Kousek vedle je Stoh, v průměru nejprudší sjezdovka v ČR, ta opravdu není pro začátečníky. 
Ale myslím, že délkou to nesplnuje parametry FIS a není tam žádný zlom. Podle mě FIS parametry splnuje jen právě ta černá ve špindlu.
Já nikdy dobrý lyžař nebyl, ani mě klasické lyže nikdy nelákaly. Vlastně jsem lyže bral jako podřadné náčiní, když jsem vyrůstal na téhle parádě.
Klasické lyže jsem taky samozřejmě vlastnil, ale vázání Kandahár mi z nějakého důvodu nevyhovovalo.
8884569.jpg (978×652)
Jsem se včera díval na Narcos.
Byla tam scéna, kdy padouši roztrhli člověka pomocí za motocykly uvázaného lana a za ruce a nohy u chlápka…
Jarní fyzikální kvíz zní:
Každý z motocyklů táhne silou 1000N, člověk vydrží v tahu 1500N.
Otázka: Vydrží člověk pohromadě, nebo se roztrhne?
Udělal bych anketu, ale nesmím 
roztrhne 15znakov
Každý z motocyklů táhne silou 1000N, člověk vydrží v tahu 1500N.
Otázka: Vydrží člověk pohromadě, nebo se roztrhne?[poll type=regular results=always public=true chartType=bar]
- Roztrhne
- Neroztrhne
- Roztrhne pouze v případě, že motorky budou uchycené na pevném bodě
0 účastníci
Tak tahle anketa je morbidní i na mě, a to je co říct… Nicméně viel spass
!
V tomto případě je realitou pouze fyzika. Naštěstí.
Páč to Ferda trochu zkomplikoval nejasnou třetí možností, tak dám odpověď.
A jen dodám, že to zase samozřejmě máte všichni špatně
.
Ten uvázaný týpek to s úsměvem vydrží, páč fyzika je skutečná věda, kterou padouši nikdy nepochopí…
Že je ten chyták nádherný. 
Tak teď se mi ulevilo, už jsem se bála, že ho fakt roztrhli
.
V tom filmu byl v inkriminované chvíli střih, ale ten týpek tam později už nehrál, takže se to asi povedlo…
Mimochodem nesmutněte, zadal jsem si to teď do AI a ta mi řekla, že roztrhne
.
Ferda má pravdu, ajťáci jsou zlo…
explain professor
Nedal by se vyjednat kompromis, třeba že to vydrží, ale bez úsměvu
?
Síly, které působí na lano pomocí motocyklů, nejsou tzv. akcí a reakcí, jak by se mohlo zdát, protože působí na totožný předmět (toho týpka). Což je v rozporu s definicí 3 newtonova pohybového zákona o akci a reakci.
Pro zjednodušení je to stejné, jako kdyby místo jednoho motocyklu bylo lano uvázáno ke stromu.
Kdyby totiž jeden z motocyklů měl větší výkon, nic by se nezměnilo, protože by ten druhý motocykl odtáhl a síla by byla stále těch bídných 1000N.
Lépe to vysvětlit neumím, páč nejsem profesor
.
Možná škoda že nejsi, umíš vysvětlovat fakt zajímavě. Bohužel nejsem žádný přínos, jako absolvent SEŠ jsem fyzikou zcela nepolíbená a už to těžko doženu
.
Ani já už to nejspíš nedoženu.
Momentálně jediné moje myšlenky na školu jsou, aby můj syn získal trochu více zájmu o druhý semestr ve škole.
Myslím, že se přednostně dědí ty špatné vlastnosti po rodičích a ty dobré se potlačují, Mendel by se divil 
No jo, v tomhle věku jsou rodičovské možnosti už hodně omezené, ne-li nulové… Asi nezním moc optimisticky, tak mě neber vážně
.
Tak třeba… Velká Amerika? 
Skály u stříbrného jezera během suššího období