Nová éra Formuly 1 si získava srdcia čoraz väčšieho počtu fanúšikov. Maxa Verstappena však obchádza nadšenie zo súbojov koleso na koleso, ktoré predvádzali napríklad piloti Ferrari. Naďalej ich považuje za umelé a fanúšikom, ktorí ich ospevujú, odkazuje, že nerozumejú tomu, o čom je motoršport.
Myslim si, ze suboje ham vs lec boli velmi dobre, ciste a pekne, problem je, ze mercedes je ustreleny, a tie ich manevre na ferrari vyzeraju fakt komicky, predbehnutia ako na dialnici…v zaujme dobreho pretekania je, aby sa vyrovnali pohonne jednotky, potom sa vratia aj manevre na brzdach atd
Max ma pravdu, co sa tyka pravidiel vs DNA F1/pretekania…
Jedno vsak treba rozlisovat.
Som si viacmenej isty, ze % fanusikov, ktorym sa nove pravidla pacia/pozdavaju, nie je zrovna vysoke (takmer urcite mensina, mozno jasna).
Co vsak neznamena, ze nie je velka skupina fanusikov, co sice pravidla neschvaluje, ale vie uznat, ze samotny zavod je zabavny a nenudili sa. To je totiz ina “tema”.
Napriklad dnes obaja jazdci Ferrari (o Mercedese sa ani bavit netreba) velmi chvalili, ako si zavod uzili. No nemyslim si, ze nevedia co je pretekanie, ale ani to neznamena, ze su nadseni z takychto pravidiel…
Maxo ked nevyhrava tak len narieka a place. A ani jeho akoze supertalent s tym nic nezmohol. Zabudol jazdit. Asi uz je stary. Este aj priemerny piloti s podpriemernymi autami mu bezproblemov stihali a robili problem. Za mna fajn zabava. Ak sa podari Mercedes s upravami skrotit tak bude velka zabava.
Joppa, súhlas , len to vyzeralo umelo a mierne komicky, čo sa týka toho súboju Ham vs Lec, neviem no, taká súťaž v tom, kedy kto stlačí boost mode a potom druhého obehne a nie predbehne… . Aspoň ja mám na to taký pohľad, keď je niekto s tým spokojný, budiš, proti gustu žiaden dišputát, len mi to príde také ešte väčšie “vyumelkovanie” už niečoho, čo pôsobilo sterilne predtým, myslel som si, že to FIA nedokáže zhoršiť ale oni prišli s týmto , čo už .
Jasne, do velkej miery to tak je, uvidime ci/ako sa to bude casom menit, sme len v uvode…
Hoci podobne “predbiehania”, kde niekto z top timu doslova obiehal s DRS, lepsimi pneu a o 1-2 lvl lepsim monopostom sfukol supera zo stredu/konca pola, co nemal sancu, sme videli neurekom a to tiez tak uplne nie je o tesnom pretekani a pravej zabave (hoci niektori hikali aj vtedy)…
Ved ma pravdu, co je na tom zabavne vediet este pred prvym treningom ze preteky mercedes odjazdi v principe s kludom anglicana na 1 a 2 mieste, pretoze nema konkurenciu..par oku lahodiacich subojov pre urcitu skupinu na tom nic nezmeni, kazdy pricetny fanusik vidi ze aj v priamom suboji ferrari taha za kratsi koniec, momentalne nieje pre rovnocenny super..2014 bol slaby odvar proti tomuto roku..
A najlepšie je, ako túto baterkovú “show” tí naši slávni moderátori na Nova Sporte ospevujú. Ako keby nevideli v živote monopost s normálnym motorom a normálnym jazdcom. Fujtajbl
Tak z Maxovo úhlu pohledu je to asi pravda, ale Max se plete. Fanoušků, kterým záleží na F1 je velice málo. Většinou jsou to konzumenti. Drtivá většina fans, má jen jeden pohled. Je to zábava, nebo ne. No a ten zbytek má zase pohled “vyhrává ten můj je to dobře, prohrává, je to špatně nebudu na to koukat” . Nic dalšího v tom není. Ti jednotlivci co na to koukají ať se děje co se děje, jsou bílé vrány.
Nikdo z fans nechápe o čem to závodění je, jak by také mohl? Piloti jsou vlastně stroje. O takových reakcích a schopnostech se z fans nikomu ani nezdálo. Ano je z toho takový podivný mišmaš, ale stačí se podívat sem, kolika “pravověrným” fans F1 se to líbí. A rozhodně se nedá říct, že by se v F1 neorientovali.
Takže ano, najde se pár jedinců, kteří budou vědět, nebo tušit o čem Max mluví, ale většina to vůbec chápat nebude a část to bude vnímat jen jako vyplakávání bývalého čtyřnásobného šampióna.
Pochopiteľne sa to Verstappenovi nepáči. Zažíva podobnú deku ako minulú sezónu Hamilton. Je na ňom a na tíme kedy sa z nej vymaní. Jazdí priemerne, monopost nič moc a vyhliadky nie sú dobré. V každom prípade mal šancu dohody s Mercedesom a jeho rétorika by teraz bola určite iná.
rok 22-23 tam to nebolo to iste len v podani rb? tiez bolo hned jasne, ze vyhra maxo s 30s naskokom a na rozdiel od tejto sezony tam nemal ani na zaciatku preteku supera ako to ma dnes mercedes
to, ze to nebolo 1 a 2 miesto tak za to si mohol sam rb ako sa roky spraval ku svojim druhym jazdcom a ked pre nich existoval len minimax a nikto iny
2014 bol slaby odvar? tam mal mercedes daleko daleko vacsiu nadvladu
Ano, to je pravda (teda az na porovnanie s 2014).
Ale vies kto mal rovno na tejto trati, dva roky dozadu v 13stom kole 13 sekund naskok na tretieho?
Ano, ten, co sezonu predtym (2023) v dominantnom monoposte zvalcoval sezonu podobne, ako hrozi teraz s Mercedesom a otazka pred zavodom nebola kto vyhra, ale s akym naskokom sa pohra so zvyskom
Mercedes ma zial velky naskok (a obavam sa, ze tolko diskutovana tema kompresneho pomeru je len zlomok ich naskoku), ale to pri novych pravidlach nie je nic nove.
Toto bola druha VC novej ery, Cina 24, kde RB daval sekundu na kolo, bola tretia sezona pravidiel, tak snad dominancia Mercedesu nebude trvat tak dlho
Keby tieto 2 preteky boli 3 timy vyrovnane a mali 6ti jazdci realne sancu vyhrat, nikto by sa nestazoval (samozrejme v Maxovom pripade ak by patril medzi tych 6).
Lenze on isto vie, co je v moznostiach jeho motora a auta, a uz teraz vie, ze sa na Mercedes nemaju sancu tuto sezonu dotiahnut. Ved tym si nieje iste ani Ferrari.
Mne sa tiez nepacili sezony 2022 2023 2024, kde sa odstartovalo, Max zmizol povacsine v dialke, a to bol cely pretek. Takze tak
Zivot je zmena, pravidla sa zmenili. Keby im vypli grafiku, my by sme nemali ponatie o tom, ze tam maju nejake baterky a extra vykon ani by sme nezistili, o com to tam je. Takze tak.
Kazdemu sa to paci alebo nepaci povacsine podla toho, komu fandi. Za mna konecne nevidim nudu cely pretek. Aj ked ano, Mercedes si aj z Ferrari robi dobry den, lebo s prstom v nose /jak aj dnes George/ caka, kedy sa z P4 dostane na svoju P2 bez nejakych problemov.