Tipy na tripy a dovolené

Takhle přesně jsem to ani nečekala, plných 100 bodů :+1: :clap:! Ale šli jsme jenom ze Strašic k zámečku, skoro to nestálo za řeč.

Dík. Je to bývalý vojenský prostor, tak jsou tam lesy paradoxně zachovalé :slight_smile: .

Tam to znám moc dobře, kdysi, ještě když tam byli vojáci mě tam zabavili motorku.
Mám to tam projeté na Jordán, Tok a kolem bunkrů na cílovce.
Krásné místo.

Dočet jsem se, že tam došlo ke zranění dvou vojáků při výbuchu munice. Takové situace pár lidí od houbaření odradí. Ale asi X hledačů přiláká.

Hodně bych se divila, kdybys to tam neznal. Já zase tolik ne, spíš mužskej - po zpřístupnění to patří k jeho oblíbeným lokacím, kam mizí, když se pobyt doma kvůli sledování F1 stává nesnesitelným :smile: .
Tu motorku Ti zabavili jako nevratně napořád?

1 Like

Už se tam od 2016 může, nevím, jestli úplně všude, no a tyhle cedule by člověk asi podle vlastního uvážení měl brát na vědomí - pak už je to na každém :woman_shrugging:.

1 Like

Táta musel na vojenskou správu a dostal jsem ji zpět, podrobnosti nevím.

1 Like

Dnes už jsou lesy vyčistěné a nevybuchlá munice se nachází i ve městech.

Takže zastáváš ten odvážnější přístup, to Tě ctí :smile: .

Samozřejmě. Vždyť žiju v oblasti, kde pily moc nechtějí vykupovat stromy, protože jsou plné střepin. Díry po bombách si už běžný turista nevšimne, ale kdo v lesích vyrůstal je vidí pořád.

1 Like

Pokud byly díry po bombách v blízkém dosahu obydlí, tak se používaly jako skládky. Žádné plasty se tam ale neházely, protože žádné nebyly. Házelo se tam staré železo. Rámy z postelí, konzervy, staré kola, trojkolky, nebo kočárky. Prostě železo pro které už nebylo využití.
Ale pro nás kluky to byl hotový ráj. Všude byl nějaký kopeček, tak jsme tam těžili cennosti pro výrobu kár. Staré kočárky totiž měly pevné kolečka a ty se na káry perfektně hodily.
Nebo jsme si každý vytáhli nějaký rám z kola. Na něj dopasovali ráfky jakýchkoliv rozměrů a už jsme na kopcích dělali závody. Že kola nebyly přišroubované maticemi vůbec nevadilo. Aspoň jsme si pořádně natrénovali let přes řidítka, když kolo vypadlo.
Prostě skvělá zábava a rodiče byli rádi, že mají od fakanů klid.

2 Likes

A to už tam asi přece jenom munice nebyla, aspoň odhaduju, že ji většinově vysbírala předchozí generace. To mám z vyprávění tchána, co všechno nacházeli po lesích a většinou zázrakem přežili :smile: . Můj táta už nějaké ty roky po válce získal kořistního “kaďoura”
image
a bylo to našich svatební auto! Potom na něj dal kastli z brouka, a to už si trochu matně pamatuju.

2 Likes

Nádherný kousek. Celé dětství jsem chodil do školy kolem zahrady ve které jeden takový kousek stál. Bohužel pouze chátral než se rozpadl, ale v mých vzpomínkách zůstal dodnes.

No počkej, to není ten náš, to jsem teď někde našla :smile: ! V originále ho znám jenom ze svatebních fotek, s tou kastlí od brouka ho naši měli myslím tak do začátku sedmdesátek - to jsou ty opravdu rané zážitky :slight_smile: .

1 Like

Neboj já to pochopil. :slightly_smiling_face:
Doufejme, že že se aspoň nějaké díly někde pohybují. Kamarád měl brouka až někde do roku 2 000. Pak ho vyměnil za Golfa, protože byl skladnější na dovolenkové cesty.

1 Like

Když už mi dáváš ty hádanky, tak taky jednu k tématu mám.
Co je na obrázku a kde se to veřejně proslavilo?

1 Like

Bunker z 2. svetovej ale neviem kde

1 Like

Jordán a Obecná škola?

1 Like

Je to řopík. :wink:
Zkusím najít konkrétně který.

Tak to jsi nemohla nevědět :+1:.

1 Like