tak víš co od airobota, pro mě alias Tripera, ten jeho prujem na nas byl popsán jako psychologické analýzy nebo jak. To nevymyslíš.
Tak ste vystipali dalsieho
Nelži a nedělej tyhle debilní dvojí metry. Dík
Kto je ten v červenom za Sainzom?
Roberto Merhi
Nemám tušenia, kto to je.
… jezdil Manor 2015.
Představ si ho jako studenta na krátkém výměnném pobytu.
do RB namiesto Ricciarda?
Ten Piastri má něco do sebe.
Asi mu začnu fandit.
To nemal ani Senna, ani Hamilton. Ale konecne si priznal, ze je to len tvoj nazor (ktory ti neberiem, len ho nereprezentuj ako fakt cez nejake irelevantne fanusikovske videjka) a ide ti skor o pribeh ako o stopu v F1. Alonso si za svoju trnistu cestu v F1 moze do velkej miery sam.
Pod RB, v ktorom 6 rokov cakal na to, aby siedmy rok mohol zabojovat o titul. To je nieco, co Alonsovi vzdy chybalo, chcel okamzite sediet vo vitaznom aute, skakal z timu do timu, ked mu ten predchadzajuci vitazne auto nedal a palil za sebou mosty. To je ten pribeh.
Mimochodom nemal RB zaujem o Alonsa predtym, nez podpisali Vettela, no Alonso sa tlacil do Ferrari, lebo to bojovalo v 2008 o titul? (nie som si isty, normalne sa pytam)
Jasne, ze nema, lebo sam vies, ze to nemas ako obhajit. Max drzi mnoho rekordov a uz teraz sa zapisal do historie ako jeden z top. Nikto nespochybnuje Alonsovu karieru a jeho velke uspechy, ale s Maxovymi sa to porovnat neda.
Jaký konečně? Já nikde nepsal, že si to tak mají myslet všichni. Za mě je to logické přistupovat k tomu jinak než v jiných sportech. Například v lyžování ti hrajou roli taky lyže, jenže oproti F1 a vlivu monopostu je ten dopad velmi minimální a tam ti s klidem řeknu, že tituly a vítězství odpovídají kvalitě závodníka. Takže například Shiffrinová je daleko lepší než Vlhová a tak bych mohl pokračovat do dalších sportů. Motorsport je zkrátka výjimka a víme to všichni…nebo teda všichni, kteří nemají jako hlavní feed DTS.
Pilotů, kteří se po přestupu z RB někde dale ve své karieře spalili na jiných monopostech je vícero - Ricciardo, Vettel - proto pro mě je duležitý ten point abych je viděl i jinde. That’s all.
My víme že mu začneš fandit
Mnohi stale zabudaju na fakt, ze motorsport je timovy sport. Zajdem este dalej a kludne budem tvrdit, ze F1 ma blizsie k matematickej olympiade ako ku sportu. Zaujimava zapletka je, ze vysledok celeho snazenia 700 ludi musi dorucit jeden clovek na trati za volantom ich vytvoru. Nema najmensi zmysel riesit, kto z dua Alonso - Verstappen je lepsi pilot. To je ako porovnavat Haalanda s Ronaldom. rozne typy, rozne generacie, rozne osobnosti, rozne poziadavky na tim.
Alonso dokazal, ze je vsestranny pilot, jeden z najlepsich aki kedy na GP sutazili a dokazuje to uz 20 rokov a dokazal to vo viacerych stajniach a autach.
Verstappen dokazal vytvorit fenomenalnu symbiozu so svojim timom mechanikov a inzinierov, a historicky to ma paralelu len v ere schumacher-ferrari. A neda sa povedat, ze je to len Neweym / Redbullom. Ano, oni to uz raz dokazali s Vettelom, ale Vettel nebol zdaleka taky precizny, presny a nekompromisny ako Verstappen. Tam vidim rozdiel triedy.
Keby mal Fernando v 2008 gule a prikyvol Hornerovi na dvojrocny kontrakt mohol mat o 4-5 titulov viac a 2009 -13 by sme videli presne to co vidime teraz.
Někdo se tu nedávno divil zprávě, že Ferrari začalo hledat a přijímat matematiky. No já s tím souhlasím, že je to taková matematická olympiáda.
Pilot už jen pak doručuje výsledky s tím co má k dispozici a že Alonso toho má ve své škále opravdu přehršel…jen to, kolik technických změn přežil a jakou škálu různě výkonných monopostů - vždy na tom nejvyšším standardu. Ve všestranosti a zkušenostmi se mu nikdo nemůže rovnat a jeho kariera je tak specifická, že se tomu ani snad do budoucna nemá šanci nikdo přiblížit. Alonso je pilot proklepnutý prostě uplně vším, teď už si může odškrtnout i návrat po 40…skorem 43.
Ještěže jsi neposlal Chci zas v tobě spát.
To bych se lekl.