Hezky sleduješ svůj oblíbený tým.
Takže ak máme na dialnici 5km úsek kde je obmedzená rýchlosť na 100km/h a polícia zverejní, že na druhom kilometri bude merať rýchlosť, tak podľa @PUFF , @Ferda a podobných to znamená, že podľa pravidiel im stačí znížiť rýchlosť iba na tom druhom kilometri… ak by ich náhodou mobilný radar nameral na 4.kilometri, že išli 130km/h, tak sa budú s policajtmi hádať, že oni išli podľa zákona, pretože merať rýchlosť sa mala iba na druhom kilometri. To nevymyslíš… Je krásne ako tu ľudia pri hociakom podozrení na iné prehrešky vedia hneď nadávať tímom do podvodníkov, ale keď ich obľúbený tím obchádza pravidlá, ihneď majú jasné, že je všetko ok 
Mne zas McLaren pride zohratejsi a kvalitnejsi team ako Mercedes. Podla mna natolko, ze tu nevyhodu ohladne toho ze su zakaznici budu vediet vykonpenzovat.
Iste, Mercedes je vo vyhode, lebo vsetky info o motore ma ako prvy a motoraren moze nejake informacie a data pre ostatnych zakaznikov v ramci pomoci vlastnemu teamu pozdrzat, ale tiez nie dlho. Aspon ja ako zakaznik by som pozadoval dummy motory (makety) po kazdej zmene v konstrukcii aby som vedel prisposobit kapotaz a kopal by som do motorara aby mi pravidelne posielal data o teplotach motora, potrebach chladenia a vsetky ostatne veci, ktore su podtatne pri integracii motora do sasi.
Navyse, predpokladam ze o tom boli tieto testy. Urcite ma kazdy vacsi team pripravenych viac rieseni pre chladenie, teraz vyskusali co motory realne na trati potrebuju a do prvej VC pripravia nove, adekvatne diely.
S Russellom mas mozno pravdu, ale ten este nikdy nebol v boji o titul. Je konzistentnejsi, ale tiez sa moze vysypat ked sa ocitne v boji o titul
O uchytenie do sasi ani tak nejde, skor o vsetky rozmery, potreby chladenia, pripojenia senzorov a pod. Vid moj prispevok Josovi. Ono ani ta kabelaz okolo motora nie je uplne sranda a dobry cable management ti moze umoznit zasa inak tvarovat kryt motora, zjednodusit udrzbu atd.
Wolf : Pohonná jednotka je v súlade s tým, ako sú napísané pravidlá, odsuhlasila to FIA. FIA odsuhlasila 18:1 - v priamom rozpore s pravidlami - to je sila ne ?
Hloupý příklad. Ale dám Ti otázku z reálné situace.
Příklad:
Výrobce doporučí tlaky v pneumatikách třeba 2 Bary při pokojové teplotě. Jenže víme, že se gumy jízdou zahřívají a tím samozřejmě vzroste i tlak.
Co uděláš? Zastavíš a přebytečný tlak odpustíš na hodnotu požadovanou výrobcem?
A teď se trochu zamysli jestli to zvládneš.
Může výrobce po zahřátí motoru odpustit kompresní poměr?
Abych řekl pravdu, je tolik protichůdných zpráv, že nevím.
Myslím, že Mercedes bude vpředu to je bez debat, to s tebou souhlasím. Myslim, že jejich motor neni legitimní, ale když to mají domluvené s FIA, tak je to v pořádku.
Ferrari asi taky souhlas, ale úplně bych nezatracoval názor Raptora, naopak. A to co píše o Goergovi, to je svatá pravda. Oscar by mohl vyprávět, protože to jak se sesypal, to vejde do dějin. I kdyz spíš než Ferrari bych psal Charles. Lewisovi nevěřím.
Ale já favorizuju Maxe. Samozřejmě je to přání otcem myšlenky, ale RBR nevypadá zle, asi trošku problém s chlazením. A nemyslím tím nějaké provozní vlivy, spis ty obrovske otvory pro vzduch. Ale vím prd, treba to majji kvůli aeru.
Bude hrozně záležet na tom, jak piloti ty nová auta zvládnou. To bylo vidět v 2022. Mercedes byl za mě v druhé půli solidní auto, ale ani George a ani Lewis z něj pořádně nic nevydolovali. Proto možná Toto tak pokukoval po Maxovi i kdyz měl George a k nemu Kikiho.
A Max v tomhle bude podle mě jednoznačně nejlepší.
Ale ten motor neznámá je, to zase je pravda.
Takže môj príklad je hlúpy a ty dáš príklad kde výrobca “doporučuje” t.j. neprikazuje
z tohto mi zaváňa len to, že môj príklad je hlúpy len preto, že ti nesedí… Tu riešime pravidlá. Pravidlá hovoria jasne, pomer má byť 1:16 počas celej doby súťaže(tak ako v mojom príklade, 100km/h na celom úseku) Mercedes a RBPT ten pomer na 1:18 zvyšujú účelovo… a to je to čo vadí pravidlám… keby tam bola odchýlka za ktorú by tímy nemohli, tak by sa to dialo u všetkých… Jediný dôvod prečo sa to rieši je ten že F1 si nemôže dovoliť blamáž, keď to zakáže, pretože mnoho tímov by nedokázala do prvého preteku postaviť motor… a to je to neférové… je to môj názor… nebudem sa tu za to biť ani hádať do krvi… snáď toto nebude rozhodovať o titule…
Ferdo to nemusíš ani psát, ty dáváš jen hloupé příklady
priklad je hlupy, pretoze v pravidlach je jasne specifickovane ako sa kompresny pomer meria. Je to uplne rovnake ako s inymi konstrukcnymi parametrami auta. Pravidla su plne hodnot, ako priemer piestu, priemer hriadela, priemer brzdoveho kotuca, objem valcu, atd atd. Vsetko su to konstrukcne hodnoty, ktore sa meraju vzdy meraly a vzdy merat budu za izbovej teploty.
RBPT bombardoval (a nielen oni) FIA otazkami ohladom kompresneho pomeru, tak to FIA natvrdo vlozila do pravidiel. Nechapem o com sa ako este ma diskutovat.
Vynechal jsi, že kompresní poměr se měří při pokojové teplotě.
Vykrucuješ se zbytečně.
A? V zákonech máš taky dané co je povolené a co ne, ale stejně se to porušuje, když nejsou kontroly, ty si zase sedíš na vedení
To tiez nie je dobry priklad. Je rozdiel ak tlak v pneu stupne kvoli fyzikalnym zakonom (co neovplyvnis) a ked ju umyselne fuknes viac ty.
To je to, co sa v otazke motorov deje.
Podobnejsie je to s otazkou flexibility kridel. Uplnu rigiditu nedosiahnes nikdy, ale pravidla sa snazia umyselnu flexibilu co najviac limitovat.
Auto ma spplnat pravidla v kazdom okamihu. A to nesplna. bodka
Já si klidně počkám, jak to dopadne, ale nejvíc ze všeho by mě zajímalo, jakým způsobem tedy měří kompresní poměr ti ostatní a co jim za provozu vychází. To jsem se nikde zatím nedočetla.
Nič nové, vlk je stále pokrytec a podvodník
Tohle vlákno dává dokonalou odpověď na to, proč tady skoro všichni žijí tak ploché, plytké a jednorozměrné životy.
Na to slovo jednorozměrné dávám důraz, páč si všichni nepochybně myslíte, že nic takového neexistuje
.
No odpověď je, že to nikdo neměří za tepla.
Největší vtip by byl, kdyby vymysleli měření za tepla a neprošel by nikdo (byť třeba těsně) 
Ti říkám, nechtěj to vidět, jediné co viděj je věta o měření
Vlastně nějak se mi začíná ztrácet co je teda pointou toho pravidla, pokud to nemá co dočinění s provozními podmínky. Možná je cílem aby se hledali triky a vyhazovali prachy na to jak v provozních podmínkách expandovat kompresní poměr
Možná Salám by k tomu mohl říci víc, ten tomu rozumí, říkal Wolff.
Jsem si to ze všeho tak nějak myslela, ale já tomu nerozumím
. Na jsou větší hlavy pomazané…