To jsem nevěděla, zase tip na výlet. I když osobní zkušenosti z hor jsou jenom turistické, tak tam určitě taky můžem
.
To by na fotke místo kola musel byť Pačes a Paklíč.
Kdo ví? Třeba tam jsou i myši, hadi a tygři. 
Pojďme třeba zase trochu do světa… Tady bych si například dovolenou klidně zopakovala. Pozná někdo aspoň oblast? Není to daleko…
Nějaké Rakousko?
Súdiac podľa typu domov by to malo byť nejaké jazero v Rakúsku, prípadne v Nemecku.
Wolfgangsee 
S kopci si na mě nepřijdeš, mají tam trail s 25m skokem…
Na to se nezapomíná, musíš mít nájezdovou rychlost 65+ a když nedoskočíš, tak je tam kamenná hrana
.
@Explorer Máte to všichni správně, čekala jsem, jestli @Triper určí i jezero
. Vzpomněla jsem si, že už jsme tady byli “na návštěvě” v centrále RB u Fuchslsee, my jsme tam tehdy bydleli na druhé straně jezera. Je tam nádherně asi všude, i když počasí nám zas tak moc nepřálo. Schafberg se na nás zlobil
a my jsme přitom nebyli tak úplně líní a tuhle pěknou zubačku jsme využili jenom na první stanici, pak už jsme to došli po svých (teda není to bůhvíjaký výstup
).
Taky jsme si užili plavbu po jezeře, moc hezká vzpomínka
.
Co by, však to musel být zážitek. Jenom nevím, jestli mi už z té fotky není zima
.
Voda je z ledovců. Už si nevzpomínám jestli měla 4, nebo 7 stupňů, ale na canyoning se používají hrubé neopreny a když se do Tebe opře sluníčko, tak je Ti horko a chladná voda je pak příjemná. Horší je to ve špatném počasí. V takovém případě by byl vstup zamítnut i @Triper ovi. 
Ještě by se slušelo dát odkaz na kemp kde jsem byl ubytovaný.
Majitelé jsou Češi, takže české točené a vynikající česká kuchyně zaručena. Druhá večeře v podobě buřtotéky u táboráku je téměř povinná.
Sportovních aktivit tolik, že všechny nedokáže ani odolný turista během dovolené zvládnout. Vynikající instruktoři a kvalitní vybavení, kola, rafty, neopreny…
Majitel hraje výborně na kytaru, takže i večery bývají hodně aktívní.
Za mě 10 z deseti.
Musíme se průběžně starat, aby nám nezapadla tahle naše oáza klidu
. Pozná někdo tenhle kopeček? Prozradím, že tentokrát jsme doma:
Bude to dost vysoko. Krkonoše?
Seš dobrej, počítám, že Krkonoše jsou pro Tebe trochu daleko. Pro znalce prostředí by neměl být zásadní problém konkrétní název, uvidíme, jestli se někdo najde.
Já ťapal hlavně po slovenských horách. V nádherných Jeseníkách a Beskydech spíše jednodenní výlety, ale slovenské hory jsem 15. 5. otevíral a 15. 10. zavíral docela pravidelně. V tomhle krajním období býval na horách nejčistější vzduch, především od lidí.
Zbytky sněhu, nebo začínající ledy v kalužích nebyly žádným překvapením. Krosna na hrbu v ni spacák, áčko pro každý případ a ešus s Primusem byly podmínkou. K jídlu většinou Trenčianský párek s fazulou, lečo, hydinová paštéta, špek a hroznový cukr pro rychlý přísun kalorií.
Většinou se jednalo o krátké hřebenovky 3-5 dní.
Nevím jak dnes, ale tehdy se v půlce května a půlce října otevíraly a zavíraly horské boudy, které bývaly v zimě zavřené.
Snad jsem zdejší domorodce neurazil svou slovenštinou. 
Správne má byť Trenčiansky s krátkym y. ![]()
Takhle nedokonalé bývají všechny hybridy. 
Děkuji za poučení. 
V slovenčine totiž nemôžu za sebou nasledovať dve dlhé slabiky a dvojhláska ako “ia” sa považuje za dlhú slabiku. Ale z Vašej českej strany to úplne chápem, lebo tak prirodzene hovoríte. 
Z Tater mi kromě samotných hor utkvěl destilát “horec”, který se tenkrát nabízel tak nějak “pod rukou”, protože výchozí surovina je snad chráněná. Docela mě otrávilo, když jsem se po létech vrátila a horec se prodával na každém rohu… @Explorer , to už “horec bodkovaný” chráněný není
?