Asi čeká až tráva zakoření. ![]()
Jen tak pro pobavení posílám jednu fešandu, která hlídá rybník Zadní Kouty u Třeboně
:
Byli jsme před nějakým tím rokem samozřejmě na kolech, ideální terén pro průměrné lenochy
.
Zdá se, že tahle holka už bude trochu vyspělejší žába. Nejspíše i ideální partnerka pro tichou domácnost. 
Na Třeboňsku jsem nikdy nebyl, ale zatím jsem slyšel pouze samé superlativa.
Ideální třeba na hlídání vinného sklepa, nikdo se tam neodváží
.
Jižní Čechy jsou vůbec hezký kraj, ale ono je nakonec hezky skoro všude, když člověk ví kam jít. My máme třeba moc rádi Český Krumlov, tam si musíme aspoň jednou ročně zajet, jinak máme absťák.
Víš houby co chlapy může napadnou po druhém půllitru. 
Za nás chlapi říkávali “Když se Ti nějaká ženská nelíbí, tak jsi ještě málo vypil!” 
V Krumlově jsem byl. Někde poblíž jsme měli dovolenou s veterány.
Naprostá fantazie. Člověk žasne do jakých věcí se naší předci pouštěli. A všechno holými rukama.
Nemůžu najít fotky z druhé strany, když člověk přichází od parkoviště a před ním tahle část zámku doslova vyrůstá ze skály. To když jsem viděla poprvé, tak jsem nevěřila svým očím a bylo mi hned jasné, že tady nejsem naposledy
. Ale ono je fakt hezkých míst všude, chce to jen hledat (a fotit
).
Já mám takovou srdcovku v Karlové Studánce. Sice tam trochu chcípl pes, ale ten lázeňský klídek a krásná příroda mě fascinuje. Nejkrásněji je tam ale v zimě.
Prý je tam nejzdravější vzduch ve střední Evropě.
Krásné. Taky jsem byla, ale už si moc nepamatuju…
Dříve to byly lázně pro havíře s respiračními problémy. Mě hodně fascinují stavby ve stylu roubenek. Ke dřevu mám takový zvláštní citový vztah. Ale kromě restaurace Hubert jsem tam v žádné jiné roubené stavbě nebyl.
Pustevny na Radhošti s drevenými stavbami od slovenského architekta Dušana Jurkoviča sú tiež veľmi pekné miesto na výlet. Foto je z novembra 2019, keď som tam bol naposledy.
Pustevny jsou hodně profláknuté. Teď už je tam postavená vyhlídka Valaška, Někde jsem tady výše dával zimní obrázky.
Tak nič, len som chcel nadviazať na Tebou spomenuté drevené stavby.
Vo Vysokých Tatrách by mal byť zdravší vzduch.
Naštěstí je dřevěných staveb poměrně dost a udržují se. Napadají mě třeba skanzeny v Rožnově. Kousek od nich je taky vyhlídka.
Já si taky myslím, že by měl být v Tatrách zdravější vzduch, ale ve větších výškách je vzduch řidčí a to už nemusí některým lidem vyhovovat.
Čo sa týka drevených zrubových stavieb, tak na Slovensku sú známe najmä dedinky Čičmany a Vlkolínec, kde som sa bol aj pozrieť.
Liečením dýchacích ciest je zase známy ústav vo Vyšných Hágoch vo Vysokých Tatrách.