Jo takhle, no tos to vylepšil
. Ale proč ne. Nicméně možná si už tady leckdo všiml, že mám trochu posunutý denní režim. Takže spíš později večer!
Já dnes asi budu celý den bojovat s ajťáky, tak mé názory by dnes mohly být pro mé okolí malou zbraní hromadného ničení.

Áno, ľudský život na tejto hmotnej úrovni má zmysel aj logiku.
No to je nádhera! Trenčín?
V noci bývá moc hezky nasvícený. Jezdil jsem kolem něj ještě než byla postavená dálnice ze Žiliny do Blavy. Kolem hezké serpentínky.
Tak já to zkusím, ale za smysluplnost zamyšlení neručím
. Jakže zněla otázka, “Má to tady smysl?”
Pokud jde o otázku po smyslu života, myslím, že smysl života každého jedince/živého tvora je ten život sám. Boj o zachování vlastního života je nejsilnější přírodní instinkt a člověk v tom není žádná výjimka. Pokud by život neměl smysl, nikdo by o něj nebojoval. Protože jsme ale Homo sapiens sapiens, tak nám takové primitivní vysvětlení nestačí a hledáme další, už každý podle svého založení - pro někoho je to rodina, pro někoho věda, pro někoho třeba služba jiným atd. atp. Ten základní smysl tam ale zůstává.
Pokud je otázka míněná jinak, a to po logice/uspořádání života, záleží asi nejvíc na subjektivním vnímání jednotlivých událostí/jevů. Ten samý sled událostí může vnímat každý jinak třeba podle toho, co předcházelo, což už pravděpodobně není u každého stejné. Taky záleží na ochotě přijmout teorii, že události kolem nás logiku nemají, nebo naopak na snaze v nich logiku hledat. S tím, že postoj se může lišit i u jednoho člověka v návaznosti na náladě, osobní situaci, vlivu okolí atp.
Jak odpoví agnostik asi není těžké uhodnout - no buď události okolo nás nějakou vnitřní logiku mají nebo nemají, však včas poznáme
.
Tak nevím, jestli jsem vás tady nepřipravila o čas
.
@Explorer Byli jsme tam jednou na výletě, a fascinující je i ta cesta k hradu - člověk hned vidí, že tam sídlil nějaký velmož, dalo by se říct ve svojí době “víc než král”. Velkolepá záležitost.
Moc hezky napsané.
Jen jsem se opět špatně vyjádřil
.
Ta otázka “má to tady smysl” byla myšlena jako “má to tady smysl se ptát na názor ostatních na můj filozofický problém”…
Asi rychleji píšu, než přemýšlím
.
Musím jít jedu domů a ráno mám schůzku v Praze.
Jo tak, ten problém měl teprve přijít
! Tak já se budu těšit a tohle beru jako trénink… Bon voyage!
Zámek Raduň? 151515
Ano je to Raduň a to město v dálce je Opava.
Zase tip na hezký výlet, tam jsme ještě nebyli. A teď se musím vrátit k mytí oken…
Spíše bych doporučil Jeseníky. Je to kousek. Nebo Vítkov Podhradí atd. Raduň je moc v civilizaci, ale hezká je.
To už nikdy nebude pršet, že budeš umývat okna? 
Jistěže bude. Teď jsem skončila, tak do večera by mohlo začít…
Myslíš zákon schválností? 
Ještě že jsem chlap a tyhle starosti se mi vyhýbají.
Vždyť patina je tak ceněná. 
Počasí na výlet dnes mohlo být lepší, ale člověk si nesmí vybírat
. Tenhle hrad je hodně známý, i když fotky bývají z jiného pohledu:
Potom jsme se přesunuli do možná trochu opomíjeného romantického údolí, kde se natáčel jeden hodně úspěšný film:
Má někdo náladu na hádanky
?
TRosky?
![]()