Verstappen: Alonso patrí do najlepšej päťky histórie, mohol mať aj osem titulov | Magazín F1 - F1online.sk

1017362061-SCH-20061022-0618-0036-A3
Z roku 2006, komplikovaný to bylo už v době, kdy jezdil Schumi za Ferrari

Ferdo Ferdo, ako to ty sleduješ tú F1, keď vieš o kom sa Lauda vyjadril, že je to talent storočia?

PS: A nie, nebol to Gasly. :stuck_out_tongue:

Napisat mozes co chces, je to kazdeho vizitka

A Clarka si videl, keď si ho dal do svojej top 5?

Tak Schumacherov návrat už bol len z nudy a dosť možné, že aj kvôli kolektívu v Mercedese. Navyše Rosberg bol veľmi kvalitný pilot, je to majster sveta a bol takmer na Lewisovej úrovni.

A keď to chceš dať do porovnania s Alonsom, tak vidím rozdiel v tom prehrať s Rosbergom a prehrať s Oconom (resp. v celkovom merítku byť približne na rovnakej úrovni) a teraz sa motať na úrovni Strolla v poslednej dobe. Týchto dvoch nemôžeš s Rosbrrgom porovnávať. Navyše Schumacher mal rodinu, deti a iné záujmy už pred svojím návratom. Alonso nemá takmer nič len F1, takže tie priority mali okolo 40ky každý inde. Pre jedného je F1 stále top priorita, pre druhého to bolo už len hobby.

2 Likes

S Oconem možná prohrál, ale evidentně jsi neviděl tu sezonu. Strolla v celkovém obrazu totálně zadupal do země (z vlké části proto, že oproti Alpine je Aston spolehlivý). Je mu 43, ale nikdy jsem to jako vymluvu nepoužíval. Výmluvy typu, že má děti a jiné zajmy mě proto od ostatních taky nezajjímají, ale chápu, že někdo své miláčky omlouvat musí.
Vrchol byl, když tady třeba raptor psal, že kdyby se Raikkonnen snažil, tak byl přede všema a že vlastně ostatní museli dřít aby byli o chloupek lepší než on. :smile: Na takovýhle kecy a výmluvy já nejsem - u Alonsa to není ani potřeba v jeho nejdelší kariéře.

2 Likes

Motat se na úrovni Strolla, kterej dostal 1,4s v Q. To zas datovej analytik nevychytal😀

2 Likes

Asi sečetl blbě nějakej sloupec v excelu. :smile:

2 Likes

To je sice pravda, ale za Schumiho éry se ale nemuselo tak moc šetřit. Nejvíce problémů dělalo šetřeni gum a paliva. Jako jediný jezdec se nebál médiím říci, že na tak hrozných koláčích ještě nikdy nemusel závodit.
Knoflíků bylo dost už v jeho době, ale nemuselo se štelovat před každou zatáčkou. Kvůli štelování se nestíhal soustředit na samotnou jízdu a pak skákal soupeřům na záda.

Takových talentů jakým je Emil byly desítky. Ke své smůle ale jezdili v jiné době a proto se dnešních dnů nedožili.

Tak vymenuj aspon jednu desiatku Ferdo. Zacni rovno Gaslym. :smiley:

Pleteš si éry. Gasly přišel do bezpečné doby.
Musíš pátrat spíše v éře Didiera Pironiho.

V sucte dvoch sezon nazbieral Ocon viac bodov. Suma sumarum si boli dost vyrovnani. Ked si top 5 jazdec historie (poda teba) a zaroven nedokazes jednoznacne porazit pilota ako Ocon, tak tu mi nieco nesedi. :smiley:

V celkovom obraze ano, lebo bolo auto dobre a Fernandovi vyhovovalo. Akonahle vsak auto uz nie je take dobre, tak su si pomerne vyrovnani posledne tyzdne (toto ste vycitali Vettelovi, ked jazdil so Strollom).

Akoze Schumacher je moj milacik a ja ho musim ospravedlnovat? Tak ty si pekne argumentacne v koncoch. :smiley:

Co je na tom nepochopitelne, ze ked sa vratil do F1, tak to pre neho bola len zabava a uz nemal taku motivaciu, kedze bol najlepsi v historii a drzal vsetky podstate rekordy a popritom mal rodinu a ine aktivity? Motivacia je velmi dolezita. Preto napriklad skoncil Usain Bolt pomerne skoro, lebo vyhral vsetko co sa dalo. Lenze sprint sa neda robit tak ako F1, ze si prirodzene dobry a mozes sa aj po par rokoch z nudy vratit.

A co to ma so mnou alebo s touto diskusiou? Raikkonen mal tiez dve fazy kariery. Za svojej ery a ked to pre neho bola priorita bol uplne inde ako ked to bol “hobby driver” (netvrdim tym, ze keby chcel, tak by porazil Alonsa a Vettela).

2 Likes

No tak cakam na tych 10 talentov na urovni Verstappena. :slight_smile:

Nikde nepíšu že Schumacher je tvuj miláček, jen jsem reagoval na to, jak se vždy špatná výkonost pilotů nějak okecává a říkám, že já to nedělám a že u Alonsa to nebylo ani potřeba. Pokud se pilot rozhodne jezdit na top urovni a vezmou ho do F1, tak je od něj očekávané maximum a ne to, že si tam jde jen zajezdit jako hobík - pokud to takhle vidíš ty, tak celkem chápu, že tomu rozumíš jak rozumíš (asi jako statistice resp. data analýze).

Nevím proč musíš pitvat každou mojí větu, myslím že svuj nazor na tohle jsem dostatečně vyjádřil, shodnu se s Maxem, že je Alonso v top 5 nejlepších a tím to končí.

2 Likes

Hoši, přišel jsem o něco? :sunglasses:

2 Likes

Nic, Jos Maxův pohled neustál a nazval ho klaunem :smiley:

1 Like

Datovej analytik neumí s číslama ani psaným textem, ježkovi přeplo. Takže nic novýho

1 Like

Přiznám se, že jsem neunesl, že Max zařadil Alonsa do top5. Ale někteří to nesou ještě hůř. Dokonce vlastní fanoušci ho nazývají klaunem.
Tak daleko ve frustraci nejsem. Snažím se Maxův názor respektovat.

1 Like

Kdyby ježkovi přeplo, tak tu budeš zase brečet ty :stuck_out_tongue:

4 Likes

Tak Alonso bol v Alpine na priblizne rovnakej urovni ako Ocon a furt to nejako okecavate, tak mi nehovor, ze to nedelas. :sweat_smile:

Si to zabudol, tak si rychlo doplnil tuto Hogrovu frazicku? Uz aj ty sa takto znizujes? Chlapci chlapci, keby ste vy tak rozumeli datovej analyze ako ja, mohli ste sa mat v zivote pomerne lepsie. A Hogr nemusel mat zo seba take komplexy, ze je len chudacik ziveny pycou materinou. :clown_face: