Toto sa ale odohralo až po maďarskej kvalifikácii, nie?
Podla toho co som cital to bolo po kvalifikacii, ale netusim ci to bolo po tom co McLaren intervenoval aby Alonso dosatl trest, alebo pred tym.
Vše vypuklo až po zablokování Hamíka Alonsem. Pak přišlo vydírání Rona Alonsem a i to je v civilním životě trestné.
Ano, to je mozne, hoci uz len spekulujeme a myslim ze prave o spekulaciach zacala hadka v tomto vlakne? Tak spekulovat nebudem, aj tak som sem zavliekol inu temu
Ja som reagoval na to, ze konanie Dennisa nebolo nezmyselne z pohladu akehokolvek sefa timu a preto mi prisli tvoje povodne slova silna kava
Když někomu hráč záměrně podrazí nohu, tak bude trestaný i kdyby se jednalo o spoluhráče.
Faul je zákrok,pri ktorom si hráč počínal nedovolene,čiže kopol alebo inak uškodil súperovi.
Spoluhráča faulovať nemôžeš podľa tohto.
Aké pravidlo porušil Alonso v boxoch v maďarskej Q 2007?
Trochu podlá reakce za jedno kolo navíc.
Na druhou stranu se svým chováním vyřadil Alonso o další tituly, takže trest přišel.
Realny priklad, resp. podlozenie pravidlami?
Toto je ale na Dennisa. Najpr Lewis ignoroval interne dohody a Alonso to riesil po svojom. Toto podla mna Dennis absolutne nezvladol. Namiesto ukludnenia situacie poslal ludi z timu za komisarmi aby vybavili trest pre Alonsa. Komisari zrejme trestat neplanovali, kedze na tuto konkretnu situaciu pravidlo neexistovalo. Nato zrejme prisiel rozbesneny Alonso za Dennisom a vyhrazal sa mu, ze ak Hamiltona nejako dodatocne neznevyhodni tak ich nabonzuje FIA. Suhlasim - totalne cez ciaru. Sam si to neskor uvedomil ale Dennis to uz medzitym sam ohlasil aby sa vyhol tomu, ze by ho natrel niekto iny. Dennis tu zlyhal ako sef stajne hned na dvoch frontoch - spy-gate a nezvladnutie rivality.
U mě je podlé především to co tyhle šarvátky začnou, Ham to tak chtěl, stálo to McLaren i jejich jezdce oba tituly.
Ham sa zbavil konkurencie a vyhral titul v 2008. Co by si mu udporucil urobit inak?
Ferdo Ferdo, toto tvoje prekrucovanie histórie.
Situs ma predbehol s tým článkom, ale viem, že tvoje IT zručnosti pokulhávajú, a tak ti sem odcitujem presne ako to bolo (keby ti náhodou nešiel otvoriť link):
Aby to však bolo spravodlivé, rozhodol sa zaviesť pravidlo, podľa ktorého sa mali piloti striedať v tom, kto sa vyberie touto stratégiou a kto bude palivo viac šetriť. V tú sobotu v Budapešti mal dostať výhodnejšiu pozíciu Fernando Alonso.
Lewis Hamilton mal však iné plány a s blížiacim sa začiatkom Q3 vyrazil z garáže predčasne, čím fakticky porušil tímovú dohodu. Zmätenej Španielovej polovici tímu nezostávalo iné, len Hamiltona nasledovať.
Nasledovalo zhasnutie svetiel, po ktorom sa mali pozície vrátiť do normálu, čím by sa napravila prípadná chyba z Lewisovej strany. Ibaže v tomto prípade nešlo o žiadnu chybu, ale o premyslený ťah. Namiesto Alonsovho prepustenia Brit zmizol v diaľke.
Bol to podraz. “Jeho vysielačka sa ponorila do absolútneho ticha aj napriek tomu, že inžinieri a manažment tímu mu cez ňu vraveli — Lewis, musíš Fernanda pustiť, takýto nebol plán! Z Lewisovej strany sa nič neozývalo.”
*“Samozrejme, že Fernando kričal, nadával, inžinieri kládli otázky, Fernando kládol otázky,”*pokračoval Priestley. Nič však na Lewisa neplatilo. Dokonca nezabralo ani dohováranie zo strany Rona Dennisa, ktorý bol mimoriadne rešpektovaným predstaviteľom tímu. “Dokonca aj Ron Dennis zasiahol, čo bolo vyslovene nezvyčajné a určené len na tie najvýnimočnejšie prípady. Lewis Hamilton aj tak ignoroval všetky žiadosti o pustenie Fernanda a návrat k dohodnutému plánu.”
Ak sa ti to nechce čítať, tak tu to máš jasne povedané od mechanika McLarenu
“V ten deň som bol znechutený z oboch mojich jazdcov. Obaja sklamali nielen seba, ale čo je dôležitejšie, sklamali stajňu. Lewis tým, že to celé začal podrazom, keď neuposlúchol plán tímu, na ktorom sme sa pár hodín predtým dohodli. A potom Fernando svojou odpoveďou.”
V ten deň sa naplno prejavilo potkanstvo Lewisa a rovnaký je doteraz, keď má vyrovnaného kolegu a ide o veľa. Rovnaký zákerák bol pri Buttonovi aj pri Rosbergovi. Jediný kto mu žerie tú jeho pózu a nevidí pokrytectvo, sú britské médiá a jeho fans.
Chtělo to porážet Alonsa i po tom co si sám v Maďarsku tak vydupal onu válku, jenže (pokud si dobře vzpomínám) to se mu už nepovedlo krom té jedné bouračky Alonsa. Ano, v dalších letech měl s Kovalainenem klid, no v 2007 z toho měl být titul pro McLaren též. Ale stalo se, čas nevrátíš, prostě to hrozí když máš 2 kohouty a nezvládneš je. Wolff ukázal že to jde, je nutné jim tvrdě stanovit mantinely.
Neukázal (Španielsko 2016, až potom mali mantinely aj to veľmi mierne). Ten zdanlivý klam o tom ako to Wolff zvládol je len vďaka obrovskému motorovému náskoku, ktorý bol tak veľký, že sa nedalo prehrať.
Po madarsku uz bolo jasne, ze Alonso v McLarene pokracovat nebude. Alonso bol rozcarovany Dennisovyn pristupom a pre Dennisa bolo klucove Alonsove vyhrazanie co vyustilo k tomu, ze to oznamil sam. Tam sa uz nic nedalo robit.
Ako som spomenul vyssie - Dennis to nezvladol - vybavenie trestu pre Alonsa bola uplne zbytocna exkalacia s fatalnymi dosledkami.
Co sa tyka Lewisa, nemusim suhlasit so sposobom, a ani nesuhlasim, ale zase tak dramaticky to nevidim. Mlady zralok, si potreboval spravit priestor. Alonsa vysachoval ako maleho chlapca na ihrisku.
Hmm, nie ze by som nesuhlasil, urcite vtedy mohol Dennis nieco urobit lepsie.
Spygate nebudem otvarat dalsiu temu, je to velmi zlozita a komplexna vec.
Ale uz len fakt, ze nie McLaren proaktivne niekoho nasadil pre spionaz (a ze dnes sa urcite deju podobne veci a diali sa aj velke podvody) a ako jediny dostal neuveritelnu rekordnu pokutu je chory, dnes nepredstavitelne.
Vsetci vedia, ze to bolo skrz Mosleyho, ktory “miloval” Dennisa.
Ron sa teda nemal priznat vobec, alebo hned na uvod, ale zmenilo by to nieco? Tazko povedat…
Zaujimavejsie je to zvladnutie rivality.
Tam mi napadla otazka, vseobecne, nie len na teba, ze ktora velka rivalita bola vlastne zvladnuta? To je taka, kde su obaja jazdci top a vyrovnani, bojujuci o vyhry a titul.
Ja vlastne ani neviem
A da sa vobec zvladnut?
Ron mal v time napr. boje majstrov ako:
- Lauda vs. Prost
- Prost vs. Senna
- Hamilton vs. Alonso
To sa neda vyslovene zvladnut a porovnavat so situaciami ako napr. zvladat Schumi vs Irvine (Barri), Hamilton vs Bottas, ci Max vs Perez Akonahle mal Wolff v time Lewisa a Nica, tak sa aj zapotil a vieme ako sa vyjadril ako narocne to bolo, iskrenie a kauzy sme tiez mali…
Takze to zvladnutie takejto rivality je narocne a je vobec mozna? Ako?
Ferrari to bude mat teraz tiez zaujimave
Skor by som to videl naopak.
Mlady arogantny zralok chcel zakerne vysachovat sampiona porusenim internych predpisov, no nakoniec sampion vysachoval jeho ako maleho chlapca (keby do toho nezasiahne Dennis a komisari uplne neopravnenym a neferovym trestom).
co ja viem… vsetky okrem Hamilton - Alonso?
dnes uz je to len o tych historickych momentoch.
Keby to, keby tamto… spygate bola von pretoze Coughlan to kopiroval vo verejnej kopirke.
Nebyt Dennisovej servilnosti ohladom vybevenia trestu…
nebyt Alonsovej malichernosti a detinskosti v oplacani…
nebyt Alonsovej horucej hlavy a vyhrazani…
Spy gate tomu dala iny rozmer. Bez toho bola by to len dalsia epizoda v F1.
Raikkonen - Massa
Ale tam k tomu z velkej casti prispela najma osobnost a povaha oboch pilotov.