Waché vyzdvihol Neweyho pokoru: Pre Red Bull je nenahraditeľný | Magazín F1 - F1online.sk

Kit žhaviaca sviečky / kolíka / pre Thermo top EVO / VEVO 12V 1315949 / 1K0898065

no tak si to nepochopil pretoze zapalovaciu sviecku nema dizlovy motor ani jednu.

2 Likes

prekladal masa bob… alebo Ferda vlastnou rukou…
ale vazne, ja uz u vas nezijem 20 rokov takze moja slovna zasoba je pomaly stvrt storocia stara.

Si klikni na odkaz a přesvědč se na vlastní očo.
Taky můžeš kouknout do anglicko-slovenského slovníku a třeba budeš překvapený jak moc neznáš rodnou řeč.

Edit:
A já neumím anglicky, takže se holt rodné řeči stále držím.

pri vsetkej ucte, stale ju “znam” lepsie ako ty. minimalne si si anketu trocha pritiahol za vlasy. pretoze historicky ked povies sviecka v motore tak sa mysli ten tradicnejsi kus a to je zapalovacia sviecka a nie zhaviaca, ktora je vlastne cievka.
diezlovy motor vie ist aj bez nazhavenej cievky narozdiel o benzinaku.

https://www.automobilovedily24.cz/zapalovaci-civka/m-denso

3 Likes

Věřím, že ve slovenštině se Ti rovnat nemůžu, ale evidentně jsi mimo.
Zaměnil jsi žhavící svíčku s indukční-zapalovací cívkou, která se používá u benzínových motorů.
To že neumíš správně zařadit zadání já už ovlivnit nedokážu.

Ano dýzl používá žhaviče jen k nastartování. Bez nich by jsi v mrazech motor nenastartoval, ani kdyby se Ti otočilo auto kolem startéru.

Však on nevravil zapalovaciu…

1 Like

No jo, zas budeš psát, jak jsou všichni mimo a jen ty máš pravdu, místo toho, aby si uznal, že si napsal nesmysl

Ale obě míchat dohromady taky není to pravé, ne?

1 Like

A jáje. Dostavil se největší techik tohoto fóra.
Zase se budou přepisovat dějiny fyziky, statiky, optiky, termiky a kdoví čeho ještě. :rofl:

Velice kvalitní odpověď, asi jako letadlo bez motorů

To máš jako s tou svíčkovou někdo řekne že tam dává zeleninu a stačí to, no a někdo potřebuje poradit, že tam má dát mrkev, kapustu nebo já nevím co dalšího se tam strká…

Hlavně že do svíčkové nedává tatarku. :grin:

Halali :pinched_fingers:

@Triper míchá všechno dohromady furt. Včera napaal, jak nemůže vypočítat vykonnost PJ F1 skrze chybějící údaje a po pár minutach na můj komentář odpověděl, že máš vše dokonale spocitano :grinning: asi jako @Ferda s letadlem bez motorů a pak s letadlem co nezapina motory :grinning:

Jdu na to, dej mi chvilku…

Očekávám přesné čísla u každého výrobce

Maximum povolených otáček je 15.000/ min, řadí se ale kolem 12.000. To je proto, že limitního průtoku 100kg/hod dosáhnou motory už kolem právě těch 12.000 ot/min.
A fyzika říká, že pokud nedodám na vstupu více energie, nemůžu na výstupu čekat více výkonu…
Proto se motory nevytáčí na 15.000 i když by mohly, páč jediné co by získaly, by bylo větší opotřebení.

V tuto chvíli bude palivo dodávat cca 1.250 kW, což je asi 1 675 koní.
A protože třeba Mercedes uvedl že jejich motor pracuje s 52 % termální účinností a šesti válci do V, při max. průtoku paliva motor bude generovat cca 620 kW, což je 842 koní…
Pak tam máme MGU- K kinetický generátor ze zadních kol a MGU-H, kterou roztáčí část výfukových plynů, a tím vyrábí energii do baterek.

Snad to stačí abych tě uspokojil, úplně přesná čísla ti nedám páč mě chybí dva údaje.

• termální účinnost motorů jednotlivých výrobců
  • data z lambda sondy z výfuku

Obojí je ale skoro nepodstatné, takže jsou vlastně moje výpočty skoro přesné …

Stejně z toho nic nepochopíš :slightly_smiling_face:

3 Likes

uslo ti, ze palivo je zmes benzinu a vzduchu nie len benzin samotny

Nerozumím otázce.
Asi máš na mysli že jsem nezapočítal energetickou hustotu vzduchu…
No, dovolil jsem si to zjednodušit, páč energetická hustota vzduchu je asi 0,001 J/m3, což se mi zdálo nepodstatné, páč je to asi třicetpětmiliardkrát méně, než benzin.
Omlouvám se za případnou drobnou chybu, počítal jsem to z hlavy…

1 Like