minimax neplač…nemáš dominantné auto,robíš chyby,tvoje štarty sú katastrofa,tak je hneď všetko zle…tiež túto poloelektrickú formulu nemusím ale zatiaľ je to celkom zábavné pozeranie…uvidíme,čo bude ďalej,keď sa piloti aj tímy naučia viac,autá sú menšie,ľahšie,mrštnejšie,chýba tam už len nejaký poriadny V8 motor a bola by na 100% spokojnosť…
nesranduj, taketo suboje s autami z 22 neboli mozne
kolko takychto subojov medzi timovymi kolegami bolo v minulych sezonach so skakajucimi autami?
Souboj Ferrari byl pěkný, ale problém je v tom, že když si piloti 15x prohodí pozici, pak to devalvuje hodnotu zisku pozice. Tleskejte tomu, když za a) je to dílo baterie, resp. závislé na baterii, za b) za chvíli přijde odveta, pokud auto nemá převahu Mercedesu. Hrozbu vidím v obecné inflaci předjížděcího manévru a zisku pozice, ačkoli to jinak vypadá akčně. Bez ohledu na tento problém piloti Ferrari závodili s nasazením, za to jim patří uznání.
lujzo neprezul, lebo mercedes presne ohadol, ze za dodrzania pravidiel nieje mozne uz ten pretek restartovat a ak by prezul, tak maxo ostane na trati a lujzo mu daruje vitazstvo
len to v mercedese netusili, ze rb si kupil masiho a ten porusi pravidla a restartuje ten pretek sposobom ktory pravidla neumoznuju a nikdy v historii f1 sa takto pretek nerestartoval
Kedy si začal pozerať F1?
Pozri si hneď prvú VC a súboje Verstappena s Leclercom. Tam to bolo o jazdeckom umení a jazde na hrane u oboch pilotov. Nie o tom ako softvér ovláda pilotom energiu.
Mně ta AI implementovaná do výkonu motoru vadí a děsí mě. Za prvé omezuje pilotovu inovativnost, to znamená jednu z kritických a potenciálně rozdílových vlastností mezi piloty. Za druhé pokud mi autor předloží román v žánru fantasy s tím, že ho na základě jeho pokynů napsala AI, román samotný mě může pobavit, ale “autorovi” neudělím kredit skvělého spisovatele, na jehož další dílo jsem zvědavý.
A myslím, že toto se dá přenést i na aktuální F1. Závod mě může pobavit. Ale sorry, piloti, kredit nedostanete. A ano, je to krok k autonomním vozům, což je za mě špatně. V tomto souhlasím s Maxovou kritikou a s neformou Red Bullu to nemá nic společného.
Maxo má pravdu a úprimne, myslím si, že toto by hovoril aj keby vyhrával
Tobě se líbí, že jezdec jede kvalifikační kolo, v prvním sektoru je fialový, druhý sektor zelený a třetí sektor nabere obrovskou ztrátu, kvůli tomu, že se mu vyždímala baterka?
ako vies ze je to AI? to, ze to prisposobuje chovanie na zaklade predchadzajucich prejazdov nemusi znamenat, ze je to AI(vtom zmysle ako sa to dnes prezentuje). adaptivne algoritmy boli davno predtym ako prisiel ten dnesny boom tzv. AI
to vobec nemusi byt nejake ai, len “obycajny” algoritmus ktory na zaklade minulych prejazdov prisposobuje fungovanie motora na tie buduce a to nieje AI
píšem o pretekoch,nie kvalifikácii…na začiatku alebo po fázi SC je to vždy bitka prakticky celého poľa,čo to veľmi veľa rokov nebolo…kedy sa naposledy vedeli monoposty zoradiť tesne za seba? áno,je to umelé ale podstatne zábavnejšie ako posledné 4 roky…autám sa viac šmýka ako pred tým,tak si to vyžaduje viac umenia jazdy aby ukontrolovali správanie auta a nezničili rýchlo pneu…
Ano, tady to umělé závodění o tom, komu vydrží baterka déle a kdo bude mít menší drop off rychlosti na rovince, tak dost možná ukončí kariéru někomu takovému jako je Alonso - pan závodník, tělem i duší
Alonso má jednoducho smolu,druhý krát sa spojil s Hondou a druhý krát je to naprd…lenže tam nie je na chybe len elektrická časť ale aj motor,ktorý nemá výkon a integrácia s šasí..Honda zaspala vývoj,tak by som to nehádzal na nové pravidlá…pisálek Pavlík,písal,že vibrácie spôsobuje batéria ale to je čiatá konina,vibrácie spôsobuje motor alebo prevodovka,ktorý otriasa celým monopostom…tiež nie som niektorými vecami nadšený,jasne som pred tým napísal,že túto poloelektrickú formulu nemusím a radšej by som bol za motor V8…
Když vyhrával o 2s na kolo, a ostatní tam skákali jako klokani, tak nic neříkal.
To bylo samé simply lovely, úsměvy a intergalaktické výkony.
Kritizoval aj když vyhrával, ale vím, to se ti nehodí. Nehledě na to, že směřování formule k tomuto, kritizoval už v roce 2023
Max Verstappen has been a vocal critic of the Formula 1 ground-effect era (2022–2025), citing severe physical tolls, including back pain and 9G vertical impacts due to stiff, low-riding cars. Despite his success, he described them as uncomfortable, “not a lot of fun,” and “not Formula 1-like,” preferring more agile, older car
A ty sis furt stěžoval. Teď se to obrátilo a děláš to co dělal Max s vychvalováním pravidel
Alonso už skončil jednou za jiných pravidel, kromě toho v jeho věku by to nebylo nic nečekaného. Maxe by byla větší škoda, ale zásadní změna pravidel se v dohledné době těžko dá čekat. Nějaká úprava klidně, proč ne. To by asi problém neměl být.
Jasný, a když byl meeting, tak nikdo nic neříkal.. a bylo to pouze change your fucking car..
Takže change your fucking car.
Jsem stejnej pokrytec jako Verstappen. Máš pravdu.
No, tak Mercedes si potom vybojoval přidavné lanko a už to bylo přece fajn. Ale rychle ses otočil, první napíšeš že když Verstappen vyhrával tak nic nekritizoval… přitom kritizoval. Tak rychle otočit point jinam
Co to na věci mění? Jestli je to AI, nebo algoritmus. Pilot se přizpůsobuje stroji, dráze, okolí. Tak tomu bylo vždy. Nyní do toho vstupuje ať již algoritmus, nebo AI způsobem, který, soudě dle reakce nejen Charlese, byl dříve nevídaný.
Tak jako se to někomu líbí (tobě), tak se to může někomu nelíbit (Bretnix) a někdo se ještě nerozhodl (já).
Upřímně tomu jaký je rozdíl mezi prediktivním algoritmem, AI, nebo “jen” sofistikovaným programem, rozumíme asi tolik teorii relativity a možná i méně.