Raz vyskúšaj elektrické auto a uvidíš aká to je paráda.
Tiež som nechápal, vyskúšal som a už jazdíme ticho, komfortne a lacno.
Edit
Na jazdenie jedným pedálom si treba zvyknúť. Mŕtva batéria na dvore… proste klasik
Raz vyskúšaj elektrické auto a uvidíš aká to je paráda.
Tiež som nechápal, vyskúšal som a už jazdíme ticho, komfortne a lacno.
Edit
Na jazdenie jedným pedálom si treba zvyknúť. Mŕtva batéria na dvore… proste klasik
Půl mega sis za palivo zaplatil dopředu hned při koupi auta.
Další náklady navíc budou za předčasně ojeté gumy. Váha navíc a slastný pocit ze zrychlení ze vzorku rychle ukrajuje milimetry.
U nás je to s nabíjením ještě fajn, ale třeba v některých částech v Německu ti kvůli kyselinám nedovolí tepelné čerpadlo a nabíjet můžeš až Ti elektrárna pustí proud.
Držím palce, ať Ti vůz vydrží co nejdéle.
To je ten rozdíl, na sportovní vyžití a praktické užívání jsou rozdílné požadavky. Ve Finsku (aspoň teda v Turku) zase jezdí jenom elektrické autobusy, žádný problém a lidi třeba nebudou tolik umírat na raka plic.
Ahoj, už jsme to tady společně schytali za celoroční pneu, tak Ti musím jít na pomoc . Vyzkoušela jsem e-Golf, e-Up a taky Dacii Spring (s nejsilnějším výkonem, původně to prý byla velká bída), a všechno bylo úplně vyhovující pohodové svezení (v rámci kategorie, samozřejmě). Teď bych nepředbíhala další vývoj v celkové strategii, ale představa elektriky mě nijak neděsí.
No jo celoročné pneu to bola tiež ťažká téma
Pri elektromobiloch boli problémy z počiatku s niektorými typmi batérií, v dnešnej dobe sa ale používajú bezpečné batérie ktoré nehoria, zvládnu oveľa rýchlejšie nabíjanie a vydržia oveľa viac životných cyklov, technika ide dopredu - netreba sa báť
Zrovna dnes říkali, že od příštího roku mělo u kyselin dojít k nějakým změnám ohledně volného parkování atd. Ale jsou to oblastní záležitostí, které může mít každé město, nebo i čtvrtě jinak.
No parkovanie je obrovské pozitívum. Zaparkujem na vyhradené miesto, pichnem kábel a platím len nabíjanie namiesto parkovného. Nie len že človek nabíja ale zapnem si klimatizáciu kedykoľvek a netrpí nikto na zimu/teplo v aute.
Nepovedal som že som si kúpil nové auto, za 500tisíc kČ si vieš kúpiť v pohode rodinné auto 4-5 let staré s dojazdom 300-400km ktoré cez víkend nabiješ predlžovačkou z paneláka a jazdíš celý týždeň
Za 20min v potravinách dokážeš nabiť viac ako 100km dojazdu, keď cez týždeň nakúpiš viac krát tak nemusíš vôbec vyhadzovať predlžovačku z okna paneláku
Cena nových elektro áut podľa mňa už dobehla cenu auta spaľovacím motorom, ale samozrejme nájdu sa výnimky ktoré sú drahšie (vlajkové lode značky väčšinou)
Já když natankuju plnou, tak mám dojezd 630km…
Takže 1200km elektro je docela pohoda.
Každá novinka potřebuje trochu protlačit, proto se poskytují výhody. (Myčku ještě i dnes spoustu hospodyněk odmítá, ale když ji jednou vyzkouší, tak už nikdy lak na nehtech neničí).
Ale až se Elektromobily stanou běžné, tak veškeré výhody padnou a pak bude už jen v moci politiků jaké podmínky v budoucnu nastaví.
Elektro auta tady byla mnohem drive nez spalovaci, ale popularitu si neziskal ani u ridicu, ani u vyrobcu, hlavne palivo je skvelej byznys, elektro ano, ale jen v oblasti mestske dopravy a zasobovani, to tady ale bylo vzdy, uz v radech desetileti a o VZV ani nemluvim. No a spedicni doprava kde je to nejvice potreba, tam se bude spalovat dalsich 100 let.
Tak Európa potrebuje rozhýbať elektromobilitu lebo inak Čína, Kórea a Tesla nás zadupe a budeme v háji či bude vládnuť Fiala alebo Babiš
Jak chceš pracovitý svět dohnat ajťákama?
Budeš muset počkat nějakých 150 roků než Asiaté po vzoru Evropanů taky zleniví a pak se zase začne svět srovnávat.
Samozřejmě pouze v případě, že Evropu neskoupí Arabi.
A o 150rokov budeme všetko vyrábať v Severnej Kórei?
Třeba se Evropa stane tak EKO, že tady budeme mít výsadu pro celý svět pást voly.
Tak ja na jedno svoje male auticko ak dam plne (benzin+cng) a ak pojdem tak cca 100km - mam dojazd ku 1400 a ked dupnem tak 1200…
pretoze chcu mat sutaz motorarov, ale iba vtedy ked su vsetci vyrovnani.
Zdravím kolegu, co máš? Já jezdím dlouhým golfem cng/benzín ještě s velkou benzínovou nádrží a jsem spokojená asi na 120 % .
Aaaa - tak to verim…
Ja mam Mercedes E, 20 kg CNG nadrz a 60l benzinova a nedam na to dopustit… v CR mam rocnu dialnicnu za polovicu a po EU su skoro vsade pumpy, takze sa aj dobre chodi a pohodlne a za malo peniazkov