Pri regulernich podminkach je Emil prumer, jestli jsou pravidla takova nebo makova, on potrebuje vystavenou hradbu a jezdit oddelene od kolegy, od celeho pole, v beznem zavodnim provozu se nechyta, prime souboje ve vyrovnanem aute vetsinou prohrava, pokud soupere neznici, neohrozi fyzicky atd. Pro nej i pro F1 by bylo nejlepsi kdyby skoncil, jak ma vypadat mlady kvalitni pilot vidime na Antonellim.
2025 a ovela tesnejsie. Staci si pozriet vysledky Q kedy to bolo nabite tesne za sebou a islo o kazdu stotinku a kazdu malu korekciu ci uz v Q alebo na vyjazde zo zakrut a nie o tom, ci ma niekto boost alebo viac energie v baterii ![]()
Ak by mal Max vitazne auto, hovoril by presny opak.
a to nemali natrenovane na simulatore? a ak sa mu to nepacilo tak mal poziadat tim aby ten algoritmus upravil aby bol predvydatelny.
ak by sa stazovali zakaznicki jazdci, ze vyrobcovia im dali malo informacii ako sa tie motory spravaju tak to sa pochopit da, ale ze sa stazuje tovarensky jazdec na to, ze dostat nepredvydatelne chovajuci sa motor?
ved mal ziadat o napravu za predvydatelnejsi
to iste s maxom, zrazu mu vadi, ze auto na trati tancuje lebo ho nedokaze skrotit, ked sa na take auto stazovali jeho timovi kolegovia tak ho to vobec netankovalo, lebo jeho sa to netykalo kedze on vtedy to auto skrotit vedel
f1 je uz dlhe roky aj sampiona plackov a cim vacsie jazdecke eso, tym vacsi placko to dokaze byt. prvy problem a uz vyplakavaju do medii
rovnako ako ich mali tie minule, tie predminule, tie predpredminule,…… a nikdy sa tie nedostatky neriesili nejak zasadnou zmenou pravidiel, proste casom si “kazdy” na tie pravidla zvykol, timy sa s nimi naucili pracovat, vychytali najvacsie problemy, no a fanusikovia si vacsinou zvykli okrem najvacsi frflosov v zavislosti na tom ci ich milacik bojoval o titul, alebo sedel v slabom aute ![]()
aj teraz sa to vsetko casom utrasie, timy vychytaju problemy, jazdci si zvyknu na novy styl jazdy, len maxo sa s tym nezmieri kym nebude bojovat o titul, ak by zacal vyhravat tak aj kritika zmizne ![]()
no len zas to uz bolo v case ked to vypadalo, ze nema najmensiu sancu na titul, to samozrejme si uz zasluzilo z jeho strany kritiku ![]()
najdi takuto kritiku z rokov 22-23 kedy vyhlasoval, ze on si to uziva, lebo on ma najradsej ked jazdi s 30s naskokom a nikto sa mu nepletie pod kolesa ![]()
tazky to pretekar co chce jazdit zasadne bez subojov ![]()
ale on pravdepodobne myslel zoradenie(jazdenie) tesne za sebou v pretekoch
a to musis aj ty uznat, ze dnes mozu jazdit tak tesne ako uz davno nie. kolko krat sa v minulych rokoch stalo, ze aj vyrazne rychlejsie auto sa dostalo niekde na uroven 0,6-0,8s a tam kruzilo dlhe kola, lebo proste blizsie sa uz nedalo dostat ani s drs. v zakrute stratil tolko kvoli spinavemu vzduchu, ze ani na rovinke s drs to auto nevedel dostihnut
plus vznikali aj take bizarnosti, ze bolo niekedy vyhodne jazdcovi priamo za tebou(ktory bol od teba pomalsi) poskytnut drs aby za nim uviazol jazdec ktory bol od teba rychlejsi a ak by predbehol toho hned za tebou tak nasledne predbehne aj teba.
Vidím, že nikdo nereaguje pravděpodobně proto, že nikdo nepochopil co jsem napsal…
Shrnu tedy jednou větou pro snazší pochopení
:
- Auta z devadesátých let a začátku 2000, která dáváte za vzor “drsnosti” byla paradoxně asi nejjednodušší na řízení vůbec, rozhodně mnohem jednodušší, než auta pozdější až dodnes právě kvůli tomu, co jsem popsal a navzdory tomu, co si myslíte a pořád tady hloupě opakujete.
Jojo, Jirko, tak běž zase kopat díry do země.
![]()
Max už ti vzkázal, že jestli se ti líbí tohle co je teď, tak nechápeš o čem je a bylo závodění. A kdo to nepochopil do teď, tak už na to ani nepřijde ![]()
Jirka nechápe o čem je závodění, ten rozumí jen prodeji zrzlych hrnců
Uplakany minimax zabuda ze v 2023 vyhral 19 z 22 pretekov? To bolo to prave pretekanie co ty holandsky placko
Však Max vůbec nezmiňuje to, že někdo dominuje.
O tom brečím až já, že je špatně že zase dominuje Mercedes ![]()
Takže teraz je to podľa teba lepšie, alebo to máme najlepšie, aké sme to kedy mali, alebo čo?
![]()
Nehodnotím jestli se na to lépe, nebo hůře dívá, protože to je relativní a každý očekává něco jiného.
Jen píšu fakta a ta jsou taková, že je to dneska řidičsky mnohem těžší, je to bez pomocné elektroniky a navíc mnohem větší přetížení na brzdách i v zatáčkách.
Prostě se tady hromadně podporujete v psaní lehce vyvratitelných nesmyslů.
Důkazem budiž, že nikdo mi na to nenapíše jediný smysluplný protiargument, protože neexistuje.
Při nižších rychlostech je vyšší přetížení? Jirko běž radši prodávat ty hrnce
Proč by ti měl někdo psát nějaký smysluplný argument. Ty jsi přesvědčen, že to tak je, tak jak ti to vyvrátit? Promiň, ale víš o tom úplně stejné prd jako my ostatní.
Je sice hezké že technice rozumíš vic než já, ale formuli nenavrhneš. Protože o tom všem a co za tím je ,víš setinu toho co je potřeba a to jsem asi přehnal.
Takže já jsem moula co vi, že nic neví a ty jsi úplně stejnej moula, kterej si akorát myslí že tomu rozumí. Thats all.
Za svou dobu jsem slyšel už tisíce zaručených teorií o tom jak co funguje, abych se následně dozvěděl, že je to úplná blbost.
Takže za mě. Dnešní jezdci jsou za mě brutální profíci, kteří by předchozí generace pilotů zašlapali do země. A náročnost jejich práce a co musí pobrat, je neuvěřitelná.
Ale to nic nemusi měnit na tom, že se z nich pravděpodobně ( ještě si dám čas)stávají spíš řidiči - operátoři, než piloti F1.
A když Max říká, že se vytrácí DNA F1, tak budu spíš věřit jemu, než Triperovi, jakkoli jsi mi jako člověk sympatickej.
Čus. ![]()
Neboj se ho, prostě mu napiš že je to prodavač hrnců z dokumentu Šmejdi - přesně tak tady vystupuje - tohle nemuže být nikomu sympatické…možná seniorům.
Tak technika je naštěstí o prokazatelných faktech, tak bych čekal, že mě třeba někdo poučí a napíše alespoň jeden důvod proč si myslí, že dřívější auta bylo těžší řídit…
Ale jinak samozřejmě souhlas s každým slovem co jsi napsal.
Jen těžko snáším tyhle kolektivní mýty, kterým všichni podlehnou a vlastně nikdo neví proč…
Ja mam pocit, ze reputaciu ma na salame, takze si hovori co si mysli.