Tombazis z FIA varuje pred rokom 2026: Na nové pravidlá nebudú pripravení všetci | Magazín F1 - F1online.sk

Dojazd je asi najhorší argument ktorý možeš vytiahnuť pri argumentácii proti elektromobilite. Absolútne o ničom nevypovedajúci. Dnes mám dojazd 1150 na plnú nádrž pri mojom štýle jazdy - neviem kedy som to naposledy použil. A tak je to pri 90% vodičoch.

Problémom elektromobility je absolútna pseudo-ekológia ktorá sa s tým prezentuje. Nie, nerieši elektromobilizmus nič, nezachraňuje planétu a celé argumenty ako nás hnusná čína predbehne ak neskočíme na elektromobilitu je iba dôvodom lebo sa EU rozhodla ísť tak radikálnym spôsobom vopred
→ Automobilová veľmoc odovzdala zbraň do ruky niekomu inému.

Ochotu presedlať na elektromobily vidíme u automobiliek ako bijú na poplach a “každá jedna” ktorá tu v následujúcich 5-10 rokoch mala mať svoje portfólio čisto elektrické, zrazu svoje plány presúva alebo sa ich kompletne vzdáva.

Zvyšok povedal PUFF. Elektromobil je zaujímavá voľba ale má to byť rozhodnutie medzi A alebo B. Nie nasílne rozhodnutie niekde z vrchu.

1 Like

Len pri Tesle je problém že neráta reálnu spotrebu auta ale len pohonného ústrojenstva, takže keď kúrenie vezme 5kwh alebo klíma 2kwh tak sa to človek na spotrebe nedozvie.

A k šlachte fóra

Sprostosti typu 150-200tisíc km a elektromobil je vhodný do šrotu riešiť nemá význam. Viete o tom hov.o tak sa k tomu aspoň vyjadrujete.

Spaľovacie autá nie sú v Európe zakázané, zatlačilo sa na hybridizáciu, pán Boh zaplať za to.

Predaje EV vozidiel v Eú
Máme čo doháňať, neutrálne Švajčiarsko má viac EV nákladnej a armádnej techniky ako celý zbytok Európy

Žijte dlouho a blaze. :vulcan_salute:

2 Likes

Ja ji mel a za me to merilo presne. Bralo to realnejch 30kwh pri pruznym zrychlovani a tempomatu na 200 km/h.

A ten zbytek nevim, jestli je mireny na me. :smiley: Ja jsem nic takovyho nenapsal a ja osobne mam auto, ktery mam maximalne 2 roky a najedu s nim 30-50k km. Takze tohle neresim…

Elektromobily jsou EKO.
V jednom autě je minimálně 500 kg kyselin.
V deseti je to už pět tun.
V ČR je zhruba 6,5 milionů osobáků, tak si sami zkuste spočítat jaké množství jedů vzniklo kdyby pouhý jeden malý státeček měl pouze elektromobily.
A kde jsou náklaďáky a lodě a letadla.
A čím tak velké množství nabíjet?
Hlavně bacha na rakovinu plic, když se budeme brodit v kyselinách.

Ty zachraňuješ planetu stejně jako Masi zachraňoval AD21

Pre mňa ako používateľa auta je v tomto prípade dojazd kľúčový. Z hľadiska používania ma absolútne nezaujíma ekologická stopa, ale keď je dojazd niekde na úrovni 300km ako píše @Motorkar , tak je to pre mňa zásadný problém.

Ak by bol dojazd 600-700km, tak ok, lebo takmer nikdy nejdeš takú diaľku bez prestávky. 300km je však už o inom. To sú 2 hodiny jazdy po diaľnici. A keby mám každé 2 hodiny stáť niekde 30-45 minút na nabíjačke, tak diky, ale nie.

Ďalším problémom je zostatková cena. Spalovák, ktorý mám sa v podobnej konfigurácii a s podobným nájazdom a vekom na bazároch predáva o cca 10 tisíc eur lacnejšie. Keď si týchto 10 tisíc eur započítam do ceny užívania elektromobilu (keďže by som ho nabíjal na verejných nabíjačkach a nie doma pri bytovke), tak už to také “zadarmo” jazdenie nie je ako sa mi snažia všetci zelení nahovoriť.

Súhlasím, ale to nie je problémom spotrebiteľov, ale tých, čo to umelo pretláčajú, lebo všetci vedia, že je to klamstvo.

Súhla. Už som to spomínal vyšše - ekektromobil pre vybraných používateľov môže byť fajn (ako druhé auto prevažne len do mesta ak si ho môžem nabíjať v noci v rodinnom dome), ale nie nasilu a pre všetkých.

Dnes sú už aj spalováky tak emisne čisté, že je to zbytočná téma a hranie sa na pseudoekológov. A to ani nehovorím, že zatiaľ čo bežný benzín / diesel ľudia vedia používať kľudne 20-25 rokov, tak elektromobily potrebujú na túto dobu aspoň dva a tu už ide celá teória zelených do prdele. :slight_smile:

Kdysi někdo chytrý řekl něco v tomto smyslu:

• když jsi zcela závislý na komoditě, kterou
    musíš kompletně dovážet, začneš být
    závislý nejenom ekonomicky, ale i
    politicky…

A to je problém vyspělého západu a jeho závislostí na nestabilních režimech.

Proto ten tlak na elektromobilitu a další technologie nahrazující ropu.

Za mě jediná rozumná cesta.

Akorát hrozí že jednou umřu hlady…

2 Likes

Problém je, že lidi tohle především kvůli vlastnímu pohodlí nechtějí slyšet (nějaký vzletnější důvod se najde vždycky). A protože pohodlí a nechuť se jakkoli omezit, ne-li něco aktuálně obětovat kvůli delší perspektivě je lidská vlastnost, je podobná problematika živnou půdou pro populisty všeho druhu. Ale myslím, že jsme si tady politické debaty zakázali, je to tak :smile: ?

1 Like

Však taky kouř z jednoho elektrárenského komínu se dá přijatelně ošetřit, aby tolik neškodil, daleko snáz, než xy pod nos čmudících dieselů. A to je taky rozdíl :slight_smile: .

1 Like

Pokud se bavíme o ochraně zdraví, ochraně životního prostředí nebo o strategické bezpečnosti státu, mezi kterou určitě zajištění mobility patří (to je ta závislost na diktátorských režimech), nikdy se nemůže jednat o dobrovolné rozhodnutí, vždycky půjde o nařízení shora. A bohatě stačí jedna z uvedených možností, pokud se dohodneme, že EKO to není.

1 Like

To úplně zavání nesvobodou :smiley:

Zase ta zlotřilá demokracie tomu brání, někdo by s tím už provždy měl něco udělat.

1 Like

Osobni Elektro auta jsou trapas, vozit se v okastlovane zdvizce fakt nechci 🫤

Jirka si koupil i elektro motorku.

Asi se vyboural bez helmy, nebo mu to poradila prolhana AI.

A elektro koloběžku?:thinking:

@PUFF
Vsadím se kluci, že neznáte nikoho, kdo má doma tolik čoudících motorů jako já.

1 Like

Tak kdyz si dealer, doufam ze dealujes jen motorky :eyes:

Kdy mi prijde ta kroska cos mi slibil?

V žádné komunitě není úplná svoboda, vždycky je to určitý balans. Jak se pračlověk začal sdružovat do tlup, tak obětoval určitou část svobody :smile: . Jde o míru a druh omezení. Jak se taky říká, každý nejdřív platí tím, co nejsnáz postrádá. Já snad radši obětuju to pohodlí před závislostí, ale každý to má jinak :woman_shrugging:.

1 Like

Bobe, Bobe, jediné co dealuju je vyjetý olej :love_you_gesture:.
A hlavně už ze zásady nikdy nic neslibuju.

2 Likes

Myslím, že můj poslední příspěvek má rysy trestného činu, konkrétně “podněcování k odporu proti státní moci” , nebo jak to odborně zní…

Musím si dát pauzu, nebo mě vaporizují
Čau

2 Likes