Tak jasně, pohodlí člověk přijímá rád, to souvisí s lidskou povahou. Takové změny také uspějí na férovém trhu, to je jasné . Problém je, že občas je nutné chtít po lidech i změny, které na první pohled nejsou pohodlné, ale mají význam z dlouhodobějšího hlediska, a to je taky úkol státu. Tam volný trh nemá šanci, proto musí přijít nařízení viz výše. A protože jsou lidi čím dál tím nárokovější a pohodlnější, slyší to čím dál tím víc neradi, a pak radši věří tomu, že jakékoliv omezení není nutné. Je to zbytečné, šlo by to jinak, proč zrovna teď, proč zrovna my, proč zrovna tohle… To není jen o elektromobilitě, ale prakticky o jakékoli změně, která s sebou nese omezení nebo nepohodlí.
2 Likes
Teď mě napadla zajímavá úvaha…
Já jsem si před pár lety udělal nad garáží 90m2 zelené střechy, je to pěkné, baví mě to.
Kdybych si místo toho tam dal elektrovoltaiku a úložiště a pořídil EV, jezdil bych skoro zadarmo.
Otázka je, která z těch dvou možností by byla skutečně ekologičtější.
2 Likes
Jelikoz hadam, ze je to tvuj pozemek, tak takovy kund@rny nemusis resit. Udelej si tam, co je tobe po chuti. Samozrejme v mezi “zakona” mrk mrk, znas to…
Pokud jde o me, tak ja bych si nechal zelenou strechu.
1 Like