Verstappen: Alonso patrí do najlepšej päťky histórie, mohol mať aj osem titulov | Magazín F1 - F1online.sk

Max Verstappen dostal nedávno úlohu určiť piatich najlepších jazdcov Formuly 1. Na tento exkluzívny zoznam zaradil aj Fernanda Alonsa, aj keď počas dlhej kariéry nazbieral “len” dva tituly a 32 víťazstiev. To však Holanďan neberie do úvahy a tvrdí, že z čisto jazdeckého hľadiska Alonso do najlepšej päťky určite patrí.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/167115/verstappen-alonso-patri-do-najlepsej-patky-historie-mohol-mat-aj-osem-titulov

Alonso je veľmi rýchli,čistou rýchlosťou asi najrýchlejši v histórii,ale má jednu veľkú slabinu,ktorá mu zobrala mnoho titulov a to je nízsie IQ,keďže nevie vôbec sa rozhodovať prakticky.Nieco ako Sagan v cyklistike.

Troufalé, velmi troufalé si tohle myslet :smile: Tituly nejsou všecko? Všestrannost důležitým ukazatelem? My za to dostávali pořádnou sodu :smiley: :ok_hand: Ti nejlepší se poznaj :clap:

2 Likes

8 titulů, to je mazec!
Alonso je Bůh :green_heart:

Jsem zvědavej na ty, co tu kopou do Alonsa a fandí Maxovi, jak se s tímhle poperou. Max neřekl nic nového

2 Likes
2 Likes

Jak se s tím vypořádají fanoušci Maxe? No asi podobně jako fanoušci Alonsa, když naopak Alonso podobně chválil Maxe :stuck_out_tongue:

1 Like

Maxova úderka? :smiley:

1 Like

Já jsem se v 92’ mohl vyspat s Pamelou Anderson.

1 Like

Aby tě nakojila? :stuck_out_tongue_closed_eyes:

1 Like

Ano, mimo jiné. :stuck_out_tongue::grin:

Alonso to hlavne rozbalil 2005 a 2006…pre fanúšika Schumachera to nebolo radostné ale ukázal sa ďalší talent

1 Like

To neznám :sunglasses:
1515151515151515

Naozaj by ma zaujímalo prečo tam Max uprednostnil Fernanda pred Jimom Clarkom - hlavne keď presne “počet titulov nie je jediné kritérium a ide aj o šťastie” sedí rovnako aj tam.
Ak by niekto argumentoval, že “ten jazdil dávno” - má tam aj Fangia.
Asi to bude len kvôli osobným vzťahom a možnosti ho naživo sledovať.

Inak IMHO neexistuje takmer jediný argument prečo dať Fernanda pred Jima, čo ma síce mrzí, ale tak holt…realita.

2 Likes

To je smutný, tohle propásnout…

Já jsem se zase málem stal příbuzným J.P. Belmonda, skoro vystudoval elitní univerzitu a jednou jsem napůl umřel :grinning:.
Budeme tady dneska psát bájné historky?

3 Likes

Každý kdo Alonsa bedlivě sleduje jeho karieru a má cit pro rychlost, tak ví, že je to naprosto výjimečný jezdec, který neměl to štěstí sedět v dominantní voze, kde by ty tituly vozil jeden za druhým, ani Renault nebyl bezkonkurenční mašina. V motorsportu je prostě potřeba to více sledovat. Do první pětky nej patří jednoznačně. :green_heart:

4 Likes

Nizsie IQ :smiley: Sagan sa nevedel rozhodovat?

Niekto tu nemal dobry obed…

7 Likes

je to len cisto subjektivny nazor kohokolvek kto su 5 naj jazdci historie, rovnako aj maxa, neda sa urcit na zaklade sympatii ktori boli najlepsi, keby sa opytali ostatnich jazdcov urcite by sa nezhodli na vsetkych 5…niekto uprednostni Prosta, Rindta, iny zas Stewart, Mansell atd…

1 Like

No mohl, kdyby těch zbývajících šest z různých důvodů neprohrál… Reálně mohl mít řekněme další tři, 2007, 2010, 2012, počítat, že mohl líp přestoupit už je dost křeč. To mohli i jiní jezdci a taky mohl při přestupu do RB dopadnout jako Pérez, to nikdo neví. Taky Hamilton mohl mít deset titulů (2007, 2016, 2021), Prost mohl mít osm titulů (1983, 1984, 1988, 1990), přičemž na zisk dalších třech mu chybělo celkem 5,5 bodu! Ale je to nakonec jedno, klasická okurková sezóna, tak se vytahují podobné nesmysly :smile: .

2 Likes

Verstappen ale právě říká, že na titulech nezáleží. To číslo 8 nebo kolik, je nepodstatné, Demon Hill jednou řekl, že jich mohl mít Alonso 10, kdyby byl v dominantním voze někdy. Tady jde prostě o to vidět jen Alonsovu vyjimečnost ve všech vozech ve kterých byl a jeho super konzistentnost bez velkých propadů s tím co měl a to už více jak 20 let + to že jako pilot byl skvělý i ve vytrvalostních závodech, Indy, Dakar… :innocent:

2 Likes