Tipy na tripy a dovolené

Neviem, ale viem, že je borovička Borec. :smiling_face_with_tear:

2 Likes

Už jsem chtěl napsat Tatrianský čaj, ale právě jsem byl poučený, že nemám psát jak slyším, takže opravuji na Tatransky čaj. I když ten má v sobě spíše ostropestřec, než hořec.
Po rusňacky tatranska herbata. Nebo tak nějak.

Pri Tatranský zase treba dať na konci dlhé ý, lebo pred tým nie je dvojhláska. :slightly_smiling_face:

1 Like

No vidíš jak to pletu. :grin:

1 Like

Ten Horec som ešte nemal. Z týchto bylinkových alkoholov (ktoré inak až tak nepreferujem) som mal asi najčastejšie Becherovku a Tatranský čaj.

Ještě máme Praděda, bylinnou hořkou, zubrovku když už jsme u těch bylinek.

1 Like

Já to ani neumím nějak charakterizovat, prostě destilát. Pro nás to tenkrát mělo příchuť něčeho zakázaného a tím vzrušujícího, proto jsem si to tak zapamatovala. Připadali jsme si všichni jako takoví malí odbojáři :smile: . A taky proto mě po létech tak znechutilo, že už to nalévali prakticky všude :smile: .

1 Like

Zubrowka je poľská s nejakou trávou, či?

Vždycky se najde nějaká móda nějakého hnusu. Čereš pálinka, zelená, teď rumy a podobné jedy.

Ano je to polská kořalka z nějaké hodně aromatické trávy. Jeden z kapitánů přinesl jednu doma dělanou na loď a válela se tam roky. :grin:

Violík v Krkonoších 1472 m.

3 Likes

Je to tak :+1:! Přidávám pohled z větší dálky přes Labskou a připomínku slavného závodu, než se zase budeme věnovat důležitějším věcem:

3 Likes

Tohle taky neni složitý.

2 Likes

Na mě jo :smile: . 151515

Taky jsem ztracen v lese.

1 Like

@Evap @Ferda
Jsou to taky Krkonoše - velký Hank černé sjezdovky ve Špindlu. Docela slušný padák a z té silnice to vypadá krásně. To bylo zrovna, když se tam připravoval svah na svěťák v lyžování. Tady je je ještě par dalších fotek…

Asi to může být brané jako tip, protože Krkonoše miluju, protože na ně mám super vzpomínky –

– a taky, že na veřejné lyžování se zrovna Špindl dost hejtuje za ceny (na skipass to v porovnání s ostatními středisky vůbec tak drahé není, především, když se to koupí několik týdnů dopředu) a za to, že to není jako v Itallii (jasně že to neni jako v Alpách), ale my si to tam na lyžování velmi užili, až mě to samotného překvapilo, a ten svah je super. Určitě tam zase zavítám.

5 Likes

Aha, tak to potom jo :smile: . Já jsem byla ve Špindlu doslova jednou v životě… Jezdili jsme celé moje dětství do Pece, a potom s rodinou na Klínovec, který jsme si hodně oblíbili. Možná zkusím někdy zajet a dovzdělat se :smile: .

Ja som chcel napísať Špindl, aj keď som tam nikdy nebol a nepoznám to tam, ale potom som to nechal tak.

1 Like

Vlastně jsme na tom byli stejně. Taky mě napadl Špindl, ale fakt to tam vůbec neznám, tak jsem to vyřešila taky tak :smile: .

1 Like

Docela sešup pro amatérské lyžaře. Další názorná ukázka jak máme u nás krásně. :sunrise_over_mountains:

1 Like