Ajaj, level pomocná škola
Děkujeme
… teď ještě aby jste vydrželi Na tohle než petice je lepší to rovnou udělat, jinak je to jen pláč v koutě Tak schválně
Lol uz aj maxa verbuju
VER jde do Audi.
Už ho nekrm prosím.
Ja rozumiem, ale Schumacerovo posobenie v Mercedese neberiem ako jeho prime, ale ako zabavu. Uz asi ani nemal ambiciu byt najlepsi a ziskat titul, len ho proste stale bavilo jazdit, mal v time ludi, ktorych mal rad, a tak pomahal budovat novy tim.
Suhlas a tiez som bol rad, ze to Vettel ukoncil, lebo to nerobil naplno a uz aj osobnostne to nebol ten Vettel, ktoremu som fandil. Ale pri Schumacherovi to bolo ine. Jeho to stale bavilo a mal pri sebe ludi, s ktorymi mal dlhu historiu (Brawn).
Respektujem, ja Alonsa v top 5 nemam, nevedel by som ju takto narychlo zlozit (Schumacher, Fangio, Senna, Prost, Lauda, Verstappen, Hamilton, nevedel by som koho z nich vyradit), ale do takej top10-top15 by som Alonsa aj s Vettelom zaradil. U Alonsa je skoda posobenia v Alpine a u Vettela v Astone. Nebyt toho, boli by u mna obaja vyssie.
Však už jsem napsal, že k tomu víc nemám😁
Si predstav ten fanusikovsky kotrmelec miestnych cirkusovych artistov, keby Newey, Max aj Marko prestupili vsetci do Astonu. Posr4l by som sa, keby tam Max pride rozprasit Alonsa alebo ziska titul.
Este aby si Wolff so starym Strollom nemerali penazenky v snahe dostat Maxa k sebe buduci rok.
No Ježku, zase si ostrouhal. Psal jsem ti, že Newey zustane v UK. Ty ses tomu vysmal, ale zase si ukazal, jak o tom víš prd. Rozvazana prazdna lednice radši zalezla do kanalu, když tu v březnu psala, že Newey do AM je konspirační teorie
Max nevyhrál od Kanady a ty ho už cpeš do Mercedesu a AM. To máš fakt důvěru v Maxe, že dokáže vyhrávat i bez Neweyho a dominantního auta
Můžu rejpat? Však je máš v ignore už dávno, ne?
Dokonce už asi 150x z tohodle fora odešel.
Tak do odcházení z fora bych nerejpal, protože tím je slavný i jeden tvůj kolega.
Dejve, já vím, že mě máš rád
Kdyby 150x, už tu psal i o to, jak chce dostat ban, aby tu nebyl
No nevím, to jsem tu zrovna možná nebyl, ale u Ježka je docela složitý tu být a zrovna si nepřečíst jak odchází.
Nemam, taky mental nesom aby som to otvaral vkuse
Priznam sa, ze ma udivuje ako sa mnohi dokazu hadat na tak subjektivnej a komplexnej teme, ako je top 5 pilotov F1 ever…
Je to sice ine, ale ludia sa nezhodnu ani na naj hudbe, filme, jedle atd. a statistiky k nim su tiez irelevantne. Tak preco by tak malo byt v sporte/hyperkomplexnej F1? Tym ze najuspesnejsi (to sa da merat relativne jasne) neznamena automaticky aj najlepsi (hoci som presvedceny, ze ti najuspesnejsi musia mat aj talent) znamena, ze jednotlivym faktorom rozhodovania prirodzene pripisujeme rozdielne vahy…
Rozhoduje primarne cista rychlost, dravost, talent, technicke chapanie, stastie/nestastie, “bezchybnost”, ci aj charakter/prejav/ferovost , isty pribeh, sympatie a ine?
Tie ery su natolko ine, ze hadzat ich do jedneho vreca a porovnavat, akoby to bolo takmer rovnake, lebo ved F1, je ciry nezmysel, az nespravodlivost… Nie je nahoda, ze az na malo vynimiek sa objavuju v rebrickoch tu skor novodobejsie mena. Preco asi…
Uz urcit top5 za obdobie napr. 20 rokov je za mna velmi narocne, nie ze takmer 3/4 storocia (nemozne).
Bol by napr. Max uspesnejsi v 50-70. rokoch ako teraz? Netusime, ale vieme, ze o moc uspesnejsi by snad ani nemohol byt ako je posledne sezony, ale naopak, rizik, ze by to mohlo dopadnut o dost inak, je velmi vela. Dnes je F1 natolko bezpecna, niekedy vysmievana ako plejko jazdci, kde stlacis restart a ides znovu. Predtym riskovali zivoty a naozaj museli mat gule, hrdinovia. Mozno by sa Max zaradil do zoznamu desiatok talentov co sa zranili, ci zahynuli a kto vie kolko uspechov by dovtedy nazbieral. Podobne Hamilton, Vettel ci dalsi “novodobi”…
Napr. taky Lauda. Cisto jazdecky nepochybne tiez talent, rozumel aj technike, no len z tejto stranky by som ho asi ani do top10 nezvazoval. Ale jeho sila, odhodlanie a pribeh je fascinujuci. Takmer uhoriet a zomriet a ty sa vratis, ziskas dalsie tituly a dokonca za (pre mna dva najlegendarnejsie timy) Ferrari aj McLaren. Skutocna legenda a teda jasne ze by som ho v rebricku zvazoval…
A takto by sa dalo o viacerych. Taky Clark, z toho co som si o nom nastudoval, brutalny talent v roznych seriach, no nemal to stastie. Senna (to co predvadzal bolo unikatne) mat viac stastia, kolko by mal titulov?
Maly detail, nehoda, vie zmenit vsetko. Taky Mika Hakkinen po nehode v Adelaide bol par dni v kome, boli obavy ci prezije, ci sa vrati, ci nebude pomalsi… Kratko na to ziskal dva, takmer tri tituly za sebou proti jednemu z najlepsich ever. Naopak Massa po nehode uz nebol Massa pred nehodou, Kubica a ini… Samozrejme, kapitolou samou o sebe je stastie na techniku…
To vsetko sa neda zohladnit natolko exaktne, aby davalo zmysel moc sa hadat.
Mozno by pomohlo viac respektovat nazory druhych bez urazok (diskutovat vecne a slusne) a napokon, kedze o tom je aj tento clanok, respektovat aj Maxov pohlad na vec…
Zbytocne som sa strasne rozpisal, ked vidim aka bomba tu zase raz vybuchla, tak sorry za roman
Však ten tu hraje oběť stejně, jako Jos nebo Raptor, aby omluvili svoji agesivitu a toxicitu