Klasika, Verstappen v nadpise, tak aktivita vo vlakne vyzera tak ako vzdy:
Alzaci zrazu zacali uctievat Maxa za toto vyjadrenie a Hogrovi zase explodoval komplex zo mna a nevie predychat to, ze sa mi dari a on je chaby brnensky priemer a dotuju ho rodicia, aby sa mohol na fore chvalit, ze chodi na F1. A k tomu pribalil aj jezka, lebo je na neho stale toxicky za to, ze si myslel, ze su kamarati a ono to tak nie je.
To len tak v skratke, takze nemusis ani scrollovat hore.
Pět lepších jsem už tady dnes napsal. Nechtěj po mě, abych připsal další čtyři, kteří se dnešních dnů nedožili. Myslím, že jeden smutný příklad je dostačující. Navíc bylo urážkou s nimi srovnávat Emila.
Neokecávám nic, jen jsem tu sezonu viděl a pamatuju si jí. Pro tebe asi nadlidskej ukol.
Poslední příklad proč neberu jiné zajmy nebo rodinu jako výmluvu a to je například Djokovic. Neni to muj oblíbený sportovec, ale teď už težko rozporovat, že je to nejlepší tenista historie. A ano má i jiné zájmy - má děti…a je top ve 37 letech. Podobně to mohl mít třeba Vettel, ale neměl…
Myslet si, že týmy F1 nabíraj piloty s tím, že si to odjedou jako hobíci a dopředu počítat, že kvuli dětem a jiným zajmum budou ztrácet přímo uměrně této zátěži desetiny nebo vteřiny? To nemuže nikdo myslet vážně.
Keby Verstappen, Hamilton, Alonso, Vettel, atd. jazdili v dobe Sennu, Fangia a neviem koho. Keby Fittipaldi jazdil v dobe Verstappena. Keby bolo keby. Co keby Verstappen bol v tej dobe este vynimocnejsi?
Kazda doba je ina a ide o to byt najlepsi vo svojej dobe. Mozme ich len porovnavat na zaklade toho ako dokazali vo svojej dobe vyniknut a ako ju ovladnut. Verstappen vo svojej dobe je jednoznacna no1, tak ako bol Hamilton vo svojej, Vettel vo svojej, Schumacher vo svojej a Fangio vo svojej.
Asi ano. Top 10 uplne easy, pre niekoho uz aj top 5, je to subjektivne, ale napisat, ze “do top 100 asi ano” to uz je cista Hogrovina.
Když napíšu, že stovka větších talentů se do F1 ani nedostala, tak nebudu od pravdy daleko.
Jistě ale můžu potvrdit, že po tolika vozech které Emil v F1 rozlámal by byli vyhozeni všichni jezdci. Takou toleranci v F1 ještě neměl nikdo i kdyby rozbili pouhou polovinu vozů.
Okecavacas. Boli spolu v time dve sezony. Obe sezony si boli pomerne vyrovnani. Ani jeden jednoznacne neporazal toho druheho. To nejde rozporovat.
Ano, to je pravda, ale povedz aj B. Sam Djokovic povedal, ze to bolo na ukor jeho rodiny. Nie kazdy je ochotny takto obetovat rodinu (cas s nou) a podriadit cely zivot (vo veku okolo 40ky) sportu.
Vettelovi na to chybala aj technika v rokoch 2015-2018, kde proti Mercedesu nemal sancu. A potom to bol Vettel prave bez tej motivacie, uplne odovzdany a zlomeny k comu mu dopomohol aj Binotto. Takuto fazu kariery mal aj Hamilton v McLarene, no ten tiez nema rodinu a nemal dovod koncit so sportom, lebo by nemal co ine na praci.
Rovnakym prikladom bol Jagr. Keby mal stastnu rodinu a deti, nehral by vrcholovy hokej do cca 45r a celkovo profi hokej do 50ky. Radsej by si uzival deti a zivot so zenou.
Tak Schumacher v Mercedese uz nebol to co kedysi (aj prave kvoli prioritam a motivacii), ale stale svojimi vykonmi mal na F1, hoci uz nie na titul, tak preco nie. Navyse bol obrovske meno a prinasal timu obrovske skusenosti.
Neviem co je liga klanu v datovej analyze, ale na fore uz od roku 2022 prebieha liga klaunov a vy styria good luck nepotrebujete, lebo s prehladom vediete. Ale ked chces vyhrat, mal by si zabrat, na Hogra s Puffom stale vyrazne stracas.
No jen sem se ti snažil vysvětlit, proč mě výmluvy tohodle typu nezajímají. Pokud chceš být v nečem nejlepší, tak tomu musíš vždy hodně obětovat - platí to uplně ve všem. Mě zajímá výkonnost, co se děje na trati a co se děje v týmu - souvislosti. Jestli se někdo ho.ní za ekologií a nebo věnuje většinu svého jiným věcem, než profi sportu, který dělá, tak je mi líto, ale nebudu ho považovat za top s dovětkem, kdyby to nedělal, tak je to lepší. Logický.
…takže my s Maxem máme Alonsa v top 5, právě proto, co Alonso předvádí na trati. A protože je motorsport, tak závislý na technice, tak to neni na základě titulů.
Uz nevedia co na neho vytiahnut, tak vytiahnu prehru 18-rocneho Maxa proti Ricciardovi vo svojom prime, kedy bol jeden z top pilotov v poli. A vymyslia k tomu kadejake nepodstatne statistiky, len aby si ulavili od svojej bolesti.
Ale na Alonsovu prehru s Hamiltonom v 2007 furt vytiahnu nejaku trapnu vyhovorku. Este som vsak nepocul vyhovorku na to, ze Hamilton v tom roku ziskal 6 PP a Alonso len 2. Aj ked si odmyslime penalizaciu z Madarska, ktoru ja nepovazujem za fer, tak je to stale 5:3 pre Hamiltona.
Tak isto chlapci nejako este nikdy nespomenuli fakt, ze Alonso prehral interny suboj aj s Trullim v 2004 (neviem ci tie cisla presne sedia, neoveroval som ich, ale na body prehral urcite).