Zbytocne chytanie za slovicka tak ako aj so zhaviacou svieckou pri @Ferda (bezne sa to tak pouziva aj v slovencine).
ved cela diskusia na f1online je o chytani za slovicka.
Že sis tohle neodpustil ty genie
A o letadlech bez motorů
To vacsinou len diskusie s postihnutym Honzom, s vacsinou inych uzivatelov sa tu da nromalne diskutovat bez toho.
ok, ale kedze si taky znaly, preco riesis energeticku hustotu vzduchu a ako si na to cislo prisiel? vzduch predsa so vzduchom nereaguje.
asi budes mat pravdu s tym, ze 12k rpm bude fyzikalna hranica pri sucasnych turbomotoroch (edit. ked dosahuju max vykon pri povolenom prietoku). Dost nerozumiem preco tam vlastne tych 15K do pravidiel dali. Jedine teda, zeby menej natlakovana zmes a vyssie otacky davali nejaky prinos.
Někdy mě to přemůže, no…
Bylo to zbytečné, omlouvám se.
Na to jsi mě přivedl ty, když jsi psal, že jsem při výpočtu výkonu zapomněl na energeticky zisk ze spalování vzduchu, a ten je cca 0,001 J/ m3.
Oni těch 15.000 občas na některých okruzích využívají, když mají otevřené DRS.
Mají to zpřevodované tak, že chvíli jdou až do omezovače…
Ale standardně řadí kolem 12.000.
takze pripustas, ze bez obmedzenia na max 15K rpm by sme mohli vidiet aj inak nastavene motory?
Nevím, myslím že asi nijak výrazně.
Hlavní omezení je limit okamžitého průtoku.
Ten je tam prý hlavně proto, aby se nemohlo zneužívat dočasného vysokého výkonu k bránění pozice a týmové režii.
Tak super, že aspoň Tvoje príspevky sú velezábava. Máme tu všetci šťastie, že Ťa tu máme.
A já jsem si myslel že to víc dolů už nejde, když jsi mě psal že jsem dno.
Ferda toho o technice ví hodně, ty nevíš nic tak proč mu nedat like.
Až ukážeš že něčemu rozumíš taky ho dostaneš.
Asi bys nechtěl, abych psal že jsem si některé ty nesmysly bez myšlenky četl se zájmem.
Někteří jste to pojali skvěle, někteří se klasicky vykrucovali, nebo hledali argument, jak to celé znevěrohodnit.
A jak jsi správně psal pod jiným příspěvkem, udržet mojí pozornost je někdy obtížné, jsem si toho vědom.
Nemyslím ale, že by to bylo tím, že jsem psychopat, je to mnohem jednodušší, jsem jenom nevyzrálý lajdák, který potřebuje neustálé stimulace k tomu, aby něco smysluplného dělal. Jinak bych totiž celé dny jenom ničil životní prostředí, jak řekla moje sestra - zelená aktivistka.
Za to moze tiktok
Jj, prý ničí mozek.
Nici ti sustredenie kedze mas kazdych par sekund vystreleny dopamin z noveho videa
Potom casom nesi schopny napr si pozriet epizodu serialu/film bez pozerania sa na mobil
Já to mám od mala, takže to bude spíš nějaká vrozená porucha, nebo genetická anomálie.
Ale nezhoršuje se to, takže dobrý .
Edit: když nad tím tak přemýšlím, tak se to vlastně zlepšuje…
Pokud by to bylo o tom dělat něco smysluplného, tak by tě tu prakticky nic nemohlo udržet, no ty jsi tu celkem pečený vařený
To je ten paradox, jsem tu, když nemám stimulaci.
Možná ji tady hledám, což by bylo smutné, protože bych byl evidentně blázen…
A ty snad nejsi blázen?