Trosky, takže Prachovské skály? 
@Ferda Trosky jasně, Prachovské skály jsou kus vedle. Tak ještě chvilku počkám. A film si nikdo netipne?
Kus vedle? Takže Český ráj a S čerty nejsou žerty? 
Český ráj je v tomhle případě trochu široký pojem, když víme, že jsme byli na Troskách… A S čerty nejsou žerty to není
.
Pracháče jsem už tady jednou vzpomínal. Nebýt Foglara, tak jsem tam možná nikdy nebyl.
Na Troskách jsem tehdy byl taky. Byl to takový kratší milenecký výlet kolem Jičína. Stavili jsme se i v Hrabalovém Kersku.
Později jsem tenhle nádherný kraj viděl z pidi Cesny při vyhlídkovém letu.
Napadá mě Princ Bajaja, ale to těžce střílím od pasu.
Dál nevím. 
Konec.
@Ferda Tak v devět sem dám správnou odpověď. To údolí není tak známé, i když Český ráj je samozřejmě správně. Ale že nikdo zatím neuhodl film mě trochu překvapuje, to je tak jednoduché! Takže ještě počkám, nevěřím…
Byl to film pro pamětníky?
Nejnovější už není, ale filmem pro pamětníky bych ho nenazvala.
Tak to mohla být pohádka o Měsíčníkovi …? Princ a Večernice?
Tak řešení:
Místo - Věžické údolí v Českém ráji, rybník Věžák - to bylo spíš pro fajnšmekry
Film - Jak dostat tatínka do polepšovny! - pod skálou učí Luboš Vaška dračí smyčku a přes rybník na ně pokřikuje maminka Anna… Ale možná to nikdo neviděl
.
Už si vzpomínám. Mimochodem dračí smyčku používáme na moři častěji než lodní uzel. Je spolehlivá, dá se uvázat různými způsoby i jednou rukou a lehce se rozvazuje.
Taky umím. Ale jenom přímo na sobě a neuměla bych to popsat, tu legendu o drakovi jsem nikdy nepochopila
.
Mi ta povídka o studánce taky odváděla pozornost od pochopení uzlu. 
Tady mám zajímavost asi hlavně pro @Ferda , ten by to mohl ocenit. Při třídění rodinných fotek jsem narazila na napatinovaný obrázek mořského vlka. Pěkný, ne
?
No jéje. Podle postavy vidím, že Tvůj táta byl v práci hodně užitečný. I když má zakrytou tvář, tak je cítit, že měl moře hodně rád. 
Jak dlouho asi vydržely digitálky ve slaném vzduchu?
Já hlavně podle postavy vidím, že tam přibral, na lodi se vždycky dobře jedlo, toho pohybu moc nebylo a byl tam vždycky cca 8 měsíců
. Digitálky na ruce mi zase potvrdily, že se nejedná o obrácený negativ, ale opravdu používá levou ruku, i když byl pravák - zřejmě v pravé drží ten reflektor nebo co to je, aby mu nespadl do moře. To byla jen taková sentimentální náladovka pro přátele slané vody
.
Když byl na úvazu, tak si musel pomáhat jak se dá. Je vidět, že pracuje za plavby.
Taky na lodi přiberu. Jen to kluci nesmí přehánět s rybami. Těch se přejím hodně rychle a toužím po mase.
To nevadí, veď na piatkových pinčusoch to dáš zase dole.