Wolff sa vyšplhal po chrbte víťazného tímu, prehlásil Horner | Magazín F1 - F1online.sk

Tím Mercedes čelí túto zimu obrovskej výzve. Kedysi neporaziteľná dynastia posledné dve sezóny strádala a jediné víťazstvo za dva roky nie je bilancia, na ktorú je táto stajňa zvyknutá. Podľa Christiana Hornera sa až teraz ukáže, ako dokáže Mercedes čeliť výzvam a tlaku. Nezabudol pritom trochu podpichnúť svojho súpera, že s takouto úlohou nemá Toto Wolff žiadne skúsenosti.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/137607/wolff-sa-vysplhal-po-chrbte-vitazneho-timu-prehlasil-horner

Líbí se mi, jak Horner nelenil a při kopání do Wolffa a chválení sebe si ještě bokem kopnul do Renaultu a jejich motorů. Tomu se říká time management… .

Horner kopal do Renaultu i v době kdy s nimi Vettel vybojoval čtyři tituly.

1 Like

Horner má pravdu. Ale ted se ukaze jak silny je Wolf. Zda na to ma, anebo ne. Zatim kolem sebe jen kope. Nicmene zajici se scitaji az po honu a Wolf zatim nikam neodchazi.

Nevim jaka je majetkova struktura Mercedes racing F1, takze nevim zda je Wolf vubec propustitelny.
Wolf vsadil na Hamiltona, at to stoji co to stoji a i kdyz to vypada, ze Hamilton by klidne vsadil i na jineho kone nez Mercedes, zatim se zda ze ho nikde nechteji. Coz je asi Wolfovo stesti.

je to produktivny clovek.

1 Like

Horner staval Red Bull Racing odkedy kupili Jaguar, co bol tretotriedny team, do ktoreho Ford odmietol dlhe mesiace investovat co i len dolar a v podstate hned od 2005 boli na stupajucej krivke. Wolff dostal hotovy team, ktory postavil Brawn za peniaze Hondy, ten ho dostal zadarmo a jedine co musel Wolff urobit je pretrpiet jednu aj tak nadpriemernu sezonu bez motorov, ktore vyvijali roky pred ostatnymi, aby sa mohol tvarit ako sef dominantneho teamu. Horner prezil s RBR aj zle obdobie, ked dominoval Mercedes, uvidime, ako Wolff postavi na nohy Mercedes teraz. Wolff moze byt a je dobry biznismen, ale ako sef teamu Hornerovi nesiaha ani po nechty na malickoch, nevybudoval nic. Jedine podstatne co on musel riesit pocas vedenia teamu je najst nahradu za Rosberga. A liezt Masimu do zadku, ale to nezvladol a prehnal to :rofl: Mercedes ako znacka mal politicku silu rovnajucu sa alebo prevysujucu silu Ferrari pocas minulej dekady, nebolo ziadne velke umenie udrzat ten team na vrchole, ked uz ho tam dotlacili ini. Mercedes to tiez od Brawna nekupil bez nejakych zaruk :rofl::rofl::rofl:

7 Likes

Dobře, ale co s tím? Já Hornera a jeho schopnosti vést tým nezpochybňoval (stejně jako jsem nepsal o tom jak se dostal Wolff do čela Mercu nebo o tom jestli byl motor od Renaultu odpad). Psal jsem doslova jen o tomhle článku a co v něm řekl :man_shrugging:

To dost prehanas. Ked vyhravali este v dobe V8, boli s Renaultom celkom spokojni.

Horner je závislý iba od jedného človeka a sotva ho do teamu dostal on. Ak ten človek skončí, buď rýchlo skončí aj Horner, alebo znova uvidime, aký je to “úžasný” manažér.

Udrzat niekoho 20 rokov v jednej praci a motivovaneho je podla mna skvela ukazka manazerskych schopnosti. Newey mu neusiel a to je podla mna uspech, ale ako povies… Cely RB je dieta Hornera, Marka, Neweyho a Mateschitza. Ale nefunguje to len ich zasluhou. Tvrdit, ze cely uspech je postaveny len na Neweyho praci je cista frustracia z “malinovkarov” a zufalstvo.

Ukaz mi jeden team s takouto stabilitou

2 Likes

Tohle nikam nepovede. To je jako rict “kdyby byl Max v Mercedesu 2021, mel by Mercedes titul v jednotlivcich. A je jen chyba Wolfa, ze Maxe neprivedl”.

Newey je genius, ale neni tam sam. Dokazal by totez v Maranellu? Nemyslim si. V Mercedesu? Chtel by vubec pracovat pod Toto Wolfem?

Vsichni sefove teamu jsou na boxovych zidkach. Wolf tam sedi na zidlicce u stolecku a okolo neho ty jeho nohsledi. Vsichni krome neho stoji.

Pripada vam to to jako nejak prijemne prostredi? U Mercedesu je hned videt ze zaberu kamery, kdo je sef. U ostatnich teamu? Pokud by jste je neznali podle tvare, nebudete vedet kdo je kdo.

Nad nikoho se nepovysuj, pred nikym se neponizuj. Rekl bych, ze tohle v Mercedesu nikdy neslyseli.

Takhle ctu rec tela toho teamu ja. Newey mi prijde jako fajn chlap. 20 let v jednom teamu? Asi je mu tam dobre ne?

Wolf je bussinesman, ale je i sefem teamu, leaderem? Uvidime.

3 Likes

Napisal si to, akoby nic ine nerobil len ohovaral. Pritom nie je daleko od pravdy. A Renault naozaj postavil nic moc motor. Asi to nebude len Hornerove kopanie, ked Newey chcel odist a Vettel odisiel

1 Like

Ve Ferrari tohle pravidlo v minulých létech rozšířili na “před všemi se zesměšňuj”.

1 Like

Já ti nevím, ale záleží na tom, jestli šéf týmu sedí v boxech nebo na boxove zidce? Wolff to už jednou vysvětloval, že na boxovou zidku nechodí, aby nechaval hlavní inženýry u sebe.

Pokud by byl Wolff tak špatný leader, do týmu by nechodili nový lidi a nezustavali tam dlouhodobě.

V té návaznosti jsem málem podepsal smlouvu s Ferrari. Jednou jsme se střetli se Stefanem Domenicalim (tehdejší šéf Ferrari a nynější CEO F1) na letišti a mluvili jsme o možné smlouvě. Nakonec jsem od toho upustil, nerad měním týmy,“ přiznal Newey

Horner rychlo skonci pises.
Môzes napisat na zaklade coho, ked je jeden z najuspesnejsich sefov historii ?
Alebo vies co nepis nic, si totalne mimo a nazory tohto levelu ma nezaujimaju.

To jim ta jednota a vzájemná úcta dlouho nevydržela :smile: !

2 Likes

no toto by som s takou istotou netvrdil, ono to skor vypadalo, ze minuly rok stavil na dzordzina kedze lujzo prakticky od zaciatku sezony tvrdil, ze bezbocnicovy koncept treba zahodit, lebo je na pikacu, lenze dzordzinovi az tak nevadil a jazdil s nim lepsie vysledky ako lujzo a vedenie mercedesu na cele s wolffom usudilo, ze ho vedia vyladit a lujzo si musi len zvyknut :slight_smile:
ako sa ukazalo pravdu mal lujzo a nie dzordzino a vedenie mercedesu :slight_smile:

zatial sa wolff teda velmi neukazal v krizovej situacii

wolff dostal hotovy tim, ale nie za peniaze hondy. za peniaze hondy dostal brawn vitazne auto, ale ten tim sa rozpadol uz pred sezonou 2009 a brawn v tej sezone isiel na zotrvacnost
ten tim musel nanovo vybudovat a daimler do toho nalial obrovske peniaze, aj ked najprv si naivne mysleli, ze dokazu vyhravat s rozpoctom brawn gp :slight_smile: ale velmi rychlo vytriezveli a spravili nakoniec spravne rozhodnutie a zacali do toho liat peniaze a wolff uz prisiel do hotoveho

Takhle je to zábavnější :grin:

1 Like