Verstappen: Alonso patrí do najlepšej päťky histórie, mohol mať aj osem titulov | Magazín F1 - F1online.sk

No s těmi ingliš skilz nevím nevím teda, ale jako hodnotné a zábanvné, by to určitě bylo, jakýkoliv článek o RBR nebo Ferrari, závěrem vyhodnocen jako mental išuz nebo mental brejkdaun

5 Likes

Tak nějak jsem tušil Ferdo, že jako odborník a milovník virtuálního prostředí to budeš Ty, kdo tu záhadu rozlouskne.
:+1:

1 Like

Už vás napadlo kluci, že se chlubit informacemi, které získal někdo jiný a jsou lehce dostupné pro každého, je potupné i pro cvičené op.ice?
Co takhle zvednout zadek ze židle a jít do světa budovat kontakty, něco se dozvědět, naučit a nebýt k smíchu?

1 Like

Přeloguj, to je taky jednoduchý pro tebe. Vypadaváš z role. :grin:

2 Likes

Furt to tady dokola zmiňujete jak rozbitý kolovrátek… jak jste také říkali, jak máte IP lokaci, že je stejná pro oba účty, ale stále nepošleme že?

4 Likes

Ano a toto ja ani nikde nespochybnujem.
Mozno si nepochopil presne podstatu tej casti co som pisal, ze akoby to bolo, ak by Senna zil (jasne ze Hill sa jazdecky na MSch nechytal, ale ze sezona 94 bola vo vysledku tesna je fakt a so Sennom by to mozno nedal, plus kauza trakcna kontrola) a Schumi nemal vo Ferrari take podmienky ako nikto pred nim, ani po nom v celej F1.

To vsetko zasadne ovplyvnilo historiu, statistiky a teda aj celkove vnimanie (napokon viacere vplyvne osobnosti F1 potvrdili, ze F1 potrebovala po smrti Sennu zo Schumiho spravit dalsieho Sennu) a to je do velkej miery aj faktor potrebneho stastia/nestastia… Tak ako mohol mat 11 titulov, mohol mat aj podstatne menej ako ma…
Tu teraz nejde o porovnavanie statistik, tie urcuju najuspesnejsich, nie automaticky najlepsich, ale ten prekryv je samozrejme velky.

No a napisal som ze dominantna z tych 5 sezon s titulmi vo Ferrari bola vacsina, co 3 z 5 je a prva polovica noveho milenia bola proste dominancia Schumiho a Ferrari… Neskor to napodobnil Lewis a teraz je k tomu blizko Max…

Inak ale suhlasim, riesit naj pilotov a rebricky za kratsie casove obdobie, iste ery, napr 15-20 rokov je urcite lahsie a objektivnejsie :slight_smile:

Však pošli všechny tvoje a Josovi účty, ta vaše uderka ma 5 členů, ale 15 účtů :clown_face:

2 Likes

Tazke fantasmagorie a prekrucacky na obed tu pises

3 Likes

Nie rok 94 tesný nebol ani náhodou, schumachera diskvalifikovali z 2 miesta v anglickú a z 1ho v Belgicku a zakázali mu štartovať v ďalších dvoch gp. Len a len to dosiahlo tesný šampionát. Keď už bola to FOM kto schumacherovi spoza zeleneho stola skomplikoval jednoznačné víťazstvo v šampionáte.

Pochopil som to dobre ale poukázal som na chyby v tvojom argumente, a to že “keďže to bolo tesne s hillom tak senna by titul bral bez problémov”.

Za ďalšie trakcia bol výmysel a prosím ťa nájdi si to lebo to nieje pravda. Boli tam pochybnosti o launch control ale nie o trakčnej kontrole.
Podmienky vo ferrari si ale vyrobil sám a to myslím si, že to je ľahké uznať bola jeho šikovnosť a čaro jeho talentu. Keď máš na mysli testovanie tak to mali za možnosť všetci a napríklad taký mclaren v tom čase testoval aj na dvoch rôznych tratiach naraz.

Taktiež nechcem ťa chytať za slovíčka ale “vacsina sezon po 00” si nenapisal.

A keď môžeš napísať ktoré osobnosti povedali že bol schumacher umelo vytvorený kvôli smrti senny ktoré si explicitne naznačil. Pretože ja to počujem prvý krát.

Já tu nepíšu tvůj životopis :smile:

Teba nejak naplna to hadanie sa s ludmi?

1 Like

Však se tu s tebou nehadam :slightly_smiling_face:

Dal si to do uvodzoviek ako citaciu, pritom som to nenapisal, nemam rad takyto styl.
Chyba je v tvojom vnimani co som naozaj napisal/myslel a nie chybna argumentacia…

Mozes pisat k priebehu sezony 94 co chces a mnohe by sme sa asi zhodli, ale absolutne nic to nezmeni na fakte, ze sa tesne rozhodovalo v poslednej VC sezony, po dalsej kontroverzii (kolizii), to je realita na zaver tej sezony.

A teda uvaha (ak sa zhodneme, ze Senna bol “asi” kapanek lepsi nez Hill), ze Senna by mal sancu na titul, je absolutne relevantna a nenapisal som, ze by tak urcite bez problemov bolo, tak prosim neklam…

Napokon, Senna bol vtedy suverenne najvacsia hviezda F1, dodnes mnohymi povazovany za naj talent a zrazu na vrchole kariery “vypadol” zo zoznamu konkurentov novej vychadzajucej hviezdy Schumiho. Cize tvarit sa, ze to jeho karieru zasadne neovplyvnilo je asi tak realisticke, akoby niekto teraz tvrdil, ze ak by sa take nieco strasne stalo teraz Maxovi, nebolo by relevantne zamyslat sa, ako to zmenilo rozlozenie sil a titulov v F1 dalsie roky…

Ale ak to vidis inak, nech sa paci, ty mas svoju pravdu, ja svoju. Ako by to naozaj bolo sa zial nedozvieme, kedze o Sennu sme prisli a vsetko sa zmenilo…

1 Like

Nenapísal som to ako citáciu to by som dodal ze ta citujem. No ale napísal si citujem

Čiže nepriamo implikujes že by ten titul vyhral senna pretože to bolo “tesne” s hillom.

Napísal si niekoľko zavádzajúcich statementov a mňa obvinis že klamem? Ok…

Ano klames resp. zavadzas, ak pouzivas uvodzovky akoby si ma citoval, ze som tvrdil, ze by sa tak bez problemov stalo, pretoze som to tak ani raz nenapisal, na tom sa zhodneme? Na uplne preukazatelnom fakte?

A som rad, ze si postol moje realne tvrdenie, ktore hned zacina otazkou, na zamyslenie sa a diskusiu a nie na skakanie do seba a tvrdeni o zavadzani. Nie urcitostou (tu davam iba v tom, ze bez Sennovej smrti by vnimanie vseobecne bolo ine, nemuselo by byt horsie, ale urcite nie lepsie) vysledku a konstatovanim ako konkretne by veci boli. A nic zavadzajuce na tom nie je, len sa ti to nepaci…

To, ze Sennova smrt znacne ovplyvnila dalsie roky a teda aj Schumiho, je pre racionalne a objetivne uvazujuceho cloveka samozrejmost… Nicim som tym nechcel znizovat kvality MSch. A ano, samozrejme ze naznacujem, ze Senna by v 94 mohol ziskat titul, ved to jasne pisem. Ale nikdy som nenapisal ani ze urcite, ani ze bez problemov. To je zavadzanie, nie takyto nazor… Mimochodom, ja mam Schumachera v postSennovskej ere za urcite top5, pravdepodobne top3 jazdcov, takze dost zbytocna debata…

A ceresnicka na torte je, ze sam dokonca na zaver pisem, ze v skutocnosti tieto detaily a odpovede na otazky nie su v tejto teme dolezite, ale to, ako narocne je nieco ferovo a objektivne zhodnit, ked vsetko so vsetkym suvisi a jedna vec vie zmenit tak vela, plus obrovsky rozdiel tych dob. Zda sa, ze ma mnohi od zaciatku takto pochopili, ty zjavne nie, skoda…

1 Like

Vidis priamo ti napíšem že to nebola citacia a ty to stale beries ako citaciu tak o čom sa chces bavit keď vobec nerešpektujes čo ti napíšem pritom si to ty ktory zavadzal trakcnou kontrolou alebo tými vyjadreniami ľudí že schumacher bol len vytvoreny po smrti senny. Do uvodzoviek som to dal len a len z dovodu ako to pre mna vyznelo a keby som ta chcel citovat dal by som to priamo odcitovane z tvojho prispevku.

Za dalsie napisal si

Pritom v predchadzajucom clanku si napísal

Nebudem ti pisat ze si intecionalne klamal lebo si to nemyslim len si si to dokladne nepametal a inak to myslel a ja to beriem kedze necakam ze fotograficky si pametas od slova do slova co píšeš preto som aj ja len parafrazoval no ty z toho robíš vedu. Tak beriem spat kamarat, žiadny zlý úmysel v tom odomna nebol.

Celá ta naša výmena bola, pretože ty si asi myslíš že ja sa obuvam o tvoj nazor ale to nieje pravda. Mne osobne je tvoj nazor ukradnuty obuvam sa do tvojho zdovodnenia tvojho nazoru ktory je podla mna chybný nič viac nič menej.

Ono keby bolo keby a senna by nezomrel a schumacher ho v 94 porazil bol by považovaný za horšieho pilota ako nim povazovany je dodnes a vice versa schumacher?

Keby sa bol stefan bellof nezabil bol by senna takou hviezdou alebo keby prost nepresvedčil dennisa na jeho angazovanie aj ked to mclaren za potrebu nemal?

Aj pre mna je teda uz tvoj nazor ukradnuty, kedze si opat zavadzal, ze som klamal o trakcnej kontrole, pritom som len napisal, ze to tu sezonu bola kontroverzia, co aj bola, nie ze ju aj pouzival. Prekrucas moje slova a potom na nich stavias svoje argumenty proti mne, pritom ta moj nazor ani nezaujima, cize to mozeme ukoncit, aj tak sa motame dokola, lebo si to jediny pochopil cele zle. Nie zrovna top jazdec Hill realne bojoval v 94 v poslednej VC o titul a napadat ma za nazor, ze Senna by mal podla mna vacsie sance a mozno by ten titul dal, je pre mna neuveritelne, ale snad si spokojny :slight_smile:

1 Like

Preboha a naco si tu kontroverziu spomenul ked nie na implikovanie ze schumacher mal externú/ nelegalnu pomoc? Kristove rany…

Presne touto otazkou si mi definitivne potvrdil, ze naozaj od zaciatku nechapes celu podstatu mojho prveho prispevku a ako ludia vnimaju a zostavuju rebricky naj, cize nie len na zaklade statistik (to je rebricek uspesnosti), ale aj inych faktorov a prikladaju im ine vahy a teda su aj ine poradia…

To ze to kontroverzia bola (samozrejme su dva hlavne tabory proti sebe v tej otazke a podla toho aj mnohe hodnotia), ze si to myslel aj Senna, je fakt. Nepisal som co si myslim ja, ci ju nelegalne pouzival, ale poukazal som na FAKT.

Naopak, ty moje poukazovanie na realitu tej sezony oznacujes za klamstvo a druhy krat si mi vlozil do “ust” nieco, co som ani raz nenapisal, cize to fakt nema cele zmysel pre mna uz, obzvlast ak nas navzajom nase nazory nezaujimaju… Maj sa a pekny den.

1 Like

Vidíš nemáš o tom ani šajnu a prehlasujes to ako fakt.
Zopakujem benneton ziadnu trakcnu kontrolu nepouzival, dokonca ani z toho neboli ani len obvinený. To bol len vymysel najprv senny a potom médií.
Nepochopil si to ty mna “nezaujima” tvoj názor kde zaradzujes schumachera, je to kazdeho osobne pravo si ho dat do svojho rebricka kde kto chce. Islo mi len o to podla akych kritérií si si to obhajil a proti tomu som argumentoval.

Beries to prilis osobne aj ked to nebolo odomna mierene ako osobny utok no s tím uz ja nic neurobím.

Pekný deň navzajom.