10 místě měl jezdce na 3 v PK. :stuck_out_tongue:

wolff prisiel do vybudovaneho timu
technicky tim vybudoval brawn, on najal vsetkych klucovych ludi ktori stali za autom z roku 2014. to je proste fakt
aj keby wolff do mercedesu nepride tak ten tim by od roku 2014 dominoval, da sa to ale povedat aj o wolffovi, ze ak by tim prebral v stave v akom ho mercedes kupil v roku 2009, ze by do roku 2014 vybudoval z neho jeden z najdominantnejsich timov v historii?

sa pozri na to kolko ludi z mercedesu odchadza a kolko prichadza. odchadzaju klucove persony, ale na ich miesta neprichadzaju rovnako kvalitne kadre. to o niecom svedci
a o niecom svedci aj to, ze rok a pol trvalo mercedesu(vrchnemu vedeniu na cele s wolffom) pochopit, ze ich koncept je proste zly a treba ho cely zahodit. ich jednotkovy jazdec im to hovoril uz davno, lenze wolff zjavne dal na jeho odchovanca, ktoremu to auto sedelo viac ako jazdcovi s ktorym ziskali 8 konstrukterskych titulov. co z toho, ze sice georgino jazdil lepsie ako lujzo ked celkovo obaja jazdili zle oproti konkurencii

Lenže Mercedes nedominoval len v roku 2014, ale vyhrali titul 8 rokov po sebe. A to sa neustále upravovali pravidlá a od roku 2017 sa prekopalo celé aero a zaviedli úplne nové gumy. Takže ak nič iné, tak minimálne ten tím dokázal celú dekádu udržať pokope a navyše stále motivovaný vyhrávať ďalší a ďalší titul za sebou. Takže ak sa mu tím sype až po 10 rokoch, tak furt nevídaný úspech.

Stačí sa pozrieť ako sa darilo po roku 2013 Red Bullu – 7 sezón bez boja o titul a z toho len 3x ako vicemajstri (tzn. 4x neboli ani len “best of the rest”). Ja by som so súdmi Mercedesu ešte počkal.

Akurát mám pocit, že pre neprajníkov je to jasné: keď sa Mercedesu nedarí, tak za to môže Wolff a keď sa im naopak darí, tak je to len záležitosť nasypaných prostriedkov od fabriky.

pod brawnom by dominoval mozno este viac
brawna som nikdy nemal extra v oblube, ale treba mu uznat, ze vedel vyskladat tim inzinierov co dokazu postavit vitazne auto a to niekolkokrat
ten mercedes vyskladal on a tam boli az do nedavna velmi male zmeny oproti tomu ako to ostalo po brawnovom odchode

ved uvidime ako sa dokaze wolff vysporiadat konecne s prvou velkou vyzvou ktoru za cely ten cas v f1 ma

1 Like

Wolff ma pred sebou rovnaku ulohu ako Vasseur. Obaja maju za sebou top timy s vlastnym motorom a jedinym cielom musi byt titul. Wolff bude musiet vyriesit okrem auta (to nie je tak uplne jeho starost) aj jazdecku zostavu (ked to Lui zabali), tragicke pitstopy a biedne a konzervativne strategie. V podstate to, co riesil Horner pred 2010 alebo po 2013 a vyriesil to dvakrat dokonalo. :slight_smile:

Podle mě vloni v týmu úplně nepochopili, v jaké jsou situaci. Že se jim nepodaří auto rychle opravit a vzhůru do boje o titul, ale že to bude chtít začít zgruntu a může to chvíli trvat. Jsem zvědavá, jestli a jak se jim podaří v další sezóně vrátit.

pre mna osobne je stale otazkou, preco po zero pods z 2022 nezacali presne zgruntu jak pises, ale isli dalej s tym konceptom aj v 2023 :thinking: take megamozgy co im tam robia analytiku a veci okolo toho, tak na nieco prist predsa museli, samozrejme konspirujem, ale je aj otazka jak moc to bola cisto technicka problematika a jak moc tam hrala rolu politika aj ked neviem, kto by uz len mohol lobovat za takyto koncept, ked z celej sezony 22 mali dostatok dat od oboch pilotov, co im mohli pomoct k vyrieseniu problemu.
Rozpoctove stropy ma napadaju najcastejsie, lenze to by nemohol McLaren prist s troma verziami auta a ako sme vsetci videli, tak sa im to vyplatilo.
Ktosi neviem ci aj tu nahodou, pisal, ze kvoli Russellovmu vitazstvu v 2022 sa im mohla zapalit iskricka nadeje, ale to mi na tak TOP team ako Mercedes pride dost naivne.

Těžko říct, někdo to celé špatně vyhodnotil (a dost možná za to dostal letos padáka a přichází zpátky James Allison).

auto je wolffova starost v tom, ze musi do timu doniest ludi ktori to auto postavia

myslis, ze sa nejak Elliott zapisal pod neuspechom Mercedesu? zaujima ma tvoj nazor na to

s najvacsou pravdepodobnostou preto, ze wolff stavil na svojho odchovanca. ten sa na to auto tak nestazoval a mal lepsie vykony a aj vysledky ako lujzo a asi uveril wolff tomu, ze dzordz je supertalent ked dokazal zdolat lujza a treba pocuvat to co on hovori o aute
lujzo na to auto nadaval od sameho zaciatku

hej tiez ma to napadlo, ze Russell moze mat nejak viac skillov so zle ovladatelnym autom skrze Williams, ale proste aj v tom 2022 v istom bode uz museli podla mna vediet, ze toto neni absolutne Championship contender jak to s vervou o tom aute pred sezonou prehlasovali … Mne to len cele nedava zmysel proste, okej jeden rok spravis traktor, ale dva roky po sebe? a to akoze sa nebojim napisat, ze pri Mercedese stali tuto sezonu asi aj vsetci svati, kedze to, ze skoncili druhi, je skor zasluhou konkurencie jak Mercedesu

Suhlasim, ale myslel som to tak, ze taketo netrafenie konceptu a zotrvanie pri nom, tak za to uz Wolff uplne nemoze. Jeho starost bude az auto od 2026 prave preto co si napisal - bude musiet doniest ludi, ktori vitazne auto postavia. Tak ako to dokazal Horner a Brawn.

Par dni dozadu som to tu niekde pisal, ze si uverili po tych rokoch dominancie, ze su neomylni, a preto ani neratali s tym, ze by sa mohli zmylit a tym, ze auto je top len este “neodomkli jeho potencial” klamali verejnost aj seba. :slight_smile:

1 Like

zle manazerske rozhodnutie, kde sa nechali oklamat okolnostami ktore prikraslili ich vysledky
ved aj v minulej sezone mercedes (s)koncil na lepsich poziciach na ake realne mal, ci uz vdaka nahode,alebo vdaka zlym rozhodnutiam konkurencie. co je samozrejme plus pre mercedes, lenze oni na zaklade vysledkov a nie realnej rychlosti auta rozhodli, ze sa bude pokracovat v tom koncepte

1 Like