Tipy na tripy a dovolené

Je velká škoda být na Pradědu a neužít si ho. Obzvláště když je na Praděd tak pohodlná procházka a při hezkém počasí moc pěkný výhled. Hlavně že vše dobře dopadlo.

No jo, to bylo na nějakém výjezdu se střední školou a právě proto nás tam vzali na celodenní výlet, už nevím, odkud a kam jsme šli. Měla jsem taky na nohou botasky, v pohorce by se tohle nestalo. Ale i teď si pamatuju ten hnusný pocit, jak jsem špatně šlápla a něco vyjelo z kloubu a vrátilo se nazpátek, ovšem škoda už byla napáchaná… Všichni “dozorující” to věděli, ale co tam bez mobilů, nikde nikdo, musíš se nějak dostat zpátky :woman_shrugging:. Pak jsem tu noc vůbec nespala a noha natekla do neuvěřitelných rozměrů… Prostě nešikovné maso :smile: !

2 Likes

Zajímavý výraz. :+1:
Asi jste šli z Ovčárny přes Petrovy kameny a pak už je Praděd kousek.
Jeseníky zbožňuji. Prý je tam nejlepší vzduch ve střední Evropě.

Hele, já jsem Tě pravděpodobně mystifikovala (a sebe taky :smile: ). Je to už fakt dávno, ale jak tak studuju mapu, muselo se to stát jinde - šli jsme tam i zpátky terénem… Už si ani nepamatuju, kde jsme tam vlastně přesně bydleli. Možná spíš Kralický Sněžník? No nic, nakonec je to jedno…

Taky budu moct přidat letos konečně fotku z opravdové dovolené :slightly_smiling_face:.

Přítelkyně mi ke svým včerejším čtyřicátinám zorganizovala s naší partou vykradačů ponor do Blue hole na Sinaji.
Po tom toužím asi 20 let.

Vím, že to co jsem napsal nedává smysl :upside_down_face:

3 Likes

Možná ano, protože na Petrových kamenech běžně bývá horská služba.Trochu se divím, že Tě kantoři nevzali na pohotovost, ale byla jiná doba. Lidé byli odolnější.

A nechce se Tě zbavit? Během patnáctí roků tam zůstalo 130 potápěčů. :grin:
Rudé moře je pro potápěče ráj. Teplé moře, nádherné korály a krásní žraloci. :stuck_out_tongue_winking_eye:

Když si dám dohromady dostupné informace včetně toho, že současná přítelkyně byla nedávno na výletě s přítelkyní bývalou, tak mi to smysl dává :smile: .

4 Likes

On ten přístup byl vůbec jiný. Na pohotovost mě vzala po sobotním návratu maminka v neděli a hned jsme tam obě dostaly vynadáno. K ní směřovala výčitka “A záležitosti ze středy se řeší v neděli?!?”, načež po vysvětlení souvislostí já: “Jak to, že Vás s tím nechali chodit, co kdybyste to měla zlomené?!?” :smile: . Co dodat…

2 Likes

To je přece zcela normální řešení. Já jsem taky se zlomenou lopatkou šel na bazén, že tu bolest rozplavu. Nechápu jak by někoho mohlo napadnout jiné řešení. :grin:

1 Like

Holky se v pátek vrátily.
Každý den potkávaly auta z RMC, pořád remcaly, že je kvůli tomu spousta uzavírek, ale ani jednou je nenapadlo se jít podívat někam na RZtu…
Být ženou musí být strašné utrpení :sweat_smile:.

1 Like

To je asi hodně zkreslené, velká část z nich budou šnorchlující turisti s ucpanými cévami na útesu a druhá část budou freediveři, co se tam pokouší o hloubkové rekordy a podcení dekompresi.

Anarchie v potápění prý už skončila a na bezpečnost se dnes dává velký důraz. Mě osobně by více lákalo sledování korálů, než bořit hloubkové rekordy. Pro mě byly korály to nejzajímavější co jsem v Egyptě viděl.

No, nevim jestli skončila, ale je pravda, že dneska asi žádná legální půjčovna ti nedá láhev se směsí helia, pokud nemáš certifikaci TDI Trimix Diver.
Ještě před 10 lety jsme si běžně půjčili velkou lahev s Trimixem na loď a přepouštěli jsme si to do lahví sami…

Láhve se dají koupit na internetu. Uvažovali jsme, že na loď koupíme takovou jednorázovou bombičku do pusy, kdyby se nám třeba zasekla kotva, ale nemáme to odzkoušené a proto vládne nejistota o kvalitě. A nejen o kvalitě láhve, ale i naších vlastních kvalitách.

Jak vůbec dopadlo to testování pneumatik, jak jsi nám sem dával obrázek před odjezdem na Mallorku?

1 Like

Já je na motorce neměl, ale kamarád je oholil hned první den.
Na těch kamenech tam se tomu trhaly špunty, nebylo to dobré.
Spálil je na parkovišti u Carrefouru a odjezdil to na Mitasech.

1 Like

Prostě jste tam neměli dostatečně jemnou šotolinu, jinak by určitě byly skvělé :smile: .
Mmch, Ty určitě poznáš, kam jsme si vyšli dneska.
Les pěkný:

ale občas rizikový:

2 Likes

Brdy někde u Strašic?

1 Like

Ten snímek se sluníčkem se mi líbí. :+1: