Verstappen pritvrdil: Ak sa vám páčia tieto pravidlá, nechápete, o čom je pretekanie | Magazín F1 - F1online.sk

To musíš, když fandíš Mercedesu. Nemůžeš si pomoct. To je model přežití.

1 lajk

Verstappen za celou ground effect éru nic nekritizoval.
Teďka jsou 4 články denně, jak to je špatný.
Předtím to bylo simply lovely.

https://www.motorsport.com/f1/news/max-verstappen-f1-should-revert-to-lighter-cars-from-around-2010/10758303/?utm_source=chatgpt.com

S tím nikdy nic nekritizoval bych byl opatrnej. Ale tak byl před tím šampión, ptali se ho na jiné věci. A neboj PUFFe ty nejsi stejnej pokrytec jako Max. Jak řekl George, všichni piloti jsou sobci a pokrytci.

Ty jsi jenom správnej fanoušek Mercedesu. A co je dobré pro Mercedes je dobré i pro tebe. A tak to má být. Falešnou morálku stranou a užívat si vítězství svého teamu. Mají to zaslouženě. :+1:

A k tomu tipu ohledně Kimiho z roku 2022 ti blahopřeju. Dobrý odhad.

1 lajk

Puffe proč to hrotit? Současný pravidla mají hodně nedostatků, když se vyřeší, tak to bude zase dobrý

Poslal jsi článek z 10.9.2025, kde říká, že chce návrat lehčích aut.
To je má být jeho obhajoba, že byl kritik ground effectu?

Já klidně uznám, že byl kritik, a že jsem se mýlil. Nemám s tím problém.
Dejte článek z 2022 nebo 2023, jak kritizuje, že ta auta jsou k ničemu atd. jako to dělá dnes.
Akorát žádný takový článek neexistuje.

1 lajk

Já to nehrotím. Pravidla jsou zábava. To, co se ti nelíbí vyřeší poměr 60-40.

Je škoda, že je obrovský rozdíl ve výkonnosti mezi týmy.
2 týmy vyrovnané, pak velký gap, pak další 2-3 týmy vyrovnané a pak zase velký gap.

Pokud je mi známo, éra Ground effectu trvala od sezóny 2022 do konce sezóny 2025. Můžeš mě opravit, ale jsem si téměř jist, že sezóna pokračovala i po 10.9.2025.

Nebo Mercedes jezdil s Ground effectem jen v letech 2022 nebo 2023? :upside_down_face:

Tak to potom jo.

Že chce lehčí auta jako v 2010 je kritika ground effectu?

Tak to potom jo.
Sorry, mýlil jsem se. Verstappen byl velký kritik ground effectu.

Tady je i dřívější datum, ale to je jedno. Potřebuje si tlačit svůj názor, že Verstappen Ground effect eru nekritizoval, protože se mu dařilo. Takže to nemůže přijat

5 lajky

Právě proto, že se blíží jeho konec kariéry. Tak si zaslouží důstojný konec, kdy bude mít možnost ukázat něco ze svého umění. Ne to, že bude otrokem battery management simulatoru a jezdit v limitech možností co baterie a její výdrž dovolí

kde se vzalo

Co to s váma kluci je? Vy sem něco napíšete, někdo na to zareaguje a vy začnete tvrdit něco o čem nebyla řeč. Kritizoval v tom článku současná auta? Kritizoval. Jen jsem zmínil, že tak úplně Max spokojen nebyl. To je celé.

No nic moje chyba. Měl bych už vědět. :upside_down_face:

Takhle to ale většinou ve sportu nefunguje, málokdo se odhodlá odejít na vrcholu. I u šampiónů je daleko častější konec, že postupně klesá zájem/výkonnost/příležitosti, až dotyčný prostě oznámí konec kariéry. Skončili takhle jiní včetně třeba Schumiho, když odcházel od Mercedesu, Kimiho (s ním se myslím nikdo ani nerozloučil, i když jemu to možná ani nevadilo), a určitě bychom si vzpomněli i na další výborné jezdce. Pokud Alonso s mizérií AM skutečně skončí, nebylo by to nic výjimečného ani nijak nedůstojného.

On to asi bude vidět jinak. Myslím že každý šampión chce ukázat že na to ještě má. To máš jako v kasinu. Vyhráváš a máš se zvednout a jít. Ale nedá ti to. A jak začneš prohrávat, chceš aby ti motoristickej svět zase řekl, že seš šampión, že jsi nejlepší. Sem zvědav jestli to vyjde Lewisovi. Dneska jel pěkně. A když vezmu jakou má pravděpodobně Mercedes převahu, tak až mimořádně dobře si s tím autem rozumí.

Toto je 10 článok za posledný týždeň, kde plače na nové pravdilá. Šľape po svojej aure a povesti. Pre jeho dobro by mal skončiť so závodením alebo zavrieť papulu. Lebo sa z neho v posledné dobe stáva toxický a uplakaný šašo. :clown_face: Ale táto fáza kariéry asi stretne každého šampióna, keď sa nedarí podľa predstáv. :face_with_head_bandage:

1 lajk

naopak, on to MOZE zmenit tym, ze o tom bude hovorit. ty nie. ja nie. podla mna to teraz stoji za prd.

3 lajkov

Akorát on ti psal uplně něco jiného v čem je to nedůstojné. Každopádně u tebe se nedivím, že si to absolutně nepobrala a napíšeš, že tenhle konec nebude nedustojný. :-1: To čemu musí díky Hondě zase čelit, je pro jeho kvalitu závodníka, kterou neztratil ani v 45 letech, silně nedůstojné.

2 lajkov

A čo zmenil? Nič. F1 sa kvôli nemu nepohla ani o milimeter. Za to míľovými krokmi ničí svoju reputáciu. :slightly_smiling_face:

Ale jo, ta motivace je jasná, jenom ten happyend nastává málokdy. Pokud by se Lewisovi podařil, byla by to jedna z výjimek. A že je to pro něj na 99 % poslední příležitost v předním týmu je asi taky zřejmé.

Bojkot, Maxi, bojkot. Asi by to bylo drahý, ale kdyby jsi dokázal protestovat bojkotem nenastoupení do auta při velké ceně, tak by se třeba někdo přidal, nebo by tě zadupali zaživa :man_shrugging: Max je hlasitý a vyhraněný, měl by to rozseknout. Bylo by zajímavé co by se dělo. Skalní fanoušci by ho dle mě podpořili, a strhnul by možná i jiné jezdce, tom by pak byla jiná.

Nejlépe hned v Japonsku, pak bude dlouhé volno a bylo by co řešit :squinting_face_with_tongue:

Jen krátce k těm vaším názorům jak byly sezóny před hybridní érou skvělé páč byla podle vás poslední “surová” a divacky a jezdecky atraktivní auta.

Je to dokonalým příkladem toho, jak absolutně nevíte nic o F1 a jen opakujete nesmysly celoživotních uplakánků.

Systémy na podporu řízení které se v té době používaly a dnes jsou zakázány

• aktivní hydraulické odpružení a
    vertikální hmotové tlumiče

• trakční kontrola

• automatické mapování motoru

• aktivní výška vozu, tuhost
    odpružení a stabilizátorů

• automatický elektronicky řízený
    diferenciál

Tj. podle úhlu natočení volantu, polohy na trati a úrovni sešlápnutí plynu, systém upravoval podle přednastavených vzorců prakticky všechno kromě brzd a aerodynamiky.

Jen pro ucelení pohledu vysvětlím zjednodušeně, jak to fungovalo.

• pri trénincích vozidlo sledovalo GPS souřadnice a podle místa na okruhu, kde se zrovna nacházelo byla nahrána optimální data o nastavení všech výše popsaných systémů pro každou zatáčku zvlášť. Do závodu se GPS vypnulo a auto fungovalo podle přednastavených vzorců, které si mohl jezdec přepínat podle situace na trati na volantu…

Hodně podobné to bylo ve WRC s tím rozdílem, že tam měli diferenciály tři…

A ano, přesně to, co vám zrovna teď běží hlavou je pravda, měli byste víc používat hlavu :smiley:.

1 lajk